Ifj. Kanyik Anti: Egyből egy…

Megkezdte idei szereplését a bajnoki címvédő Ifj. Kanyik Antal és Nyirfás Julianna páros a Mitropa kupában. A 4-es géposztály tavalyi legjobbjai idén a kilenc versenyes sorozat második állomásán kapcsolódtak a küzdelmekbe, az osztrák Lavanttal ralin, és egyből az első helyen végeztek a Peugeot 208 R2-es autóval. Az LPWM Sport pilótájával beszélgettem ma.

“Titkon számítottunk a jó szereplésre, legalábbis ez volt a cél. Másodszor mentünk itt, azért azt nem mondhatnám, hogy kívülről tudnám a pályákat. Ennek ellenére a hazai pályán versenyző osztrákokkal szemben sikerült felvennünk a versenyt. És ennek nagyon örülünk. Itthon sokan már jól ismerik a hazai környezetet, gyorsak is, kint pedig mi igyekszünk letenni a névjegyünket, a nehéz és bonyolult pályákon.” – kezdi az érékelést Ifj. Kanyik Antal.

“Tavaly kétszer, idén háromszor engedélyezett a pályákat bejárni a verseny előtt. Már a múlt esztendő óta kapjuk a tanácsokat Bessenyey Zoltán barátunktól, aki segített az itinert kicsit leegyszerűsíteni. Ugyanakkor gyorsít ezáltal a tempónkon is. Erre szükség van, mert aki látott már ezekről a gyorsaságikról videót, hát nem egyszerűek… Nincs is meg még nekem fejben, így azt mondhatom 100%-ban abból megyünk, amit Juli diktál. Csak arra hagyatkozom, és így sikerült most is nyerni.” -osztja meg velünk büszkén Anti az információt.

“Korábban kicsit túl sok volt az infó, ebből vettünk vissza. A versenyen kicsit extrém körülmények is voltak. Igaz, az is segítette a felkészülést, hogy már a pályabejáráson is csepergett, sőt köd is volt, így tudtunk hozzá alkalmazkodni. Aztán közvetlenül a futam előtt volt egy nagyobb zivatar. De ez engem nem zavart, mert szeretek esőben menni. És most komoly és hasznos tanácsokat is kaptam Turán Fricitől, hogy legyenek a Hankook gumik vágva, és ez is nagyon sokat segített. Nagy szerepe volt a győzelmünkben, és a tanácsok alkalmazásával, mi teljesen más taktikán voltunk, mint a vetélytársak.” – árulja el Kanyik Anti.

“Az első nap kétszer is utolértük az előttünk rajtoló vetélytársat, aránylag jó helyeken el is engedett bennünket, de így is maradt benne pár másodperc ez miatt. Másnap már nem volt ilyen gondunk az abszolút sorrendben. Az eső is elállt. Az első 4-5 gyorsasági rendben volt, már vezettünk több, mint egy perccel. De a ralinak a célban van vége, nos ez nálunk is beigazolódott. Sajnos elveszett a motorerő a Peugeotból. A srácokkal kicseréltük a jeladókat, és némileg javult a helyzet. Ha kicsivel, de végül is 2,1 másodpercet megőrizve az előnyünkből, sikerült nyernünk.” – idézi fel Anti az izgalmasra sikeredett végjátékot.

“A következő futam Opatijában lesz, ahol indulni szeretnénk május első hétvégéjén. Idén 5-6 futamot tervezünk. A 9 állomásból álló Mitropa sorozatban egyébként is 6 legjobb futamot értékelik. Nagyon szeretem ezt a közeget, családias a hangulat, profi a szervezés. Sokat lehet tanulni a nehéz pályákon. És a csapaton belül is nagyon jól érezzük magunkat Lovász Paliéknál. Nagyon kellemes hangulat volt a szervizben is. Úgyhogy alig várjuk Julival a következő futamot.” -zártuk az eszmecserét Ifj. Kanyik Antival.

Kósa András Rce1.net

Fotók: MGR Images Makai Gergely

Oldalunk fő támogatója:

Post2