Ózd mellett Salgótarján is ralit kap ismét

Igen, és ez mindenképpen jó hír. Salgótarján és környéke a magyar rali történetének ikonikus helyszíne volt, és lesz is. És ez köszönhető most Adamovits Márknak, hisz ismét a nógrádi városba viszi a verseny egy részét. Márk már tíz éve szervezi a régió versenyeit, és idén már eljutottunk oda, hogy a MARB futamok mellett négy magyar bajnoki forduló lebonyolítása is az ő nevéhez fűződik. Vele beszélgettem ma délelőtt.

“Hogy hogyan bírom? Köszi kérdésedet, ne is igazán én vagyok a lényeg, hanem a kollégáim, akik már szegények azt sem tudják ma melyik futammal foglalkozzanak… Bő egy hét múlva fogadjuk szinte a teljes magyar rali egészét, hisz az ORB, ORC, Rali2 mellett az Északi Régió MARB futama is lebonyolításra kerül. Miközben ezerrel készülünk a novemberi Zemplén ralira.” – kezdi egy szuszra Márk.

“Sok így kimondani is, de nem sírok, nem panaszkodom, hisz én ezt vállaltam. Mondom kicsit a társaimat sajnálom, néha a fizikai teljesítőképesség határán vannak, de szívvel-lélekkel csinálja mindenki, hogy minden rendben legyen három napon keresztül a jövő hétvégén. És most kicsit több a logisztika is, hisz Ózd mellett Salgótarjánban is táborozik majd a mezőny. Tudom, hogy ez költözéssel is jár a csaptoknak, de ezt az óhajt, hogy a nógrádi megyeszékhely is a verseny részese lehessen nem volt másképpen megoldható.” – indokolja a az ebbéli kivitelezést Márk.

Mivel a Salgó rali és a bátonyterenyei körgyors összeforrt egymással, ezt a témát sem kerülhettük ki. “Nézd, nincs semmi titok a döntésben. Nyolc éve megpróbáltam, akkor Elek Pisti segítségével használható állapotba hoztuk a murvás részét, azonban verseny közben nem bírta a terep, és a végén inkább már kellemetlen lett. Összességében nem adta vissza azt, amit a kilencvenes évek elején, közepén nyújtott. Így idén nem gondolkodtam benne, környékén útépítés is lesz, szóval macerás lett volna. De azt nem jelentem ki, hogy soha többet nem próbálkozom vele…” – válaszolja őszintén Adamovits Márk rendező.

“Úgy gondolom, hogy most az új helyszín kárpótolni fog mindenkit. A város elkerülő 21-es főút lesz lezárva, itt lesz mind a rali1-nek többször, de a rali2-nek és a Historic mezőnyének is egy gyorsasági. Szinte mindenhonnan jól belátható, mindenki lefér, és jól megközelíthető. Ezt a részt mindenképpen ajánlom a nézőknek, olyanoknak is, akik csak pár órára ugranak le mondjuk Pestről a rendezvényre. Egyébként a futamon nincs nézőktől elzárt gyorsasági, és itt belépőjegyet sem szedünk…” – adja Márk a tájékoztatást.

“A verseny másik gerincét egyértelműen a Zagyvaróna – Cered gyorsasági jelenti, amely oda és vissza is lesz a rali1-nek, míg a MARB és a Rali2-es mezőny egy irányba teljesíti. Javaslom a szakaszt sátorozóknak, kitelepülőknek, hisz, mindkét nap bőven lesz mit látni itt. De a gyorsasági több helyről is megközelíthető, és a réteken bőven lesz hely a parkolásra is. Mindenképpen ajánlom a raliszurkolóknak.” – mondja a főrendező Márk.

“Tudod elmondhatom azt a kellemes gondot, hogy egyre több település, önkormányzat szívesen fogadja a rali mezőnyét. De a helyzet az, hogy az idei nyolc futam is szerintem már a mezőny teljesítőképességének határán van, főleg anyagi szempontból. Ezért kell ilyen összevont megoldásokhoz folyamodni. Egyértelmű a fejlődés a hivatalok, és olyan szervezetekkel ápolt viszonyban, akik az engedélyeket, területeket biztosítják. Régóta dolgozom velük, ismerjük egymás ingerküszöbeit, és ha szép lassan is, de mindig van így kis megújulásra lehetőség. Biztosíthatlak, nem adom fel, hogy újabb helyek, helyszínek váljanak elérhetővé a ralis társadalom számára.” – jelenti ki bizakodva Márk, és fogadom én is örömmel szavait.

“De a résztvevők létszámából is látszik, hogy a mezőny terhelhetőségével csínján kell bánni, év elején, vagy bizonyos versenyeken nagyobb a létszám, de év vége felé sajnos ez még mindig csappan. Nyilván a financiális lehetőségekkel hozható ez össze, de talán ebben is lesz javulás. Ez közös érdek. Ebben egyet értünk. De én is hiszek benne, hogy inkább a fejlődés útjára lépünk, én a rendezvényeimmel, azok színvonalával mindenképpen erre törekszem.” – beszéljük meg Márkkal egybecsengő gondolatainkat.

Ha már így belemelegedünk rákérdezek a rali2 kissé hányattatott sorsára. “Igen, ők ismét vasárnap szerepelnek, gyakorlatilag ők zárják a programot. Értem a felvetésed. Nézd a szabály az, hogy az ő programuknak is kétnaposnak kell lenni. Nekem mindegy, hogy ez péntek és szombat, vagy szombat és vasárnap. Ugye első nap vannak a technikai, adminisztratív dolgok végén egy prologgal, vagy gyorssal, aztán másnap a futam nagyobb része. Üljünk le év végén az érdekelt felekkel, és ha ők azt mondják legyen péntek, szombat, én semmi jónak nem vagyok az elrontója. Beszéljük meg, de akkor a többség képviseltesse magát!” – áll a kérdésbe korrekten Márk.

Most ebben a beszélgetésben szándékosan nem részletezzük a Zemplén rali lebonyolításával kapcsolatos kérdéseket, mert erre külön fejezetet szentelünk majd. Röviden csak a következőket jegyezte meg Márk a futammal kapcsolatban. “Igen, ez valóban egy kandidáló futam lesz egy esetleges hazai rendezésű ERC futamra. Azt vallom képesek vagyunk az ERC színvonalának, elvárásainak megfelelni, de az én személyes célom egy esetleges futammal kapcsolatban az, hogy azt ott megtapasztalt követelményeket, elvárt szintet utána minden magyar futamomon is viszont láthassa és tapasztalja majd minden érdeklődő szurkoló. De, ahogy mondtad, erre később visszatérünk, amit szívesen teszek veled, de előbb most jöjjön a Barum rali, ahol szintén ellesnék, megfigyelnék ezt azt, egy hét múlva meg várunk mindenkit Ózdon és Salgótarjánban.” – maradunk ebben Adamovits Márkkal.

Jó volt vele eszmecserét folytatni, minden újra és jóra nyitott Márk. És tesz is érte, ami mindenképpen dicséretes. Számomra ő mindenképpen garancia arra, amit szeretnénk még elérni szeretett sportágunk érdekében. Lehet, hogy minden nem sikerül azonnal tökéletesre, és nem mindenkinek tetszik minden, de a fejlődésre, az újra mindenképpen nyitott és elhivatott rendezővel beszélgettem ma. És ezt becsülni kell!

A verseny programját ide kattintva találjátok 

A rali2 pedig itt található. 

Kósa András Race1.net

A képeket köszönjük a duen.hu csapatának, akik a felvételeket a 2009-es Hell Salgó-Gemer ralin készítették.

Post2