TCR, Oschersleben – időmérő, futamok

Nem úgy kezdődött a versenyhétvége a magyaroknak, ahogy azt mindenki remélte, főleg a budapesti futam után. Plusz súlyok kerültek a M1RA autóiba, ez tény, de akkor is többet vártak maguktól, míg Ficza Ferenc, a Zengő Motorsport pilótájának ismerkedése sem zökkenőmentes a Kiával.

Második futam

A rajt után egy tömegkarambol alakult ki, amelyben a M1RA csapattagja Colciago rendesen belekerült, kapott a Honda mindenhonnan. Nos, egyből piros zászló lett, félbeszakították a versenyt. Jelentős anyagi kár volt az aszfalton. A karambolt szerencsésen megúszta, és kikerülte mind Tassi Attila és Ficza Ferenc is. Tizenöt autó tudott újból rajtolni… Ebből tizenkettőt értékelt a végén a számítógép. Ficzát a tizedik, míg Tassit a tizenegyedik helyen. Attilánál a menny után, most a pokol jutott ezen a hétvégén, de a szerencse forgandó… Majd legközelebb, most második a pontversenyben.

Első futam

Tassi jól kapta el a rajtot, azonban a célegyenes végén következő “S” kombinációs kanyart túlerőltette. Három-négy pozíciót is javítva érkezett féktávon, de itt a rosszabbik ívet választva, ami csak elsőnek látszik ideális választásnak, hisz 50 méterre már külső ív lesz, beleszaladt  Vernay VW-be és mindketten kipördültek. Szerencséjükre senki nem találta el őket, köztük Ficza Ferenc, aki éppen ezért a fűre kényszerült. Újból kezdték a versenyt a magyar versenyzők… Tassi pár körrel később újból összeakadt korábbi párjával, akit megelőzött, Vernay a VW pilótája szemre is jól láthatóan egyszerűen felöklelte Tassi Hondáját. Ez több, mint túraautózás volt, vizsgálták is az esetet. De ez a kavicságyban ragadt Tassit nem vigasztalta. Bejött a biztonsági autó, addig a M1RA másik versenyzőjénél a bal első defektet orvosolták a boxban. Ficza szépen araszolt előre a versenyen, és legjobb magyarként végül tizenkettedik lett. A M1RA egyetlen célba érkező versenyzője Colciago tizennegyedikként ért be. A versenyt Morbidelli nyerte Lloyd és Huff előtt.

A futam előtt

A M1RA versenyzői Tassi és Colciago együtt vezetik az összetett táblázatot, ebben a sorrendben. Azonban az időmérőn a magyar csapat olasz pilótája Roberto Colciago volt a jobb, de ő is mindössze a nyolcadik helyet csípte meg. Ezzel a második futamon a harmadik helyről indul, akár győzelmi esélyekkel. Tassi Attila sajnos mindkét futamon a tizenharmadik helyről vág neki a futamoknak. Hallgassuk, mit mondott a csapat tulajdonosa Michelisz Norbert.

Nyilván egy kis idő eltelik, mire Ficza Ferenc rátalál a neki megfelelő beállításokra a Kia versenygépén, de azért ennél ő is többet várt magától. Tizenkilencedik lett… Azonban az időjárás segíthet Fecónak, esik az eső…

A futamok 12 óra 30 perckor és 14 óra 30 perckor rajtolnak. 

Az első négyben három VW Golf végzett. Közülük Gianni Morbidelli volt a leggyorsabb, mögötte Jaap van Lagen végzett a német márkával. Harmadik egy Seat Leonnal Daniel Lloyd lett, míg öt a negyedik helyen ismét egy VW követi Rob Huffal.

Post2