FriendShip Race (FSR): Osztatlan siker röpíti a leendő rali csapatbajnokságot

Talán joggal lehet állítani, hogy az FSR születésnapja a mai dátum. Korábban írtunk a leendő rali csapatbajnokság ötletével kapcsolatban. Egy hónapja még csak arról, hogy feléledni látszik egy régi hagyományokra visszatekintő sorozat, később már konkrétabb dolgokról is be tudtunk számolni. Most pedig jöjjenek a legfrissebb részletek, amelyek már valóban bizakodásra adnak okot.

A promoter első körben tizennégy ország Autósport Szövetségét kereste meg. Nos, az első reakciók várakozáson felüliek voltak. A lettek, litvánok, szlovákok, osztrákok, és de jó leírni, az MNASZ is, kifejezetten érdeklődést mutatott a sorozat iránt. De amit a csehek, és az oroszok ezzel kapcsolatban megfogalmaztak, az minden közép és kelet-európai ország számára követendő példa.

Csehország szövetsége ki nem maradna belőle, szenzációs ötletnek tartja, és már egy futam rendezése iránt is kifejezetten érdeklődött. A Skoda által igen erősen, a világ ralisportjában résztvevő ország, a technikai sportokban évtizedek óta magát képviseltető nemzet, teljes mellszélességgel az Friendship Race sorozat létrehozása mellett fejtette ki álláspontját. Nem lehet véletlen, de erre még visszatérünk.

Oroszország válasza volt a legerősebb, a legkifejezőbb. Mindenben felajánlották segítségüket. Kifejezetten tetszik számukra a leendő csapatbajnokság szellemisége, a sportág által a nemzetek közötti sportbaráti viszony elmélyítése. Mind a versenyzők, mind a szurkolók körében. És már erőteljesen érdeklődnek, hogy országuk mely területe lenne a legalkalmasabb egy futam megrendezésére. Ez ám az erős nyitás részükről, hisz a vázlatokból tudják, hogy egy-egy futam várhatóan, országonként is több ezres utazó szurkolótábort mozgat meg. Arról nem is beszélve, ha az oroszok valamit nagyon szeretnének, azt általában meg is valósítják. Ez nem lehet náluk pénz kérdése…

És kérdéseteket megelőzve elmondom, a tíz futamosra tervezett FSR rali csapatbajnokság egyik futamát, mindenképpen Magyarországon szeretnék megrendezni…

És ha már a pénznél tartunk. Minden ország szövetsége már tudja, a sorozat pénzdíjas lesz. És ahogy terjednek a hírek, egyre élénkebb a beszállítók érdeklődése is a sorozat iránt. Ugyanis a promoter az egyenlő feltételek garantálása érdekében, mind a gumibeszállító, mind az üzemanyag beszállító és más területeket ellátó beszállítók esetében, csak eggyel kíván szerződést kötni.

És itt lehet azt a gondolatot folytatni, amit a csehek estében abbahagytunk. Ugyanis a három kategória által (R5, R4, R2) minimum hatvan autós mezőnyt figyelembe véve, óriási piac a sorozat a gyártók, és bérbeadók részére is. Nem is beszélve a sorozat indulására ( 2019. január) már biztosan kifejlesztett új R4-es autók egy olyan versengésére, ahol több új gyártó húsz modellje, egyenlő feltételek mellett tudja megmérettetni magát.

És akkor a legfontosabb mai információ. Az FIA nemzetközi sorozatokkal foglalkozó igazgatósága is levélben jelezte, hogy a sorozat létrehozását támogatja, és nagyon jó kezdeményezésnek tartja. Tájékoztató válaszában felsorolta azokat a lépéseket, amelyeket a promoternek most el kell végeznie. Így várják a kész anyagot, hogy az minél előbb a Sport és Technikai, és a Világ Motor Sport Tanácsa elé kerüljön érvényesítésre. Jelezték, hogy tudnak róla, hogy tekintélyes országok már az ötlet mögé álltak.

Végre egy olyan ötlet, amely mögé nemcsak a szurkolók, hanem a döntéshozók is, szinte hasonló lendülettel álltak. Ez csak jót sejtet. De a csapatbajnokság lebonyolítási rendje, amelyben minden kategória eredménye, egyenlő mértékben befolyásolja egy válogatott adott futamon való szereplését, osztatlan sikert aratott, nem beszélve a szurkolók abszolút középpontba helyezése, és kiszolgálása.

Mind az FIA, mind az eddig pozitívan reagáló országok vezetői, a nemzetért való szurkolás egyediségét emelték ki, szemük előtt már látva, a  nemzetük lobogóit lengető többezres, békés szurkolók európai találkozójaként az FSR futamokat.

Mert a Friendship Race erről fog szólni.

 

Kósa András Race1.net

A cikkben található képekért köszönet Sándor Mátyásnak, Király Gábornak és Szauer Gergőnek.

Post2