Nikolay Gryazin magyar menedzserrel támad a WRC2-ben

Aki ismeri őt, tudja, mennyire szerényen kezeli azokat a sikereket, amelyet ő ér el a pályák mentén. Mikor felhívtam és beszélgettünk a most már publikus felkérésén, is elmondta, de ez kit érdekel. Kit? Hát minket! Ugyanis ő olyan komoly szinten van már a világ ralisportjában, hogy mit meg nem tennénk, hogy versenyzőnk is jusson el már ilyen magasságokban. Van egy 22 éves orosz pilóta, aki egyre-másra hódítja meg a szurkolókat és a szakembereket. Ő Nikolay Gryazin, aki megannyi győzelem mellett tavaly már Vb futamot nyert, nem is akárhol, Finnországban, második lett Korzikán. Kimagasló eredmények. Nos, jó ideje új menedzsere van, akinek elsőre nem kis feladata volt, ugyanis gyári csapatot kellett találnia pilótájának. És ez is megvan. Aki pedig mindezt innentől kezeli, irányítja az orosz fiatalember életében, ő nem más, mint a magyar Pergel Virág.

Bizony, ő! És ma volt ideje velem erről beszélgetni, de továbbra is fenntartással, hogy “biztos szeretnél erről írni?”. Úgy gondolom, nagyon is meg kell becsülnünk az olyan honfitársainkat, akik munkájukkal, eredményükkel viszik jó hírünket a (ralis) világban. “Hát jó, de akkor most mit mondjak, mire vagy pontosan kíváncsi?” – kezdi ismét… A telefonszámára nem, mert azt már ismerem (…) így maradunk az új feladatnál. Így aztán oldódik a hangulat és belekezd, a közepébe. “Igen, idén már én menedzselem Nikolay Gryazint. Teljes Vb szezont fogunk futni a WRC2-ben gyári versenyzőként, és a WRC3-ban is. Elnézést, de január 14-én lesz a hivatalos bejelentés, így addig a csapatot nem nevezhetem meg. De már velük indulunk a Monte Carlo ralin. És, ahogy említettem, Vb futamokon indulunk.” – árulja el a tényeket Virág.

Annyit tudni kell az idei megnevezésekkel kapcsolatban, hogy a tavalyi WRC2 Pro, most WRC2-re, míg a WRC2 (tehát a privát R5-ös versenyzők) WRC3-as név alatt futnak. “Gryazinnal már lassan két éve dolgozom együtt. Hisz az olasz Zelindo Melegari nevéhez fűződő MOVISPORT-nál már rég csapatvezetőként dolgoztam és mi foglalkoztunk a marketingjének nagy részével. Innen az ismeretség. A közös munka során kialakult kölcsönös bizalomnak köszönhetően jött a felkérés, amit elfogadtam….. Most már hivatalosan az ő ügyeit intézem. Ebbe minden beletartozik, a felkészülés, versenyzés, szponzorokkal való kapacsolatartás. Megszervezni az ő kis hátterét, logisztikáját. Például decemberben itt töltött pár napot Budapesten, mert Matics Zsolthoz vittem el, a Fit4Race segítette a fizikális felkészülését. Hamar jön a Monte Carlo rajtja, és nemcsak tesztelni kell, hanem fizikálisan is rendben lenni, no meg pszichésen. Ezek felügyelése is az én feladataim közé tartozik.” -avat be minket Pergel Virág.

“Hogy mennyire volt könnyű csapatot találni neki? Kiemelkedő eredményei ellenére azért nem olyan könnyű bekerülni gyári csapathoz. Nyilván mindegyik csapattal több órás tárgyalásom volt, mire végre sikerült a legmegfelelőbb ajánlatot megtalálni, de utána következett a napokig, hetekig tartó “finomhangolása” a feltételeknek. Ez megtörtént, ide kifejezetten jó kapcsolatok fűznek. Úgyhogy ez most sínen van és csak a versenyekre kell koncentrálni. Jó eredményeket várok tőle, gyorsan vezet, de bármilyen hihetetlen, tudatosan. Persze ő is esett már, de ez nem meglepő. Aki gyorsan szeretne menni, az hibázik is. A legnagyobbakkal is előfordul. Szóval, nagyon tudatosan készül, rettenetesen alázatosan. Nagyon komolyan veszi, ezért is ért el már figyelmet felkeltő eredményeket.” – értékeli pilótáját Virág.

“Rövid pályaautózással kezdte, de hamar rájött, hogy neki ralizni kell. Öt éve kezdte és ennyi idő alatt jutott el ide, hogy most gyári versenyző legyen. És ki tudja, hova vezet ez az út, remélem minél feljebb. Rengeteget tesz érte, gyakorlatilag alig van otthon, utazik, készül, felkészül. Irigylésre méltó ez a helyzet, elsőre… De egyben nagyon nehéz is. De ezért vagyok most mellette, hogy irányítsam, szervezzem a dolgait. Még az étkezését is. De nagyon jól kijövünk és persze a navigátorával Fedorovval is. Talpig úriemberek, ezt állíthatom. Egy percig nincs a kezemben egy táska, vagy szatyor, azonnal elveszik és viszik… Semmi sztárallűr, ami utalna a privát hátterükre. Illedelmes, alázatos, céltudatos raliversenyzők.” – beszél elismerően egy kevésbé ismert oldalukról nekünk raliszurkolóknak.

“Most mindkettőnk életében van mit szervezni. Én az olasz Melegari mellett az osztrák Niki Mayer-Melnhof hátterében is segítettem. Most még nem tudom, hogy lesz, hisz Nikolay szinte egész embert kíván. És emellett például a török Vb futamon én voltam a versenyzői összekötő, de ugyanúgy segítettem a magyar ERC futamon is , mint versenyzői összekötő. Nos, ezekről most le kell mondanom, ennyi dologra nem lesz időm. Pár nap és megyünk az első Vb futam helyszínére. Utána pedig indul a mókuskerék. És itt mindennek stimmelni kell, ahogy a pályán, a háttérben se lehet mellényúlni.” – neveti el magát Virág.

“Szóval eredményeket várunk, győzelmet is a pilótántól. De ezt ő is tudja. Készül is rendesen. Talán pont Tanakhoz tudnám hasonlítani Nikolay személyiségét. Nagyon hasonlítanak egymásra, sok a közös jellemző bennük. Remélem eredményekben is hasonló lesz majd a közös vonás…” – fejezi ki reményét Pergel Virág.

Beszélgettünk pár nem publikus dologról még a végén. De egyben mi is találtunk közös nevezőt, jó lenne már ismét magyar versenyzőt látni ilyen szinten. És ha Virág éppen mást terelgetne a Vb-n, biztos számíthatnának rá a magyarok is. Élvezi és nagyon is tudja, mit csinál. És ezzel így vannak mások is, éppen ezért kapott most egy ilyen páratlan felkérést. Mi pedig büszkék lehetünk rá, mert ez is egy siker. Éppen mondtam neki, hogy a szerviz tekintetében Borsos Pétert tudnám említeni, aki a saját területén, hasonló magasságokban viszi hírnevünket. Minő véletlen, hogy anno a D-Mack világbajnok WRC2-es csapatánál együtt dolgoztak, éppen Tanak sikereiért… Még a végén össze tudnánk mi is rakni egy Vb csapatot. Mert éhesek vagyunk a sikerre, mint a farkasok…

 

Kósa András Race1.net

Post2