Dudás Gergő: Most 154 km-t szeretnék robogni…

Most, hogy biztosan elmarad a szombathelyi futam, Dudás Gergő igazán tudja értékelni azokat a pontokat, amit az egri nyitó forduló második napján megszerzett Tóth Zsolttal. Ugyanis erre az első nap esélyük sem volt, megmakacsolta magát a technika, a Mitsubishi EVO IX. R4 RS nem akart száguldani. A hiba elhárítása után a kettős igen biztató eredményeket ért el, a power stagen is ők voltak a leggyorsabbak. Nos, ebből merítenek erőt a bajnokság második fordulója előtt, tudtam meg ma Dudás Gergőtől.

“Teljes mértékben kijelenthetem, amikor ment az autó, minden méterét nagyon élveztük. Sajnos az első szakaszon erre nem nagyon volt lehetőségünk, így kiálltunk műszaki hiba miatt. Ezt a srácok vasárnapra elhárították, és akkor szinte gondmentesen autóztunk, és annak volt eredménye is. Szakaszgyőzelem, és bajnoki pontok tekintetében is. Most, hogy már tudjuk, nem lesz szombathelyi verseny, lehet ezek is még nagyon kelleni fognak. Bár úgy vagyok vele, hogy az lenne a legjobb, ha ezt mínuszolhatnám, ami azt jelenti, ennél minden elkövetkezendő futamon csak többet gyűjthetünk…” – filozofál a kialakult helyzeten Gergő.

“Mentálisan is úgy állok neki más most a miskolci futamhoz, hogy ennél csak jobb jöhet, és remélem így is lesz. De ez egy nagyon nehéz verseny lesz. A péntek esti prologot is várom, hisz még ilyen erős, összkerekes autóval nem mentem a salakpályán, biztosan élvezetes lesz. De ami szombaton vár ránk, az nem hétköznapi feladta lesz. Egy nap alatt 154 kilométeren száguldani, nos nem kis kihívás, és én pont ennyit szeretnék most versenykörülmények között megtenni az autóval…” – utal a remélhetőleg gondmentes versenyzésre Dudás Gergő.

“Arra is figyelni kell, ne üsd oda úgy az autót, hogy bármilyen nagyobb gondja legyen, mert itt nem lesz szuperralira lehetőség. Itt reggel jön egy nagy levegővétel, és estig szinte ki sem engedjük magunkból. Egy szuszra nyomjuk a 12 gyorsaságit, amelyek között remek pályák vannak. Én még egyiken sem mentem korábban, úgyhogy ezzel az R4-sel számomra nagy kihívás lesz száguldani. Merthogy nem lassú pályákról beszélünk, az biztos. Meggyőződésem, hogy 120 km/h óra felett lesz többször az átlagsebesség, és bizony itt hibázni, még kicsit sem szabad…” – vélekedik a kiírás ismeretében Gergő.

“A helyiek előnyben lesznek, velem szemben biztosan. Kezdésnek a bükkszentkereszti pálya nem rossz, de ami utána Mályinkán vár ránk… Ott, ha valaki nagyon beletalál, sokat tud adni, viszont ha hibázik, sokat tud kapni… Van rajta pár nagyon fontos kanyar, és pályaszakasz, hát meglátjuk majd… Aztán jön Sáta. Még soha nem jártam arra. De ez a gyorsasági sem lesz piskóta, hosszú és piszok gyors… De ez van, ezt kell megoldani. Lyukóbánya talán a legrövidebb, de annak viszont a harmadik körben nagy jelentősége van, hisz ez lesz a power stage. És ugye most odáig egy szuszra el kell jutni, amit én nagyon szeretnék!.” – elemzi a feladatokat a Rodeo Speed Car pilótája.

“Az autót teszteltük Eger óta. Hibátlanul működött, így tényleg már nagyon várom a hétvégét. A fiúk mindent átnéztek előtte, és utána is. Remélem, most egyben bele tudom rakni a 154 versenykilométert. Mert, ahogy említettem, nagyon élvezetes vele menni, ha megy… Komoly próbára teszi az embert. De hát ezért választottam ezt a versenyautót és ezt a géposztályt. Azért ha egyben van, műszaki paraméterei alapján egy nagyon komoly technika az R4 RS, és ennek minden lehetőségét most már ki szeretném használni, és elsősorban élvezni. Mert azért az autóban lévő lehetőségek józanságra is intenek… “ – állapítja meg most már az eddigi tapasztalatok után Gergő.

“Tóth Zsolttal megvan közöttünk a kellő összhang, ezt nyugodtan kijelenthetem Eger után. Egy húron pendülünk, ő egy nagyon tapasztalt navigátor. és egyáltalán nem fog vissza, de a rutinjával kellő mértéktartásra is int. Szóval párat alszunk és jön a futam. Nyugodt vagyok és tudatosan készülök. Régebben egy verseny előtt egy héttel már nem lehetett hozzám szólni. Most már más a helyzet. Egy nappal előtte teljesen átszellemülök, és előző este már e versennyel fekszem…” – fejezi be a húsvét hétfői pihenés közben interjút adó Dudás Gergő.

Kósa András Race1.net

fotók: Hajósi Hajóka Miklós

Post2