Dián Attila: Remélem jóban vagyok a heggyel…

Két hét múlva ilyenkor már javában nyomja a mezőny Pécsett és a környék mecseki útjain. Következik az 53. Mecsek rali. A Production Car kupában ott lesz a rajtnál a Rode Speed Car párosa Dián Attila és Papp György. Kát hónapja is tiszteletüket tették a környék útjain, hisz indultak a Baranya kupán, azzal a szándékkal, hogy minél jobb barátságot kössenek a Mecsekkel.

“Ez így van, jól mondod. Remélem a barátság megmarad a heggyel, de az akkori pályák köszönő viszonyban sincsenek a most kijelöltekkel. Mikor megláttam a kiírást először nem tudtam sírjak, vagy nevessek. Végül nevettem, mert nagyon szeretem ezt a sportot és úgy vagyok vele, ha ez a feladat, akkor ezt kell megoldani. Nagy kihívásnak tartom a leendő futamot, mert javarészt egysávos erdei pályákon zajlik majd. De állunk elébe…” – mosolyog tovább “Atus”.

“Nem tudom, hogy a mi mezőnyünkből ki hogy áll majd ehhez a futamhoz és hogyan teljesíti, de mi egyértelműen ott szeretnénk a második nap végén lenni a szépséges Széchenyi téren. Mindent ennek rendelünk majd alá. Hogy aztán ez helyezésben mit jelent, majd meglátjuk. De én nagyon szeretem a pécsi pályákat, igaz ezek szélesebb változatait teljesítettem eddig javarészt. Most megismerjük a másik változatát is. Azért jó, hogy a város közvetlen környezetében ennyi pályaválasztási lehetőség van.” – mondja elégedetten Dián Attila.

“Az autó rendben van. Arra mindig figyelünk, hogy jó állapotban kerüljön oda minden versenyre. Meg is hálálja. Szeretem a Mitsubishit, azért ez a kocsi még mindig tartogat élményeket a vezetői számára. Nem tudom, ezek a keskenyebb pályák mennyire fekszenek majd neki, de igyekszünk átmenni rajtuk hiba nélkül. Figyelni kell majd a futómű beállításra, hisz ez a testes autó nem a fordulékonyságáról híres, viszont erre itt most szükség lesz, mert nagyon nem lehet hibázni az egy nyomsávos erdei utakon. A legkisebb hiba is nagyon büntethet.” – állítja határozottan Attila.

“Két kemény futam van még hátra az idei bajnokságból. Sem a Mecsek, sem a nyíregyházai verseny nem intézhető el egy kézlegyintéssel. Megyünk az őszbe, majd a télbe és ki tudja, hogy a már önmagában is nehéz pályákon milyen időjárási körülmények lesznek akkor. De ez a rali, és én már többször nyilatkoztam, hogy szeretem a változatos körülményeket. No, jó, azért az a tejföl nem volt gyenge tavaly Nyíregyházán, attól talán eltekintenék. De most még csak a pécsi futamra fókuszáljunk, ahol remélem minden rendben lesz, és egy remek versenyen vehetünk majd részt.” – zárta Dián Attila verseny előtti nyilatkozatát.

Kósa András Race1.net

Fotók: Photocsn, Hajósi Hajóka Miklós

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2