Indul a szezon, hétvégén Eger rali

Végre beindul a nagyüzem, és hétvégén felpörögnek a fordulatszámmérők Egerben… A verseny rendezője, főszervezője Adamovits Márk, aki nagyon feszes bajnoki évnek néz elébe, hisz a négy futama közül az utolsó koronázza meg az idei bajnokságot, egyben az ERC sorozat záró rendezvénye is lesz. Vele beszélgettem ma az Eger rali sajtótájékoztatója után.

“Jól látod, az idei esztendő egyáltalán nem lesz unalmas a számomra. Mondhatom azt is, kiraktam a “megtelt” táblát, mert minden időm elfogyott az idei rendezvények szervezése miatt. Amikor ma a sajtótájékoztatón az Eger raliról beszéltem, gondolataim már rég a Miskolc rali körül forogtak, hisz annak is napokon belül megjelenik a versenykiírása. Pedig tegnap éppenhogy befejeztük a lyukóbányai rali3-as futamot. Szóval így nézünk ki, percről-percre …” – neveti el magát Márk.

“Kezdjük talán tényleg a legfrissebbel, azaz a tegnap zárult rali3-as futammal. Úgy gondolom, az apróbb nehézségek ellenére jó futamot láthattunk, rengeteg nézővel. Nem is tudom, mikor voltak ennyien harmadosztályú versenyen. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, és a menetközben kialakult erdőtűz sem akadályozta jelentősen a rendezvényt. De végül elégedetten zárhattuk a futamot, pedig pár pilóta eléggé szezonkezdeti formában volt, látványos hibákat vétettek, de szerencsére csak az autók sérültek…” – foglalja össze Adamovits Márk.

Oldalunk kiemelt támogatója

“Ami az Eger ralit illeti. Nos, örömömre szolgál, hogy a város ismét befogadja a nyitófutamot. Biztos vagyok benne, hogy idén is remek házigazdák lesznek. Az érdeklődés pedig a leadott nevezésekből is mérhető, hisz 160 páros indulása várható, az előzetes információk szerint. A verseny a CEZ kupa része, tehát külföldiek is jönnek, négy párostól kaptunk nevezést. Ezen kívül kiemelném, hogy a Peugeot kupa 9 nevezővel veszi kezdetét nálunk. Meggyőződésem, hogy nagy küzdelem lesz ott is, mint a mezőny elején, ahol Magyarországról 17 R5-ös autó száll versenybe. A rali2 keretein belül pedig a KIA kupa négy páros küzdelmével indul. Szóval úgy gondolom, lesz pezsgés, küzdelem, száguldás…” – tájékoztat minket a főszervező.

“Azt mindenképpen el kell mondanom a nézőknek, hogy ugyan lesz rajtceremónia, de utána arra a kötetlen showműsorra ne igazán számítsanak, mert idén rögtön utána egy a versenybe is beszámító gyorsaságival kezdünk. Viszont úgy alakítottuk ki az időtervet, hogy a rajtdobogóról való legördülés után, a szurkolók is kiérjenek a város határában lévő gyorsaságira. Meggyőződésem, hogy most minden pilóta már az első gyorsságira fog koncentrálni, ezt kérem, vegye figyelembe minden kedves érdeklődő!” – hívja fel a módosításra a figyelmünket Márk.

“Azt is szeretném ezzel kapcsolatban elmondani, hogy az első gyorsaságira a belépőjegy péntek estére 1500 forintba kerül majd. De, aki a 3000 forintos belépőt veszi meg, azok számára a péntek, szombat és a vasárnapi gyorsaságik is látogathatóak. Tehát ez a kétféle belépő lesz, az említett lehetőségekkel. Idén ellátogatunk 4 év után ismét a Mátrába. A “szuhai” gyorsra Parádsasvár és Mátraalmás közé. Ez oda-vissza lesz szombaton és vasárnap. Az utóbbi napokban a pálya feljavítására is odafigyeltünk, jelentős összeget fordítottunk kátyúzásra. A több sima szakasz mellett ez egy dobálós, kemény, klasszikus ralipályaként illeszkedik a programba.” – hívja fel rá a figyelmünket Adamovits Márk.

“Az idei szervizpark a tavalyi piactér után lesz 500 méterre a Colas telepen. Ezzel szemben a szurkolók számára parkolóhelyet biztosítunk és biztonságos áthaladást az úton a szervizparkba. Ennek látogatása ingyenes. Az időjárás előrejelzések szerint kellemes száraz idő vár ránk, ha nem is lesz kánikula, talán nem fogunk fázni, mint tavaly, de gondolom sokak lelkét inkább majd a 160 páros prdukciója fogja majd igazán felmelegíteni, és az a tény, hogy indul a 2019-es bajnokság.” – fűzi hozzá Márk

“Néhány mondat a Miskolc raliról. Az esemény idén két napra oszlik majd el. Péntek este lesz a salakpályán a prolog. És a gyorsasági szakaszok mind szombaton kerülnek megrendezésre. Ez a versenytávot nem csökkenti, hanem hosszabb gyorsasági szakaszokból tevődik majd össze a futam összkilométere. Így, akik a rali mellett más szakágakat is kedvelnek, vasárnap kilátogathatnak a Hungaroringre Michelisz Norbiékat is megnézni és szurkolni a magyar pilótáknak. Erre is próbáltunk odafigyelni. Minden más majd a hamarosan megjelenő kiírásban benne lesz.” – árulj el az április 26-27-i Miskolc raliról Márk.

“Nyilván a legnagyobb várakozás a nyíregyházai ERC futammal kapcsolatos. Nos, mind a város, mind a Zemplén nagyon várja már. Nyíregyházán kicsit módosítunk majd a városi pályán, valószínű kicsit más lesz majd a nyomvonal. Sokan kérdeztétek, ezért már válaszolok, hogy a disznókői gyorsasági minden bizonnyal a program része lesz, az ERC vezetőinek is elnyerte a tetszését. Mint ahogy az egész tavalyi futam. Azért rendeztünk egy próba ERC-t  2018-ban, hogy kapjunk még esetleges tanácsokat, észrevételeket az ERC felelős vezetőitől. Kaptunk is, és ezeket figyelembe véve alakítunk ki mindent. De ezek nem olyan nagy horderejű dolgok, mert alapvetően mindennel meg voltak elégedve.” – zárja a gyorsinterjút a Race1.net olvasóinak Adamovits Márk.

Mi pedig köszönjük a tájékoztatást. És innentől hajrá!

 

Kósa András Race1.net

Post2