Ifj. Érdi Tibor : A végső cél egyértelmű…

Nagy a készülődés az Érdi Rallye Team háza táján. Az autó átesett egy teljes revízión, kihasználva a csapat a nyári szünetet. Innentől kezdve ugyanis nincs megállás, az Ifj. Érdi Tibor, Papp György kettős mind a négy hátralévő Eb futamon ott lesz, és szeretné begyűjteni az Európa-bajnoki serleget az ERC2-es kategóriában.

“Ez az egyértelmű cél, nem is lehet más. Hogy ehhez futamgyőzelmek kellenek, vagy sem, vagy csak elég dobogós helyeken célba érni az előttünk lévő  négy futamon, ezt így nem tudom megmondani. De a végső cél az ERC2-es bajnoki cím, az biztos” – kezdjük a beszélgetést Tiborral, még Budapesten. Vasárnap kel útra a páros gépkocsival, a következő futam lengyelországi helyszínére.

“Igen, ide autóval utazunk, hisz Budapesttől úgy 5-6 óra a verseny helye, Rzeszów városa, éppen ezért sok magyar szurkolót is várunk a futamra. Miskolc felől nincs 300 kilométerre, a mezőny pedig igen erős lesz, ahogy elnézem.” – folytatjuk Ifj. Érdi Tiborral.” Tavaly is jártam itt, és a mostani kiírást böngészve látom, hogy alaposan átvariálták a pályákat, de ez nem baj, ez a rali. Ez adja az igazi vonzerejét egy versenynek. Most ott, ahol már mentél 15-20-szor, a navigátor lassan már csak utas, ezért úgy gondolom egy olyan szakaszon versenyezni, ahol kétszer mehetsz pályát felírni, na az a kihívás számomra és a társamnak is. Én az “írd fel, és improvizálj” stílus híve vagyok, számomra ez a rali” – mondja el a szenvedélyt is éreztetve a hangjában.

“A Mitsubishi egy jó választás volt, nagyon meg vagyok vele elégedve. Most szépen átfésülgettük az autót, volt rá idő. Minden olyan dolgot lecseréltünk rajta, amit ennyi versenykilométer után meg kell tenni. Igaz, még csak itt az utcában mentem vele… Mielőtt hívtál, előtte végeztünk a futóművel.” – tájékoztat minket Tibi. “Mielőtt elindulunk a versenyre vasárnap, valahol Budapest környékén kis próbát teszünk, hogy tudjam, minden rendben. Szeretnék jól szerepelni a versenyen, ami elengedhetetlen a végső célom megvalósításában. Láttam, két lengyel subarus helyi pilóta is indul, a megszokott ellenfeleimen kívül. Nézegettem a róluk készült felvételeket, szóval eltökélt vagyok és kész a versenyre” – mondja el őszintén Tibor.

“A versenyt nyugodtan ajánlom a magyar szurkolóknak, mert nagyon jó pályák vannak, gyönyörű környezetben. Rendkívül kedves és készséges rendezőkkel találkoztunk eddig is, igazán kellemes élmény ott versenyezni. Nagyon barátságosak velünk a helyiek, ezért is várunk sok magyart a többi versenyzőtársammal együtt” – zárjuk a beszélgetést Ifj. Érdi Tiborral, kívánva neki egy sikeres szereplést.

Négy páros nevezett itthonról. Botka Dávid valószínű, új navigátort próbál ki, a Skoda Fabia R5-tel, Németh László Szegő Jánossal pedig egy Ford Fiesta R5-tel indul. Ifj. Érdi Tibor és Papp György, ahogy említettük az ERC2-ben egy Mitsubishivel rajtol, míg az R2-es mezőnyt erősíti majd Klausz Kristóf és Csányi Botond a megszokott Peugeot 208-sal.

Nagy nevekben sem lesz hiány az élmezőnyt tekintve. A Finn ralit követően más navigátorral és egy Ford Fiesta R5-tel indul Mads Ostberg, és visszatér a mezőnybe a két hónapja súlyos autóbalesetet szenvedő orosz Alexey Lukyanuk. Jövő héten részletesen írunk majd a versenyről.

A részletes nevezési listát itt böngészhetitek. 

A képek a tavalyi lengyel versenyen készültek. fotó:fiaerc.com

 

Post2