25. Hell Miskolc rali 2019. Kicsit igazságosabban…

Azt hiszem, az utóbbi évek egyik legnehezebb versenye elé nézünk a hónap végén Miskolcon. Méltó lesz a jubileumhoz, hisz 25. alkalommal fogadja a magyar rali elitjét a borsodi megyeszékhely. Egy nap alatt kell majd közel 154 kilométer gyorsaságit teljesíteni. Ez már RALI, sőt WRC szintű erőpróba. Csak kicsit a pontszámítással van bajom, és kérem ezt gondolják át az illetékesek.

Oldalunk fő támogatója

E hónap 27-én, szombaton a magyar rali elitje, mind az ORB és ORC versenyzői kőkemény nap elé néznek. Reggel hét óra előtt már robognak majd az autók a klasszikus Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti szerpentinen, majd szerintem lesz este 8 óra is, amikor Parasznyán elrajtolnak a power stage gyorsaságin. Négy nagyon kemény erőpróba vár körönként a mezőnyre, amelyet összesen háromszor teljesítenek. Éppen ezért úgy gondolom, hogy erre a versenyre a pontozást ideiglenesen változtatni kell.

Természetesen figyelembe véve az FIA szabályait. Azaz, mivel a verseny nem éri el a 170 kilométer gyorsaságit, így a bajnoki pontozásokhoz szorzóval nyúlni nem lehet. Rendben, tiszta sor. Viszont azzal a ténnyel valamit kezdeni kell, hogy egy ilyen kőkemény verseny esetében nem kaphat a mezőny kevesebb összpontszámot, mint mondjuk a nyitó futamon, Egerben. A tisztánlátás végett, ugye idén bónusz pontok járnak az első szakaszért, külön a második szakaszért (ami többnyire a verseny utolsó napja), a power stage eredményért, és a végső helyezésért.

Nos, úgy gondolom, itt most a miskolci futam esetében a bónusz pontokkal van gond. Amíg Egerben plusz pontok jártak a vasárnapi 60 kilométert el sem érő szakaszért, plusz a power stage indulási lehetőségért, addig az egy napon zajló miskolci 154 kilométerért ennek az elérhetősége a felére csökken. Aki napközben kiesik, nem indulhat a poweren, hisz nincs szuperrali, de aki végig tolja a 154 kilométert, bónusz pontok esetében a feléhez jut, mint máskor… Ez így nem igazságos!

Éppen ezért, mivel még csak versenykiírás tervezet van kint, van idő egy ésszerű változtatásra, amit az RSB saját hatáskörében bármikor fontolóra vehet. A szakaszok bónuszpontja ill, hogy a poweren idén nem az első három, hanem az első öt kap pontot, nem FIA függő döntés, éppen ezért ezen lehet változtatni. Én javaslom, hogy a bónuszpontok és a poweren szerezhető pontok a miskolci futam esetében legyenek 1,5 szorzóval számolva, és akkor nagyjából minden rendben lenne, viszonyítva az idei többi bajnoki futamhoz. Az egyiket indokolná a 154 kilométer gyorsasági, és azokat is díjazni lehetne, akik a power stage lehetőségért  már eleve közel 148 kilométeren át robogtak, egy nap alatt… 

Szerintem ezzel a versenyzők többsége is egyetértene, ha eddig nem is gondoltak bele, hogy az idei miskolci futamnak esetleg ilyen hozadékai is vannak. Alul találjátok a tervezett versenykiírást. 

Kósa András Race1.net

25. Hell Miskolc rali versenykiírás tervezete 

Post2