Ifj. Érdi Tibor: Ideiglenesen nyertem már itt…

Egy hét múlva a Rali Európa-bajnokságon, a híres Acropolis Ralin indul Eb futamgyőztes párosunk Ifj. Érdi Tibor és Papp György. Közvetlenül az elutazás előtt csíptük még el Tibort, akivel átbeszéltük a múltat, jelent és jövőt…

A főcím kis magyarázatra szorul és a múltat firtatva, azt a bizonyos 2014-es versenyt nem lehetett kihagyni.“Igen, ezt nem… Borzasztó érzés volt. Lejöttünk az utolsó gyorsról és megérkezvén, az időt is látva egyértelmű volt, hogy megnyertük a futamot. Miközben adtam a gyorsasági céljában a győztes interjút, szóltak, hogy nem jól áll az egyik kerék… Nos, a beírót elhagyva, pár száz méter után ki is fordult, ugyanis a gyorson eltört a kormányösszekötő és így nem értünk be a parc fermébe, úgyhogy győztesként lettünk vesztesek… Ha valaki, akkor én tudom biztosan, mikor van vége valóban egy raliversenynek.” -mesélte a peches történetet Tibor egy szuszra. És akkor egy rövid összefoglaló arról a bizonyos futamról:

De valami jóval folytassuk inkább a közelmúltból , mégpedig azzal, hogy az előző versenyen nyerni tudtak.” Igen, a Kanári -szigeteken sikerült az Eb futamgyőzelem. Mi kihagytuk a nyitó azori versenyt, és így teszünk három hét múlva a ciprusi fordulóval kapcsolatban is. Egyszerűen az anyagiak, és a szervezés ezt teszi lehetővé. Tehát mondhatom, hogy jól szálltunk be az idei Eb sorozatba, és majd így is akarjuk folytatni. Idén a nyolc futamból, a hat legjobbat értékelik. Nos, nekünk a két minuszolás már megvan a két kihagyott versennyel” – folytatta a helyzet elemzésével Tibor.

“Ez azt jelenti, hogy minden futamon, amelyen elindulunk az alapvető cél, a cél!… Tehát Görögországban sem ész nélkül fogunk versenyezni, mert a rali már egy kis stratégiai játék is, nemcsak a gázpedál tövig nyomásából áll. Azaz, ha csak nagy kockáztatások árán tudnánk előrébb lépni a verseny közben, akkor azt mindenáron nem fogjuk erőltetni” -kezdte kifejteni Ifj. Érdi Tibi. ” A versenyre nem nevezett a ponttáblázaton élen álló portugál Luis Pimentel. A velünk holtversenyben álló orosz Sergei Remmenik viszont igen, akiről tudni kell, hogy nagyon erős murván. Én inkább az aszfalton érzem jobban magam, éppen ezért, ha meccselés közben azt látom, hogy csak nagy áldozatok árán fogható az orosz páros,  vagy bárki a mezőnyből, nem fogom meglépni.” – gondolkodik már előre bölcsen a magyar pilóta.

” Ha csak hat versenyen is indulunk, számunkra egyértelmű cél az Europa-bajnoki győzelem. Ehhez viszont nemcsak jó versenyek, hanem érett taktikai fegyelem is kell, és én ennek most alárendelem magam. Persze imádom, hisz a felvételeken is látszik, ha  a közönségnek is autózhatok, de azt is mindig szem előtt kell tartanom, milyen jó lesz majd ezt bajnokként” – mondja határozottan az Érdi Rallye Team pilótája.“A jó eredmény, én úgy érzem, évek óta bennünk volt, de nem volt mindig ehhez alkalmas technika a kezemben. Most úgy érzem jelenlegi autóm és csapatom maximálisan felkészült arra Papp Gyurival, hogy elérjük álmainkat, és céljainkat. És ezt most a világ egyik legdurvább murvás versenyén is szeretném igazolni, az idei Acropolis ralin.” – fejezte be Tibor a Race1.net olvasói számára.

A tavaly, itt harmadik helyen befutó Ifj Érdi Tibor szereplését, nyolc nap múlva a Race1.net élő eseménykövetésben tálalja nektek. Az Eb versenynaptárát és a bajnokság jelenlegi állását a cikk mellett jobb oldalt találjátok. Addig ráhangolódásképpen, még nézzétek meg a tavalyi rövid összefoglalót, érdemes…

Képek, videók: Ifj. Érdi Tibor facebook

 

 

Post2