Benik Balázs: Benne van a levegőben…

Már tegnap kerestem a háromszoros abszolút bajnokot, de éppen hazaérkezvén jelezte, hogy ma kora délután tudunk kicsit beszélgetni. Ez pár perce meg is történt. Nos, ezt adnám közre röviden a Race1.net olvasóinak.

Nyilván érdeklődésem, a tavalyi sikeres veszprémi abszolút második helyezést követő folytatásra épült. Hisz akkor még egy tavalyi Mecsek rali is lógott a levegőben…

“A levegőben most is benne van… Nem fogok neked mellébeszélni, a határozott, és egyenes beszédet szeretem magam is. Improvizatív módon kezelem ezt a versenyzés dolgot már. Nem is tehetem másképpen, hisz az építőiparban vagyok érdekelt, mint üzletember, és az egész embert kíván. Ha van egy kis szabadidőm, akkor azt biztosan a családommal töltöm, mint ahogy tettem az elmúlt napokban. Szóval azt kell mondanom neked, reálisan idén is egy futam lehet a pakliban, irreálisan esetleg kettő…”- kezdte Balázs, nem kertelve.

“Hogy mely futamról, vagy futamokról lehet szó, ezt tényleg nem tudom, és még nem döntöttem el. De mondom, csak a levegőben van a dolog, ha lesz több időm, átgondolom, és persze megbeszélem a családdal. Bár, ahogy tavaly, gondolom idén is ők lennének a legnagyobb támogatóim ebben, első sorban a kisfiam…” – osztja meg velünk büszkén Balázs.

“A poén az, hogy a te üzeneted mellet, még kettő is volt ez ügyben a telefonom tegnap, amikor megérkeztünk Budapestre. Két csapat érdeklődött, hogy az autóik rendelkezésre állnak, ha úgy gondolom… Nekik is azt tudtam mondani, mint most rajtad keresztül a szurkolóknak. Reálisan egy futam elképzelhető, persze azon leszek, de be kell látnom, alakulhat az üzleti dolgaim miatt úgyis, minta ahogy tavaly végül le kellett mondanom a Mecsek raliról… Nekem ez már nem szponzori kötelezettségeken múlik, hanem egyszerűen azon, lesz e időm tisztességesen felkészülni arra az egy, vagy netalán két versenyre…”– mondja őszintén Balázs.

Ezt követően még kicsit beszélgettünk autósportunk jelenlegi helyzetéről, a tehetségekről, a nagybetűs ÉLETRŐL. Jó volt Balázzsal egy szűk húsz percet diskurálni. Picit töltődtünk mindketten, és remélem elindítottam a bogarakat benne… Találja minél előbb ki, hogy hol, mikor szurkolhatunk ismét neki… Mert ha alkalmanként is, de olyan jó, ha ő is pályán van… Tavaly is bebizonyította, csak elfoglalt, és nem öreg…

Kósa András Race1.net

Post2