Herczig Norbert: A legjobbamat kell nyújtani

Sok-sok hét kihagyás után ül újra autóba a regnáló bajnok Herczig Norbert. Számára nem babra megy a játék, ezért az első métertől nyomnia kell, hisz Hadik Andrással ketten vannak, akik a legnagyobb esélyesei az idei bajnokság abszolút bajnoki címére. Norbit kérdeztük, hogyan készül a Mecsek ralira, és mit forgat a fejében. Ugyan, most már biztos, hogy az 51. Aquaprofit Mecsek rali nem az utolsó futam a bajnokságban, de a Skoda Fabia pilótája Pécsett, akár még bajnok is lehet…

“Számomra az egyik legkedvesebb verseny a Mecsek rali. És én személy szerint éppen egy jubileumhoz értem a mostani szereplésemmel, hisz huszadik alkalommal fogok elrajtolni a Mecsekalján. Hosszú idő, sok emlékkel, de az összesre emlékszem egytől egyig. Most hirtelen az jut eszembe, hogy 1997-ben milyen jót vívtunk Bútor Robi ellen a Márévára-Pécsvárad szakaszon, ami idén ismét lesz, csak fordított irányba. Szenzációs pályának tartom…” – kezdi a nosztalgiázással Norbi. Bizony húsz pécsi szerepléssel kevesen dicsekedhetnek a Mecsek rali történetében. És Norbi nem a befejezésen gondolkodik éppen…

“Itt a pályák szélén mindig egy lelkes, és hozzáértő nézősereg van. Annak kifejezetten örülök, hogy változatos programot, és pályákat iktattak be a rendezők. A szakaszok remek gyorsaságik, mint említettem a szombati feladatok közül nekem a pécsváradi a legkedvesebb, de talán az alsómocsoládi még jobban lázba hoz. Másnap egyértelműen számomra az orfűi pálya tetszik, de mit mondhatnék az örök klasszikusra a Camping és Árpádtető közötti útvonalra. Gyors, de nagyon élvezetes.” – bocsátkozunk kis elemzésbe Herczig Norbival.

“Azt viszont nagyon sajnálom, hogy az első, szombati napot így széthúzták. Nyilván a versenyre koncentrálok, és azon belül is arra, mit csinálok egy-egy gyorsaságin majd, de ezt a teljesítményt az ember szeretné közönség előtt produkálni. Számukra a szombati nap nem lesz könnyű, de remélem, azért sokan kíváncsiak lesznek ránk. A másnapi programból kiemelkedik az orfűi körgyorsasági, ahová én sok szurkolót várok.” – érez együtt kicsit a szurkolókkal Norbi.

Aztán visszatérünk a húsz szereplés emlékei közé, amiből kérem, hogy egyet emeljen már ki. “Ez nehéz kérés. De így visszagondolva, egy 1999-es futamunk nagyon emlékezetesre sikeredett. Faltusz Péter ellen vívtunk egy Skoda Felicia Kit Carral. Az A/6-os kategória elsősége  volt a tét. Verseny közben hengerfejes lett az autó, amivel még így is célba értünk. Ehhez egy helyi, komlói barátunk önzetlen segítsége elengedhetetlen volt. Sandó Attila barátunk, fel-alá rohangált a célok között, hogy mindig elegendő tömítő folyadékunk legyen, és ne essünk ki. Ilyen körülmények között megnyertük a versenyt, örök hála mindenkinek. De a történet még nem ért véget. Attila barátunk a versenyt követően eladta az autóját, majd az új gazdája másnap visszajött vele, miután megtalálta a tetemes mennyiségű megmaradt tömítő folyadékokat a kocsiban. Szegény komlói barátunk nem győzte kimagyarázni magát, hogy nem hengerfejes zsákbamacskát adott el, csupán nekünk segített napokkal azelőtt a versenyen…” – nevetünk így utólag a sztorin Herczig Norbival.

Bár a következő évben erre nem volt oka, hisz a Mecsek ralit kihagyni kényszerült, és ez az egy futam, ami hiányzik a leltárból, ezért a 2017-es, a  jubileumi huszadik  megmérettetése itt.

“Számolgatunk persze, tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Most már tudjuk, hogy lesz még egy egri futam is. De én, mint most is, a következő versennyel foglalkozom csak. A legrosszabb szereplésünk a pontszámokat tekintve eddig a veszprémi futam volt, de ezzel ellentétben sportszakmai szempontok alapján nálam az élen áll. Amikor úrrá lettünk a bekövetkezett problémán, úgy gondolom az azt követő teljesítményünk elfogadható volt.” – értékeli helyzetét Norbi, majd hozzáfűzi még.

“Szerencsés esetben, Pécsett is ünnepelhetnénk bajnoki címet, hisz ha mi az álmunknak megfelelően szerepelünk, és Hadik András hatodiknál rosszabbul szerepel, akkor ez matematikailag megvalósulna. De ezzel nem foglalkozunk mélyebben, egyrészt nagyon erős a mezőny, nem könnyű az élen végezni, másrészt Hadik András aszfalton meg elég gyors. Így elsősorban csak magunkkal foglalkozunk, és meglátjuk ez mire lesz most elég.” – nyilatkozza nagyon sportszerűen Norbi.

“Igorral 2012 óta versenyzünk együtt és a két baranyai abszolút győzelmemet vele arattam. Sikerült 2012 és 2014-ben is a leggyorsabbnak lennünk így együtt. Ez lesz a hatodik közös versenyünk a Mecseken, összeszokott páros vagyunk. De hogy most mi lesz, majd vasárnap délután megmondom…” – neveti el magát Norbi, aztán büszkén folytatja.

“A MOL-lal 2016 óta vagyunk kapcsolatban, de idén már mint a MOL Csapat teljes értékű tagja vagyok. Ez büszkévé tesz, de nem helyeznek nyomás alá. Viszont én úgy gondolom, ha már a magyar autósportba ismét visszakerültek a csapatunk által, mint támogatók, akkor bizony az ő színvonalú munkájukkal kell az én teljesítményemnek is egyenesen arányosnak lennie. A közös sikert megalapozhatja a MOL Fuel RST üzemanyag, amit közösen tesztelünk, használunk, és vezetünk be a piacra.” – zárja nyilatkozatát Norbi.

Kósa András Race1.net

Fotók: Skoda Rally Team Hungária

Post2