Királyék a király ladások között…

Nagy örömmel csörgetett meg Király Gábor barátom a hétvégén. Gyorsan zajlottak az események, és most már bíztos, hogy Kiss Ferencék mellett egy másik páros is képviseli a magyar színeket a hétvégi Lausitz ralin Németországban. A rendezőktől meghívást kapott még egy pécsi páros így Gabi Király-Molnár Alexandrával nem először indulnak majd nemzetközi versenyen a Lada VFTS-sel.

“Kaptunk a napokban egy meghívó levelet. A Baltic Rally Trophy promotere és a Lausitz rali rendezői közösen meghívtak minket, mert több neves ladás szeretnének a versenyen látni. Nekem ez a kapcsolatom a moszkavai motor showról él még. Nagyon jól esett, hogy gondoltak ránk, elenegedték a nevezési díjat, és a szállást is állják a csapat számára. Így nem volt kérdés, hogy Szaszával belevágunk ebbe a kalandba, és újból találkozunk rég látott barátainkkal.” – kezdi örömmel a hangjában Gábor.

“Az indulók jól csengő nevek ebben a kategóriában, nem véletlenül kaptak meghívást. Kiemelném Klim Baikovot, aki oroszként ennek nagy mestere. Mind az orosz és az észt bajnokságban hasít a VFTS-sel. Ő többszörös Lada bajnok ezekben a sorozatokban. Aztán a németek ásza is ott lesz, hisz Conrad Rüdiger sem kispályás ebben a kategóriában, igen eredményesen szórakoztatja a helyi közönséget. Imádják a Ladáját és őt is Németotszágban. Aztán tudomásom szerint ott lesz Ott Tanak öccse, Janar is a fekete VFTS-vel. Szóval a mi kategóriánkban vagy 6-7 autó lesz.” – dörzsöli már a tenyerét Gábor.

“Idén már több lehetőségem volt indulni, de nem tudtam, mert mindig ütközött az ERC programmal. Ugye ott vannak kötelezettségeim az Érdi Rally Team csapatával, de most végre egy olyan időpont és lehetőség adódott ami megfelel. Az autó felkészítése már javában zajlik. Most is éppen itt vagyok a műhelyben a srácokkal. Csak most tudtam felvennei, mert elugrottam nekik kis betevőért a közeli “king” nevezetű egységbe, mert enni nincs idejük…” – mondja Gábor.  Mire én replikázok, hogy pont ő nem tud főzni az odaadó csapatnak, mire ő, most így van, de a “királyi” szint alá így sem adta…

“Jól fel kellett emelni a kocsit, hisz murvás versenyről beszélünk. Szerdán hajnalban indulunk. Aztán csütörtökön és pénteken délelőtt van pályabejárás, majd verseny. Érdekes lesz, de készen állok ennyi kihagyás után is nyomni, a dobogóra mindenképpen fel szeretnénk állni. Ezekkel a srácokkal versenyeztem többször is, alig várom újból, hogy ez ismét bekövetkezzen. Felkészítjük újból úgy a VFTS-t a csatára, hogy ne legyen semmi probléma vele, és akkor egy gyors, de nézőszórakoztató menetre jók leszünk.” – zárja Gábor a rövid inrejút.

A Race1.net folyamatosan kapcsolatban lesz majd a párossal a vereny ideje alatt és beszámolunk az eseményekről.

Nevezési listát IDE kattintva olvashatjátok.

Kósa András Race1.net

Fotók Király Gábor

 

Post2