ADAC 3 Stadte Rallye, Mitropa kupa – magyarokkal

Alighogy vége a Mecsek ralinak, már itt az újabb verseny, egy nemzetközi rali, ahol jó pár magyar kettős képviseli színeinket. A futam helyszíne két ország területén van kijelölve. Mind osztrák, mind német földön lesznek gyorsaságik, a verseny központja Passau mellett, Karpfham településen lesz.

Nézzük a magyar résztvevőket. A Mitropa kupa kilencedik, egyben utolsó helyszíne következik, és a Hideg Krisztián, Kerék István páros a bajnoki cím megvédésére készül. Legnagyobb ellenfelük Gassner 342 ponttal vezet, a magyar párosnak 307 van, és ezzel pillanatnyilag a második helyen állnak. Nyilván a minuszolások,  és a záró verseny meghatározó lesz a végső kimenetelben, de egyszerű a számolás, mert Istvánék ha Gassner előtt végeznek, BAJNOKOK! Ez annál is inkább kötelező, ugyan Krisztiánék másodszor indulnak a Skoda Fabia R5-tel, de német ellenfelük maradt a Mitsubishi EVO X mellett…

Kerék István a helyszínről:” Ezek a pályák veszélyesek több szempontból is. Nem annyira keskenyek, hanem inkább változatosak. A borítás is, hisz vegyes talajú versenyről beszélünk. Azon kívül a késő őszi időjárás jelen van. Folyamatosan nedvesek a pályák. Délben éri őket kicsit a nap, de az erdőben marad a nyirkos idő. A köd meg még délelőtt sem oszlott fel, este meg ránk ereszkedik. Nos, sötétben is lesz szakasz, és az érdekes lesz, így együtt ezen körülmények között. Nyirkos úton, ködben és sötétben. Meglátjuk…” – foglalta röviden össze István a Race1.net olvasóinak.

Várkonyi Szabolcsék eredetileg nem tervezték ezt a versenyt. Azonban Bassanoban nem indultak ők sem, előtte pedig Szlovéniában kiállni kényszerültek. És így a Baranya kupán szerzett abszolút győzelmük ellenére, az összetettben az ötödik helyre estek vissza. Nos, céljuk az év végi dobogó, ezért az indulás mellett döntöttek.

A Mitsubishi R4 rajtra kész, Makai Gergely lőtt is pár képet a Race1.net olvasói számára. A fiúk ma vannak a gépátvételen, aztán péntek délelőtt pályabejárás, és délután fél 5-kor már rajt.

Az említett párosokon kívül még rajthoz áll Juhász Csaba, Juhász István a Renault Megane R3-sal. Gyuriczky Zsolt , Böröczi Levenete a Citroen C2-sel, és két Lada, Ruszó Krisztián és Geró Gábor egy VFTS-sel, míg Körmöndi Szabolcs és Dankú Miklós egy 2107-sel.

Juhászék Olaszországba harmadikok lettek a kategóriában. Fotó: Hajósi Hajóka Miklós

A pontos nevezési listát itt találjátok. 

Pénteken 16 óra 28 perckor van a rajt az első gyorson. Két szakasz lesz kétszer. Az első 9,18 km a második 17,72 km. Szombaton három pálya van kétszer. Az ötös gyors 9 óra 52 perckor rajtol és 7,20 kilométer lesz. Ezt követi egy 7,02 majd egy 23,30 kilométeres pálya, mindegyik kétszer. Így áll össze a 128,84 kilométernyi gyorsasági.

A Race1.net folyamatosan kapcsolatban lesz a csapatokkal, és online követi a versenyt.

Kiemelt képünket Kerék István küldte, a többi helyszíni fotót az MGR Images készítette számunkra. Köszönjük! 

Post2