Michelisz Norbi végül maradt az időmérőn a második helyen

Igen, sokáig bizonytalanság volt a WTCC argentin futamának időmérőjének végeredménye körül. Történt ugyanis, hogy az óra szerinti leggyorsabb pilóta Nicky Catsburg, nem a pályán négy kerékkel jött át a célvonalon, hanem négy kerékkel a füvön… Nos, a felügyelők megvizsgálták az esetet, és most már hivatalos, hogy nem vették el a holland idejét.

A Q1 kétségtelenül legnagyobb meglepetése az volt, hogy Rob Huff nem jutott tovább a Citroennel. Talán ennek tükrében elfogadható az a tény is, hogy Nagy Dani sem… Ugyanis ő megörökölte a Zengő Motorsporttól hirtelen távozó Forma1-es csemete, Panis autóját, amely idei fejlesztésekkel van tele. Aztán Nagy Danitól megtudtuk az okokat, és az előzményeket:

Dani volt autójával, viszont egy újabb magyar pilóta került a mezőnybe Szabó Dávid Zsolt személyében, aki bemutatkozó köreiben a két évvel korábbi fejlesztésű Hondával csak 160 ezredre volt Nagy Danitól…

Michelisz Norbi a harmadik helyen ment tovább.

A Q2-ben aztán Catsburg pályacsúcsot futott, már a szabadedzésen is futott egyet, de azt most 1:43,085-re javította. Norbi rátapadt a holland Volvojára és csak, 0,050 másodpercre volt tőle. Thed Bjork és Tiago Monteiro is lőtávolon belül volt, de a hazai pályán Chevrolet-val versenyző Esteban Guerrieri is dicséretet érdemel. A fordított pole-ból Yann Ehrlacher indulhat a Ladával.

A Q3-ban aztán Bjork elszúrta a végét, három futás után Monteiro volt az élen, amikor jött Norbi és 207 ezreddel lenyomta csapattársát. Majd árgus szemekkel figyeltük, hogy Norbi mesterhármasa összejön, vagy sem a rajtelsőségek tekintetében. Catsburg az első szektorban más gyorsabb volt egy picikével, a másodikban azonos időt autózott Norbival, majd a 0,184 másodpercre növelte előnyét a füvön… A felügyelők döntését már olvastátok.

A futamok magyar idő szerint ma este 20 és 21 órakor kezdődnek !

A MAC3 csapatversenyt a Volvo nyerte.

 

fotók, videók: Castrol Honda twitter, WTCC twitter, Zengő otorsport és Michelisz Norbert facebook

 

Post2