Szauer Gergő navigátort cserélt

Szauer Gergő és Rácz László neve az utóbbi években összeforrt. A két barát nevéhez, elképesztő ralis eredmények, és mutatványok fűződtek, eddig… Most azonban eljött a pillanat, amikor Rácz Lacikának partnernek kellett lennie a döntésben, és ő a csapat érdekei alá rendelte magát.

Mert tudtommal hivatalosan még soha nem adta át a helyét sehol. Most Orfűn, az A123 tesztralin viszont igen. Egy olyan fiatal, 17 éves leánykának, aki él-hal a raliért, olyannyira , hogy a középiskolában témaválasztásoknál, a raliból tart előadásokat osztálytársainak.

Úgy gondoltuk Maricsek Mikivel, hogy az ilyen fiatalokat is fel kell karolni, hogy utána az élményeket átélve, barátai, társai között terjessze, és népszerűsítse továbbra is szeretett sportágunkat, a ralit. A tavalyi Mecsek rali óta, Füzi Laurának kifejezetten egyik kedvenc pilótája lett Szauer Gergő.

Nos, Gergővel úgy gondoltuk, az élmény a lehető leghitelesebb legyen. Rácz Laci segítségével érkezett a ruha, maszk, bukósisak. Így az ötödik körben, élesben az Orfű – Orfű strand 7 kilométeres szakaszon a Szauer Gergő – Füzi Laura páros rajtolt el.

Már előtte Lacival is, de Laurával az oldalán is elmondta Gergő, mekkora megtiszteltetés volt számukra, hogy a 2012,2013,2014-es esztendő abszolút bajnokával vívhattak, azaz Kazár Miklóssal és a Skoda Fabia R5-tel a szakaszgyőzelmekért. Így indultak Laurával és az N-es Mitsubishivel is az ötödik próbálkozásnál. Végül Miklós a szakadó esőben 3:44,3 másodperces idővel nyert , míg Gergő és Laura ideje, kereken 3:45,0 volt, azaz hét tizedmásodpercet(!!!) kaptak. Hogyan? Így:

Kicsit sokat vártak a rajtban és a gumik visszahűltek, ezért az elején csúszkáltak, amiért menet közben Gergő többször elnézést kért. Laurának viszont nagyon tetszett, de pilótánk vezetés közben elmagyarázta neki, hogy így időben lassabbak. Viszont az abaligeti összekötő részen, a videón 3:15-nél elérik a 200 km/h óra sebességet a kiolvasott adatok szerint. A végén az utolsó jobbosban jött egy kis kézifék is, viszont a cél után a reklamáció…

Rácz László, Füzi Árpád édesapa, Laura, Szauer Gergő és a szerző 

Ugyanis Laura egy dolgot kifogásolt, és nem is volt zavarban, hogy ezt Gergővel közölje. Ez pedig a gyorsasági hossza volt… Túl rövidnek találta, még így elsőre is.

https://www.facebook.com/laura.fuzi/videos/pcb.1704471409666933/1704457789668295/?type=3&theater 

Ezen aztán jókat nevettünk a szervizben, ahol a csapat megtapsolta mindhármukat. Laurát a bátorságáért, és a ralisporthoz való kötődésért, Gergőt a hitelességért, mert komolyan vette, az idő alapján egyértelműen. Lacikát pedig a sok segítségért, kiegészítő ruhák biztosításáért.

Ezért is szeretjük annyira, és lesz rá szükségünk a jövőben is, mert szigetvári lévén, neki van a génjei által a legtöbb tapasztalata egy vár védelmében, vagy bevételében. Mi pedig Egerben készülünk erre… A Rally Café Racing csapata már alig várja.

Kósa András Race1.net

A képeket, és a videót köszönjük Trábert Olivérnek, azaz a Videma Filmnek.

Post2