F1. Osztrák Nagydíj – Bottas mindenki megelőzött, még a lámpákat is…

A szomszédban, Ausztriában szerepelt a Forma1 Cirkusza… A pálya, az egyik legrövidebb a naptárban, éppen ezért az ide kilátogató nézők grátiszt kapnak, egy-egy kanyarban 71 alkalommal látják azt elfordulni, aki célba ér.

Itt sem látta meg mindenki a célvonalat. A rajt után Alonsot meglökték hátulról , a tettes Danyiil Kvyat volt, de Verstappen is megszenvedte a karambolt, így ők idő előtt hagyták abba a versenyt. Konkrétan egy kanyar után. Bottas olyan jól kapta el a rajtot, hogy sokáig vizsgálták, végül úgy döntöttek a versínybírák, hogy mi ne higgyünk a szemünknek. Így a Mercedes finn pilótája gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott.

Vettel, aki elsőként reagált Bottas rajtjára ( ki más?…), inkább a tempójával foglakozott volna, hisz a finn viszonylag hamar lerázta. Később a kerékcserék után valamelyest visszakapaszkodott, a végén teljesen, de előzni nem tudott. Lehet az első körök hátrány nem kellett volna…

A Red Bull hazai verenyét Daniel Ricciardo mentette meg. Csapattársa első kanyaros kiesése után, ő a dobogó harmadik fokára kormányozta a Red Bull-Tag Hauert, és így joggal láthattuk mind a 32 fogát, vagy többet…

Lewis Hamilton a nyolcadik helyről rajtolva a negyedik pozícióig tudott előrekapaszkodni, próbálta Ricciardotól elvenni a harmadik helyet is, de ez végül nem sikerült neki. Így az összetettben hátránya 20 pontra nőtt Vettellel szemben. Sokáig nem kell durcáskodnia, hisz a következő hétvégén az ő hazai versenye következik, a Brit GP.

Fotók: Formula 1 Twitter

Post2