F1 Monaco – szabadedzések

A hagyományoknak megfelelően Monte-Carloban csütörtökön tartották meg a futam szabadedzéseit. Az érdeklődés már fokozottan nagy a hercegségben. Ha valaki meg akarja mutatni magát egy ilyen eseményen, az biztos hogy a monacoi futamot választja. Fantasztikus környezet, kiváló időjárás, luxus mindenfelé… Ez Monte-Carlo…

Hamilton délelőtt a legjobb volt, délutánra bealudt…

Az első szabadedzésen a Vb pontversenyben élen álló két pilóta vívott egymással, néha beszúrkált Vettel (kiemelt képünkön) és Hamilton közé Bottas is. A mezőny többsége úgy 40 kört tett meg, ki kicsit többet, ki kevesebbet. Hamilton konkrétan 39-et a Mercedesszel, és ebből az egyik volt a délelőtt leggyorsabb futása 1:13,425-tel. Vettel lett a második, aki csak 33-at körözött a Ferrarival és 0,196 másodperccel szorult a második helyre. Az utolsó pillanatokban Verstappen jött be harmadiknak 0,346 másodperccel gyengébb idővel a listavezetőnél. Így éppen leszorította a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról Bottast0,020 másodperccel.

Délután sokat változott a helyzet. Először is egy Ferrari lett leggyorsabb, és ez az egész napra vonatkozik, uganis Vettel 1:12.720-as ideje volt a szabadedzések  leggyorsabb köre. Őt szűk fél másodperccel Ricciardo követte a Red Bullal, míg harmadiknak Raikkönen futott be a másik Ferrarival. Ő bő fél másodpercet kapott. Kvjat negyedik helye olyan meglepetés a Torro Rossoval, míg amilyen kellemetlen Hamilton nyolcadik pozíciója. De ezeknek a beállításokon kívül nincs nagy jelentősége, minden kérdésre szombaton kapunk választ, ki hogy készült fel az időmérőre.

Forrás, képek: Vettel twitter, Mercedes AMG twitter

Post2