Veszprém rali- Verseny előtti nyilatkozatok csak a Race1.net olvasóinak

Szokásunkhoz híven, minden magyar bajnoki futam előtt megkérdezzük a győzelemre esélyes pilótákat, mondják el, hogyan készülnek, mire gondolnak, mire figyelnek és ezt osszák meg a Race1.net olvasóival. Szépen, libasorban érkeztek is szerkesztőségünkbe a visszahívások, nyilatkozatok. Köztük egy “újonccal”

fotó és kiemelt képünk: Skoda Rally Team Hungária 

A magyar bajnokságot vezető és bajnoki címvédő Herczig Norbival kezdjük, aki ma reggel jelentkezett be. Tegnap este még macerás dolgait rendezte, hogy innentől csakis a versenyre koncentrálhasson. “Az idei bajnokság derekához érkeztünk, de nem számolgatunk. Csak az előttünk lévő futammal foglalkozunk. Mert a veszprémi erőpróba, fontos verseny az év végi kimenetelek tekintetében. Nehéz futam volt mindig, de én oszlatnám azt a tévhitet, hogy egy brutális, autóroncsoló verseny lenne. Persze, nehéz murvás szakaszokon megyünk, de a rendezők, tehát Lakatos úrék mindig kicsit legyalultatják a pályákat, tehát a futam előtt abszolút autózhatóvá teszik a szakaszokat. Amennyi meg marad, azt egy R5-ös autónak ki kell bírni. Én nagyon nagy kedvel jövök ide, ahogy most veled gyorsan összeszámoltuk, tizenkilencedik alkalommal, és ebből ötször abszolút első helyet szereztem. Vannak pályák ebből kifolyólag, amiket ismerek, van rá itinerem is, de az igazi ismerkedés a pályabejáráson lesz. Mi készen állunk az újabb kihívásra…” – fejezte be Norbi a tájékoztatást a Race1.net olvasóinak.

Hadik Andrist ma tudtuk szóra bírni, tegnap este még egy közeli ismerős fülét húzta meg a születésnapján, de ma már csak a felkészülés van fókuszban. Innentől csak a ralira koncentrál.“Bocsánat, de a tegnap esti összejövetelt nem hagyhattam ki, most már csak a versennyel foglalkozunk. Nyilván ismét az elejében szeretnénk végezni. Én szeretem a veszprémi versenyeket, és a pályákat jónak találom. Alapvetően kocsikímélőbbek lettek, de a többszöri teljesítés után nyilván előkerülhetnek nagyobb kövek, nos ezeket kell elkerülni. Holnap, azaz csütörtökön tesztelünk, remélem jó beállításokat találunk az autóra, és akkor nyugodtan várom a rajtot. Nem tudom milyen időjárás lesz, de ha porszáraz, ha esik, teljesíteni kell, és én készen állok erre. már várom a rajtot” – pótolta be nyilatkozatát Hadik András a Race1.net-nek.

Vincze Ferenc tegnap este, miután már “köpött a maci” ,hívta a szerkesztőségünk számát, de egy jó versenyző nyilatkozatára éjjel-nappal készen állunk. Fizikai felkészítését végezte Feri egészen estig, ez bocsánatos bűn, és a következőket mondta:“Igen fittnek kell lennem, nem tudhatjuk milyen igénybevétel vár ránk júliusban a veszprémi versenyen. A pályák tetszenek, de a közelebbi ismeretség majd pénteken alakulhat ki közöttünk. Köszi jól vagyok, és várom a rajtot. Lesz még egy tesztem előtte, és remélem rátalálunk egymásra az autóval, mert murvás tapasztalatom még kevés van vele. Nekem ezen a borításon mindenképpen kell még fejlődnöm, nem mintha aszfalton nem, de itt több a lemaradásom. Persze szeretnék az elejében autózni, meglátjuk milyen lehetőségeim lesznek, de nagyon spórolni sem szeretnék. Menni kell az elejétől kezdve, és jó lenne, ha végén azt mondanák én voltam a meglepetés persze pozitív értelemben – mondta Feri, mi meg megnyugtattuk, pontosan azt fogjuk tudósítani a Race1.net olvasóinak, ami történni fog. Ha lesz meglepetés, ha nem..

Turán Frigyes is szerda ebédidőben volt elérhető, még sürögtek, forogtak az autó körül, hisz a Ford nagy változásokon ment keresztül, de erről maga az illetékes számolt be a Race1.net-nek.“Készülünk nagyon, az autó 90%-os állapotban van, benne az új motorral, az új fejlesztésekkel. Lassan összeáll, és csütörtökön jöhet a próba. Tavaly nem indultam Veszprémben, de nagyon várom a versenyt, mert szeretek ott versenyezni. Van, hogy jól, van hogy rosszul sültek el a dolgok. Most nem tudom éppen melyik következik, de megteszünk mindent, hogy a pozitív élmények legyenek majd többségben. Lesznek olyan szakaszok, amelyeket korábbról ismerek, de az állapotuk folyamatosan változik. A talaj mennyire puhult, mélyült, vagy éppen keményedett. Nyilván a pályabejáráson szembesülünk a tényekkel, ami majd egy kör után megint változni fog… De ez a rali, ez a Veszprém rali, de én nagyon kedvelem.”

Velenczei Ádám is megkerült, tegnap elég erőteljesen zaklattuk a fiatal pilótát, de csak ma vált elérhetővé. Egy raliversenyző nem késhet, dobtuk a labdát Ádámnak.“Bocsi, bocsi, de nagy készülődésem vagyok. Tegnap este még kavartam mindenfelé, de egy verseny előtti hét már ilyen nálam. Ma lesz egy tesztem, amire készülök nagyon. Ugyanis a Hyundai az R5-ös autók között egy viszonylag új konstrukció, a gyárnál is igen csekély murvás beállítási információk vannak róla. Aszfalton valamivel több, de murván még kevés versenyző ment vele, így teljesen magamra kell hagyatkoznom e téren. A pályákra kíváncsi vagyok, mert van amelyiket kicsit ismerem, de meglátjuk majd, milyen állapotban vannak. Jó mezőny jött össze, azért húsz pároson felül van az R5-ös nevezők száma, az szép, és ebben a csatában jól szerepelni, nos ez a legfőbb célom most Veszprémben…” – adta reggeli nyilatkozatát Ádám a Race1.net olvasóinak.

Ranga Péterék nem bíznak semmit a véletlenre. Még a fehérvári verseny előtt nyilatkozták, hogy nagyon készülnek a veszprémi versenyre. Peti különösen, hisz itt ünnepli egy éves kapcsolatát…az autójával.“Igen, az R5-ös pályafutásom itt kezdődött tavaly Veszprémben. Ez az első verseny idén, amire nem mondhatom, hogy nincs tapasztalatom. Ettől még nagyon részletesen készülök, volt már egy tesztünk napokkal ezelőtt. Nagyon szeretnék képben lenni ezen a versenyen. Itt nem kezdhetek óvatosan, bátran kell kezdenem. Aztán menet közben úgyis látjuk mit ér az, amit elvállalok. Az autó jó, beállítások rendben, szóval én nagyon készülök. Úgy érzem, hogy mindent megtettem azért, hogy jól sikerüljön a verseny, de hát ez rali, ahol bármi megtörténhet. Nyilván a váratlan dolgokat az ember redukálná, de pont első lépésként erre szolgál egy jó felkészülés. A teszten még a bátyámat is megautóztattam, mert ő most kezdi a murvás szereplését. Én azt a kört nagyon élveztem…” – foglalta össze Peti a Race1.net olvasóinak, és ajánlotta az alábbi videót.

Nyilván Ranga Lacinak erre reagálnia kellett, nem is maradt el a válasz.“Én nagyon féltem a Peti mellett…Tuti nem fogok navigálni senkinek, mert ez borzasztó. Annak viszont örülök, hogy közel egyforma a meglátásunk az autóval és bizonyos murvás szituációkkal kapcsolatban. A Skoda nagyon jól viselkedett alattam, úgyhogy bizakodó vagyok. Itt murván, azért jobban lehet feszegetni a határokat, kicsit több fér bele, és most én is gyorsulni szeretnék. Tóth Imi, a navigátorom el is mondta, hogy ha nem pattanok a gázra, ő pattan rám… Na, most elnézve őt, inkább a gázpedált választom, de valóban én is úgy gondolom, itt az ideje, hogy kicsit jobban együtt legyek az élmezőnnyel. A pályákat annyira nem ismerem, de már azt megszoktam, hogy az idei év ezzel fog eltelni, kivéve Pécset…”

 Peti a kormánynál, Laci az “anyós” fotó: Ranga Motorsport facebook

És végül, de nem illetlenségből egy ismerős arcot, egy “újoncot” hagytunk a végére Benik Balázst. A Bajnok ismét pályán, és ismét Veszprémben.” Figyelj, én úgy várom ezt a versenyt, mint egy kisgyerek. Két éve volt itt egy próbálkozásom Forddal, de most egy Skoda Fabiával rajtolok. Amennyit tudtam, becsülettel készültem, mert szeretnék jól végezni, ami egyben a célba érést is jelenti. Nagyon ügyes srácok mennek a mezőnyben, és több mint 20 autó lesz velünk egyforma. Sajnálom, hogy Kiss Feri nem lesz itt, de talán idén még ütközünk valahol, és megyünk egy jót egymás ellen. Szerdán tesztelek még egyet, és akkor úgy érzem, elmondhatom, hogy lelkiismeretesen felkészültem.

Teszt éppen most…

Ezt is várja otthon a “vezetőség”. Legnagyobb szurkolóm éppen szabadságát tölti a nagymamáéknál, de pihenését megszakítva Veszprémben már ott lesz velem… – mondja nevetve Balázs, és ki ne tudná, hogy a kisfiáról van szó. És a főszurkolónak nem lehet csalódást okozni, árulta el Balázs az elköszönéskor a Race1.net-nek.

A Bajnok és főszurkolója… fotó:Benik Balázs facebook

Post2