Egy legendás autó életre kelt

Olyan büszkén keresett meg két fiatal versenyző, hogy vétek lett volna részemről, ha nem hallgatom meg őket. Egyébként sem szokásom. Soha nem tudhatjuk, miből lesz a cserebogár… Nagyon az alábbi két rövid nyilatkozathoz, nincs több hozzáfűzni valóm. Őszinte szavak, két udvarias sráctól. Mert Rákos Ádám, és Major Imre végtelenül azok voltak.

Rákos Ádám 

Rákos Ádám mondta nekem, és ezáltal a Race1.net olvasóinak. Idén szeretnénk az Északi MARB versenyein indulni, lehetőleg az összesen. Eddig hegyi versenyen még soha nem indultam. Kisebb, nagyobb amatőr versenyeken, mint pl. Kunmadarason, a debreceni salakon vagy romániai versenyeken képviseltettük magunkat . Számottevő sikereket eddig még csak Rallycrossban sikerült elérni. Izgatottan várjuk már navigátorommal, Major Imivel és a csapatunkkal a borsodnádasdi versenyt. Megteszünk mindent a lehető legjobb eredményért, de természetesen a legfőbb cél a biztonságos célba érés. Új kocsival készültünk ezekre a futamokra, tavaly októberben vásároltam meg Szauer Gergő ex kabinját, amit azóta építünk. Gyakorlatilag a kocsi nagy része teljesen új és ismeretlen számunkra, próbáltuk minél tartósabban összerakni, majd kiderül, hogy sikerült. A nevezést már leadtuk, de a kocsi még nincsen sajnos kész, de megteszünk mindent, hogy ott lehessünk. Sajnos addig már biztosan nem lesz időnk tesztelgetni, és eltelt fél év mióta nem fogtam versenykormányt a kezemben, de azért igyekszünk nem szégyent hozni ennek a legendás kocsinak a hírnevére 🙂 Eredményes felkészülést kívánunk a kategóriatársaknak is.”

Major Imre

Major Imre szerényen a következőket tette hozzá: 2008-ban kezdtem versenyezni, Pilótaként egy Suzuki GTi-ben, az akkori Rally Túra bajnokságban, majd 2012-ben átültem a jobb oldalra, azóta navigátorkodom. 5 évig Aczél Andrással mentem Suzukival és Hondával, Tavaly pedig Varga Csaba mellett diktáltam az itinert egy BMW M3-ban. Nagyon várom már a hétvégi borsodnádasdi MARB futamot, most versenyzünk először közösen Ádámmal. Nagy örömmel tölt el, hogy abban az autóban navigálhatok aminek két éve még ámulva néztem a belső felvételeit.”

A fiúk ezt szerették volna elmondani, és írták is meg maguk.  Én csak közöltem. Gergő nincs harminc éves, tehát nem öreg, és példaképnek meg fiatal.

 

Kósa András Race1.net

Post2