25. Hell Miskolc rali

Miskolc a magyar rali egyik fellegvára. Ez nem kétséges. A város mindig is nagy szeretettel fogadta a versenyzőket és a szurkolókat. Ezért jutott el az esemény egy szép jubileumi számhoz a 25. alkalomhoz. Miskolc ralis szemmel fantasztikus adottságú város, a közvetlen környezetében elképesztően jó pályák vannak. Idén is ezekből merített a rendező Adamovits Márk, akivel az idei programról beszélgettem.

Oldalunk fő támogatója

“Kezdeném azzal, hogy idén is valami újdonsággal rukkoltunk elő. Egy napra sűrítettük az összes gyorsasági szakaszt. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a zsúfolt naptárok miatt megint egy hétvégére esik a mi jubileumi ralink, és a WTCR hungaroringi futama. Ezért, hogy az autósport kedvelők és a média is, mindkét eseményre kellőképpen fókuszálni tudjon, nálunk a szombat, ott pedig a vasárnap lesz a fő nap. A másik, hogy az idei nyíregyházai ERC futam komoly erőpróba lesz a mezőnynek, és ezért, hogy az ottani követelményeket szokhassák a versenyzők, egy bő 150 kilométeres napot állítottunk össze most a 25. Hell Miskolc ralira.” – kezdi a tájékoztatást Márk.

“Úgy gondolom, egy egész napot átölelő, pergős futamra kell készülnie mindenkinek, versenyzőknek, szurkolóknak egyaránt, nem beszélve rólunk a versenyirányításról. De a péntek a megszokott módon kezdődik, a salakmotoros pályán. Itt is figyelembe vettük az igényeket. Aki még dolgozok, az is kiérjen a pályára. 17 óra körül fogjuk indítani a programot. Mind a rali2, mind a Historic és az ORB/ORC teljes mezőny részt vesz a betétprogramon. Sőt még quadosokat is fognak látni, hisz a napközben ott zajló verseny döntőjét a ralisok programjába illesztjük bele. És a nézői óhajoknak eleget téve az esemény villanyfényes lesz, bevilágítjuk a stadiont.” – szolgál az egyik érdekességgel a főszervező.

“De igazából a mezőnynek már csütörtökön van kötelezettsége. Menjünk sorrendben. 17 órakor  több versenyző részvételével kezdjük a sajtótájékoztatót a DiVino Borbárban. Szinte ezzel egyidejűleg 18 órától, már az ORB/ORC mezőny az Avalon Parkban a pénzdíjas gokart versenyen vesz részt. Nekik kötelező, míg a rali2 ill. Historic versenyzőknek opciós lehetőség. Egy jó kis bemelegítés a szombati egész napos száguldás előtt.” – részletezi Adamovits Márk.

“Ami pedig a mindig érdeklődés középpontjában lévő szervizparkot illeti, nos idén az új DVTK stadion parkolójában lesz. Természetesen ingyen látogatható majd. Külön lesz szurkolói parkoló is. Ezen kívül itt lesz kialakítva a Hell Szurkolói Zóna, nagy kivetítővel, sok programmal. Itt lesz a céldobogó, amit követ egy esti zenés program. A versenyirányítás, tehát minden iroda, egy helyen a stadion épületében lesz. Úgy gondolom egy méltó és kulturált környezetben.” – jegyzi meg örömmel Márk.

“Négy gyorsasági szakasz szerepel a programban, amelyet háromszor teljesít az ORB/ORC mezőnye, míg a rali2 és Historic versenyzőknek kétszer kell ezt a kört letudniuk. Fontosnak tartom elmondani, hogy csak a Garadna – Mályinka gyorsaságin van korlátozás a nézők részére. A szakasz jelentős része előlük elzárt, azonban a cél irányából a kilátóig az utolsó 3-4 kanyarhoz bemehetnek a szurkolók. A többi gyorsasági nyitott mindenki számára. Kétféle belépőjegyet lehet vásárolni. A péntek, szombati napra 3500 forintba kerül, míg csak a szombati program 2500 forint ellenében tekinthető meg. Úgy néz ki, az időjárás kegyes lesz hozzánk, mindenkinek jó szórakozást kívánok!” – zárta tájékoztatóját Adamovits Márk a 25. Hell Miskolc ralival kapcsolatban.

A versenykiírás a programmal együtt itt tekinthető meg.

Kósa András Race1.net

Post2