TCR, Hungaroring – vasárnapi futamok 9.10 és 13 órakor. Hajrá Magyarok!

13.35. Tassi Attila ma vált naggyá! Ez tagadhatatlan. A nyolcadik helyről rajtolva már az első kanyarban harmadikként fordul. És most nincs ott a csapattulajdonos Michelisz Norbi aki közvetlenül segítse. De nemzetközi klasszisunk most mint a tyúkanyóka felügyel, mert szárnyai alá vette a csapat másik pilótáját az olasz Colciagot. Tolta maga előtt rendesen, mert azért Norbit ismét többen célkeresztjükbe vettek, mint a Hungaroring eltorlaszolóját. A rajt után volt egy kis pitty-putty,, de magyarok nélkül, és ezért megmutatták nekünk a biztonsági autót is.Aztán az újraindítást követően Tassi megkezdte az előtte lévők felszámolást, és ezt sikeresen tette. Három körrel a vége előtt átvette az éppen nagykorúvá, de itt a Hungaroringen naggyá váló Tassi Attila a vezetést, és Oriolát kellő távolságban tartva megnyerte a második futamot is! És ezzel átvette a vezetést a TCR összetett versenyében! A M1RA csapat pedig fölényesen vezet a csapatok rangsorában! Gratulálunk!

fotó: Tassi Attila facebook

A zengős csapatból Nagy Dani nem tudott a második versenyen rajthoz állni, olajszivárgást észleltek autóján. Ficza Feri folytatta az új Kiával az ismerkedést, ez most a tizennegyedik helyre volt elég. György Anett és Tóth Csaba ismét egymásután értek be a tizenhét és a tizennyolcadik helyen. A zengős tagok közé ékelődött Jedlóczky Márk az Alfával, és Bermula István egy másik Kiával. A karcmentes versenyzéshez mindenkinek gratulál a race1.net!

forrás:TCR Series twitter

9.40. Michelisz Norbert pontosan azt csinálta, amit a csapat érdeke megkívánt. Norbi remekül kapta el a rajtot, elsőként jött el, és utána végig azt figyelte a tükörben, védence Tassi Attila az ő szélárnyékában végre tudja e hajtani a megbeszélteket. Attila feladata az volt, hogy a jó rajt után Norbi szélcsatornájában már ott legyen a főnök mögött közvetlen, az első féktávon. Ez sikerült, így a harmadik helyről rajtoló magyar tehetség Norbi előtt fordult az első kanyarnál, a megbeszéltek szerint, és utána végig élvezte, ahogy Michelisz pont akkorára növeszti a hátát, mint amilyen az autóversenyzői tehetsége.

Szegény Vernay 14 körön keresztül Norbi hátát nézte a VW Golfból. Igazán komoly előzési lehetősége sem volt, Norbi játszott vele, mint macska az egérrel. Pont annyira ment fel a francia vérnyomása a végén, mint az említett egérnek szokott, de a végén elegánsan gratulált a két M1RA versenyző remek csapatmunkájához. Tassi Attila ezzel első győzelmét aratta a sorozatban.

Megcsinálták! Norbi és Attika… fotó: Michelisz twitter, TCR Media

A magyar team harmadik autója negyedik lett, Colciagot végül Oriola maradt mögötte a végén, ezzel sem tudott elégtételt venni azokért a szituációkért Norbin, amikor a WTCC-ben a spanyol volt az egér…

Tassi Attila ezzel pont azzal a Vernayval cserél helyet összetettben, aki most harmadik lett, viszont erről a pozícióról le kell mondania, pont Tassi Attila javára.

És akkor a Zengő Motorsport pilótáiról. Ficza Ferenc az új autójával a Kiaval éppen Nagy Danival meccseltek az egész versenyen. Végül Nagy Dani volt a jobb és ő ért be tizenötödik helyen, Ficza közvetlen mögötte.

György Anett, mint a mezőny egyetlen hölgy tagja célba ért a tizenkilencedik pozícióban, mögötte pedig Tóth Csabát intették le.

A nagyobb nevek közül megemlítenénk Rob Huffot, akinek Golfja már a harmadik körben megállt, vagy Dusan Borkovicot az Alfával, aki nagyjából a táv felénél ment ki végleg a boxba.

forrás: TCR Series twitter

 

 

Betétversenyként szerepel a TCR sorozat Budapesten. Népes magyar csapat vág neki a két futamnak, hisz személyesen Michelisz Norbert is autóba ül csapatában a M1RA vezéreként, és a Zengő Motorsport pedig négy autót indít.

A futamokat a Sport1 adja élőben.

A csapattulajdonos Norbi, ha már ott volt, meg is nyerte az időmérőt. Hallgassuk:

Norbi autója kivételesen most az 59-es rajtszámot kapta…  fotó:M1RA facebook

Nézzük, mi a helyzet a népszerű Zengő Motorsportnál. A csapat két élmenőjét a TCR-ben a most próbálkozó Nagy Danit és Ficza Ferencet az új KIA autójáról.

Az időmérő végeredménye:

forrás: M1RA, Zengő Motorsport,TCR Series facebook oldalak

Post2