Riskó Dani: Többet ésszel, mint erővel…

Riskó Dániel tavaly kezdte bontogatni a szárnyait a rali1-ben. Előtte a másodosztályban, korábban pedig amatőrversenyeken nevelkedett. Talán már rutinos pilótának mondható majd idén a Peugeot kupában, aminek másodszor fut neki, régi-új navigátorával. Bíró Péterrel nem először mennek együtt.

“Még 2013-ben kezdtem versenyezni. Először amatőr szinten, történtek a szárnypróbálgatások egy Toyota Corollával. Eljutottam a bajnoki címig, és ezen felbuzdulva 2016-ban ugyanazzal, de azért felkészített autóval, a rali másodosztályban tekertem a kormányt. Itt megnyertem a kategóriámat, majd jött tavaly a lehetőség, hogy a Peugeot kupában bizalmat kaptam. Így kezdtem a tavalyi évet az East Motorsport és az LPWM Sport támogatásával, akik gyakorlatilag az idén is biztosítják számomra a hátteret.” – kezdjük a beszélgetést Riskó Danival.

“Tavaly azért voltak gondjaim az autóval, de talán most a lyukóbányai tesztfutam után állíthatom, az autó rendben és rajtra kész. Megtaláltuk véleményem szerint a beállításokat az autóra, amelyek az egri pályákra is megfelelőek lesznek. Úgy néz ki a szervóproblémára is megtalálta a csapat a megoldást. Tehát csak pozitív változásokról tudok beszámolni, és már nagyon várom a hétvégi rajtot. A kupában induló minden autó egyforma, itt igazából a jó futómű beállításokkal tudsz nyerni valamennyit, vagy éppen veszíteni… De remélem, mi jó úton haladunk.” – vélekedik Dani.

“A mezőny megduplázódott, aminek én nagyon örülök. Lesz küzdelem és vetélytársak. Értékelem nagyon, hogy Berényi Ákos szakág vezetőnk ennyit tett a kupa felvirágoztatásáért. És most úgy néz ki, legalább kilencen leszünk a rajtnál. Ebben a mezőnyben kell megtalálnom a kihívást és a motivációt megtalálnom magamnak, ami nálam valahol az 1-5-ig helyig lesz. Én úgy vagyok vele, és ez mind az öt futamra vonatkozik, hogy többet ésszel, mint erővel. Mert nálam a cél egyértelműen az, hogy mind az öt, kupában szereplő futamon indulni szeretnék.” – osztja meg velünk Riskó Dániel.

“Visszatér mellém földim, és jó barátom, Bíró Péter. Ő fog navigálni, pályám kezdetén már volt a társam. Most idén vele vágunk neki az öt futamos Peugeot kupának. Petivel egy helyen lakunk, így könnyebb megbeszélni a versenyekkel kapcsolatos teendőket, a szervezés is könnyebb így. És megbízunk egymásban, ami szintén fontos dolog. Megvoltak Tardoson és most Lyukóbányán is az első közös lépések, immár egy Peugeot 208 R2-es autóval. Szóval úgy érzem, most már rajtra készek vagyunk, amit nagyon köszönök az East Motorsportnak és az LPWM Sportnak. Remélem meg tudjuk hálálni…” – zárjuk a mai egri sajtótájékoztató után Riskó Danival a beszélgetést.

Kósa András Race1.net

Fotók: Rozgonyi Attila és Gáll Csaba 

Post2