Új ralibajnokság a láthatáron. A FriendShip Race (FSR)

Nagyon úgy néz ki, 2019-re feléled egy új ralibajnokság. Körvonalazódnak a pontos paraméterek, és feltételek. Egy igazi, egyedülálló csapatbajnokság, amelyben országok válogatottjai teljesítenék az éves versenynaptárt. Nézzük az eddigi ismert részleteket, amelyek rövidesen landolnak a meghívott nemzetek Szövetségeinél.

A promóter a következő országokat agitálja a sorozatba. Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Románia, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország és Oroszország.

Igen a felsorolásból kiderül, hogy az új sorozat a FriendShip Race, a régi BBK futamok hagyományait, emlékeit elevenítené fel, csak sokkal modernebb és szervezettebb formában. Ezek a versenyek, valóban válogatott találkozók lennének, legalább 8, de inkább 10 futamon, egy évben. A verseny szervezője a 10 helyszín mellett , legalább 10 ország válogatottját várja.

Hogy is nézne ki a bajnokság, a jelenlegi információk szerint? Nos, három kategória lenne. Az R5, az R4/Gr. N és az R2. Minden ország, minden kategóriába 2-2 autót kell, hogy nevezzen. Azaz futamonként a válogatottak 2 db R5-ös, 2 db R4 és 2 db R2-es autókkal kéne, hogy kiálljanak.

Éves szinten egy ország minden kategóriába 4-4 pilótát nevezhet, akik közül az adott verseny nevezéséig döntheti el, kit állít csatasorba. Ez nagy taktikázásra is ad lehetőséget, hisz három borításon képzelik el a futamokat, azaz havas, murva és aszfalt pályákon. Vagyis a négy-négy pilótából azt a kettőt indítják a nemzetek, aki szerintük az aktuális feltételekhez a legjobban tud viszonyulni.

Nos, ebből is látható, hogy igazi csapatverseny kerekedne a futamokból. És pont erre szolgál az a pontrendszer is, amit modelleztek a szervezők. Úgy, hogy minden kategória versenyzője, ugyanannyit rakjon hozzá a nemzet szerepléséhez. Tehát nemcsak az R5-ös autókról szólna a futam és bajnokság. Sőt! Néha a kicsik többet tehetnek hozzá a csapat teljesítményéhez. Azon kívül, hogy a három kategóriában elért saját eredményeik összege adja egy-egy csapat futamon megszerzett pontját, még jönnek a bónuszok. Az abszolút helyezésekért. Azaz, ha egy gyengébb kategóriájú autó, abszolútban egy erősebb előtt végez, az plusz pontot hoz a válogatott számára.

Ezzel is egy céljuk van a szervezőknek, hogy egy taktika legyen a verseny végéig, mindenki tövig nyomja a gázt! Az előzetes információk szerint egyáltalán nem támogatják a minuszolás elvét, ezzel is minél élesebbé téve a bajnokság kimenetelét. A pontozás is tág határokat szabna alapból. Minden kategóriában az első nyolc kapna pontot. És minden célba érkező autó számítana nemzetenként, tehát a két indulóból nemcsak a jobbik.

Ha jól megnézzük, akkor tíz csapat esetén egy garantált hatvan autós mezőny jelenne meg minden helyszínen, amit jelenleg egyik sorozat sem tud biztosítani. Az versenyautók összetétele, olyan kategóriát, mint a haldokló Gr. N-es csoportot is újraélesztené, a maga versenyenkénti húsz nevezésével. Ez a tény a gyártók figyelmét is felkeltheti.

Nyilván egy ilyen válogatott szereplése nem olcsó mulatság, de nem is fedezhetetlen költség, ugyanis a futamok, és a bajnokság pénzdíjas lenne. Komoly díjak lennének fordulónként és az év végi értékelés alapján. Tehát a pontok mellé, még anyagi juttatás is járna.

Miért érné meg versenyt rendezni? A szervezők belátható időn belül a leendő sorozat ismertetésével együtt egyben, már az adott ország egyik versenyére is javaslatot tesznek az illetékes Szövetségnél.  Azaz létezik egy vázolt 2019-es versenynaptár is. A verseny rendezőit a sorozat szervezői anyagilag is támogatják. Azaz a nevezési díjakból és promóter támogatásából a verseny költségvetése nagyjából összeáll. Egy dolgot kell fedezni minden helyszínnek. A csapatok szállásolását, étkeztetését. Olyan rendszerben, mint az olimpiai faluk. Ezzel is a verseny elnevezését  erősítve, azaz a Barátság jegyében.

Egy-egy küldöttséget csapatvezetőkkel, versenyzőkkel, szerelőkkel úgy harminc főre lehet taksálni, azaz 3-400 ember közel egy hetes vendéglátását kell megszervezni, kiegészítő programokkal. Hogy minden futam, hangulatában és szellemiségében a sportszerűséget, a sport szeretetét és a nemzetek barátságát sugallja.  Nos ez nem leküzdhetetlen akadály.

A versenyek össztávját min. 150 kilométerben határozták meg max. + 15% ráhagyással. Ilyen távon, jól pörgő, több szakasszal tarkított futamokat lehet összehozni.

A Race1.net folyamatosan beszámol majd a megvalósulás menetéről. Mint említettük, nemsokára a Szövetségek asztalán lesz a tervezet, amely megvitatására a szervező egy konferencát hív össze, az érdeklődést mutató országok számára. Mind versenyrendezők, mind indulók szemszögéből nézve. Erre nagy valószínűséggel 2018 év elején Magyarországon kerül sor. Hisz a sorozatot 2019 havas szezonjában már indítanák.

A Kovászna rali lesz a sorozat “svéd” ralija 2019-től? 

 

Kiemelt képünk illusztráció. 

Post2