Geiger Máté: Az én álmaim már teljesültek…

Nem esett messze az alma a fájától, az biztos. Geiger Máté apukája ismert, ikonikus alakja a pécsi ralisportnak, és mikor oszlopos tagja volt a pécsi különítménynek a magyar bajnoki futamokon, akkor élte még fénykorát a sportág a baranyai megyeszékhelyen. Így országos ismertségre sem volt nehéz szert tenni, így aztán később, amikor Miklós visszavonult, akkor már sokan tudtuk, hogy egy tehetséges gyerek cseperedik ott a Geiger családban. Később a regionális bajnokságban ezt igazolta is, aztán eltűnt… Bő három éves kihagyás után, a legutóbbi Szilveszter ralin már ismét versenyzett, és azóta kettő Rali3-as futamon is rajtolt. Az első orfűit, mindjárt abszolút győzelemmel kezdte.

Johann Uber, azaz Csucsu, apukám régi barátja, és mondhatom nekem is. Nélküle ez a dolog ilyen szinten nem tudott volna újraindulni. A tavalyi Mecsek rali után beszéltünk arról, hogy mi lenne ha… És ebből már Szilveszter rali lett. Ez az autó évek óta nálam volt, amiből a mostani versenygép épült, tehát az alap megvolt. És az évzáró futamon elrajtoltunk. A kezdetektől nagyon jó az összhang a kocsiban, legalább annyira, mint a magánéletben. Mindenben támogat és nagyon jól érzem magam mellette.” – kezdi Máté társa méltatásával.

“Nem feszengek mellette és ez nagyban hozzájárul a teljesítményemhez. Így aztán Orfűn az év első Rali3-as versenyén egy kiélezett, de nagyon jó futamot teljesítettünk és győzni tudtunk. Ez úgy megadta az alapot, egész évre, egyébként is az volt a tervünk, annyi futamon megyünk, amennyin csak tudunk. Aztán mindjárt elmaradt egy, most meg legutóbb egy bosszantó műszaki hiba miatt kiestünk Magyarbólyban. “ – érzékeltette a rali mindkét arcát Mátéékkal.

“A nyelestengely egyik ékjét elnyalta az autó, így elment a hajtás. Már szervizelik az alkatrészt, és a következő futam, ahol mi indulni fogunk az a bakonyai lesz. Új gátlókat is kap az autó, az állítható Hadik féle kerül bele. Én még ilyenekkel nem mentem, de remélem jó lesz. Mindent megpróbálunk kihozni ebből az autóból, amit csak lehet. Amikor gyerek voltam, én egy saját kereklámpás Zsiguliról álmodoztam. Nos, ez megvan, és az álmom teljesült. Volt kocka is, tehát elégedett lehetek, én VFTS-re annyira nem vágyom.” – meséli őszintén Máté.

“Meg egyébként sem álmodozom irreális dolgokról, olyan földhöz ragadt ember vagyok. Látom, mekkora meló összehozni egy-egy projektet, és én már annak is nagyon örülök, ami van. Egyébként is ott szeretek menni, ahol sok Zsiguli van. Élvezem én nagyon ezeket a párharcokat. Jó lenne egy Rali2-es idény, de semmi sem könnyű a mai világban. Na, jó, azért tetszenek ezek a Peugeot 208 R2-es autók. És jó lenne akár ismét Szauer Gergő ellen versenyezni, mint évekkel ezelőtt…” – nyílt meg a délelőtti beszélgetésünk végére Geiger Máté.

Úgy legyen! Én kívánom neki. Máté felnőtt, ügyes és akár magasabb szinten is helye lehetne a mezőnyben. De mint tudjuk az élet nem egy kívánságműsor… Bár, csodák is lehetnek, erre is van példa…

Kósa András Race1.net

A fotókat Geiger Máté biztosította, az elkészítéseket köszönjük a Rallyfeeling csapatának. 

 

Post2