ISEUM Rali, Szombathely – szombat, élő eseménykövetés

Szombat(hely), akkor murvás verseny. Ma kezdődik a magyar bajnokság idei harmadik futama. Az első kettő aszfaltos megmérettetés után, lazább talajon teszik próbára magukat versenyzők és autóik.

A verseny előtti nyilatkozatokat itt olvashatjátok, a részletes programot itt böngészhetitek, a kvalifikáción történtekről pedig itt tájékozódhattok.  A Rali Vb futamát Portugáliából, párhuzamosan itt tudjátok követni.

És akkor az ígért nyilatkozatok a Race1.net olvasói számára:

Herczig Norbert(1.)“Annyit mentünk, amennyit a pálya engedett. Az elmúlt években hozzászoktunk, amíg nem volt ez az új szabály, hogy mint a bajnokságot vezető páros, mi mentünk elől murván is. Na, most holnap is ez lesz… Ezért mi nem akartunk taktikázni, bent hagyni pár másodpercet, hogy ez ne így legyen. Holnap is toljuk neki, figyelünk mindenre, van még bőven vissza a versenyből.”

Hadik András(2.): “Jó az autó nagyon. Minden nyekkenés nélkül megy, és így élvezzük az autózást. Persze, szeretnénk holnap beérni, megelőzni Norbit, de azért annyira nem lesz könnyű. Közvetlen mögötte rajtolok, annyira az én pályám sem lesz tiszta még az első körben. A mai középső részt kicsit elspóroltam,  ezért a hátrány, de holnap támadunk.”

Ranga Péter(3.)“Kicsit elgumiztam magam a végén. Mindenki a keményet, én pedig a közepes keverékűt raktam fel. Ezzel kerültünk pici hátrányba. Az elején ketten nagyon menek, mi magunkal foglalkozunk holnap is. Jó itt az elején lenni, de célba szeretnék érni, nincs felesleges kockáztatás. A kocsi hobátlan, semi rosszat nem mondhatok rá. A magunk tempóját toljuk holnap is.”

16.17. Ma még estefelé, a napot értékelő nyilatkozatokkal jelentkezünk majd. 

16.15. És a végén még kikértük utoljára Ifj. Ranga László véleményét. “Egy tempós részen néztem a végén a mezőnyt. Azt kell, hogy mondjam, hogy Herczig Norbi és Hadik András nem véletlenül gyorsak, elég letisztultan mentek, pontosan vezetve.” – kezdte Laci összefoglalóját.“De azt is meg kell állapítanom, hogy a fiatalabb generáció, tehát a társaim, piszok gyorsak, gondolok itt Vincze Ferire, Velenczei Ádámra,no és a tesómra Petire, csak ők még kicsit többet dolgoznak a kormánnyal. Kiss Feriről meg az a véleményem, ha nem követi el a tegnapi ugratós bakit, akkor ma több lett volna benne, de ez így sem rossz. Eltelt tizenkét év, viszont még egy nap is, utóbbi már versenyzéssel, és ez szerintem holnap már látszani fog rajta”– fejezte be Laci a Race1.net olvasóinak. Mi pedig köszönjük, hogy ezt megosztotta számunkra.

16.05. Hosszú verseny lesz ez még vasárnap. Semmi nem dőlt el. Picit a mezőny előtt a Herczig, Bacigál és Hadik, Kertész duó. 

16.03. Botka Dávidék is befejezték a napot egy 8:09.3. Hadik is megérkezett és egy tizeddel megelőzve Hercziget szakaszgyőzelemmel zárták a napot. 

16.00. Ranga Péter 8:05.9 ez elég jó, holnapra marad a támadás. Vincze Ferenc 8:03.9 , Turánék viszont ne jönnek, valószínű a turbó győzött…

15.50. Herczig Norbi kicsit durva… 8:00.2 Ez azért szép futás volt. Velenczei Ádám hibát vétett, ugye tolatni a rutinpályán kell… 8:11.1 Kazárral így is azonos idő.

15.45. Kiss Ferenc kissé elkeseredett, pedig nem kéne. Ez azért nem annyira rossz. Eltelt 12 év, kicsit gyorsult a technika, és a mezőny. Nincs ezzel semmi gond, beállítások, gumik, és visszaszokás kérdése. No, meg ugrató… Azt nem kellett volna, mert ott az önbizalom repült el igazából. De holnapra már az is visszajöhet. Mi szurkolunk ezért. 

15.40. Az első autók beértek az első nap végét jelentő célba. Trencsényi 8:18.9, míg Kiss Ferenc 8:27.6

15.20. Pár perc és kezdődik a nap utolsó gyorsaságija, ami 13,8 kilométer lesz.

15.12. Hadik András nyolc tizeddel jött Herczig mögé. Mögöttük az új generáció tolakodik, négy másodpercen belül Velenczei (majdnem nem beforduló) Ádám, Vincze Feri, Ranga Péter sorrendben. Őket tolja az élmezőnyre Botka Dávid “kinyomom a szemed Citroen” versenyzője. 

15.07. Ejj.. Turán Frici turbója megadta magát. Herczig viszont nem, ismét nagyot autózott 4:55.7 !

15.04. Ifj, Kiss Lászóék ideje sem rossz 5:52.4, ahhoz képest, hogy a hátukon is voltak most…

15.00. Kis késéssel az eslő autók a célban. Trencsényi 5.06.2-vel vezet most, Kiss Feri 1,4-et kapott tőle. Ez az egykori bajnoktól már nagy javulás.

13.58. Az újabb szakasz rajtja 14 óra 39 perckor lesz.

13.50. És akkor hallgatjuk, mit látott a helyszínen Ifj. Ranga László. ” Egy ugratós résznél helyezkedtem el. Arra voltam kíváncsi, ki hogy vállalja be, de azt kell mondanom, mindenki észnél volt. Már a bemenetnél megfékezték, mert különben bizony nagyon le lehetett volna verni a kocsi alját” kezdte Laci szakmai szemekkel. Talán Turán Frigyes volt, aki legjobban bevállalta. Testvérem Peti is jól megy, bár elég kopottak voltak a gumijai már, de most újakat rak majd fel. Fájó szívvel nézem a versenyt, én is szeretem a murvát, de majd Veszprémben jön el számomra az alkalom” – mondta kicsit kesernyésen Laci a Race1.net-nek. 

13.26. Turán Frigyes 5,12.9-es ideje komoly tempó, nyolcat javított előző idején. Bizony Herczig Norbi is elmarad fél másodperccel. Vincze Ferenc, Ranga Peti és Velenczei Ádám is Herczig mögé jön be bő két másodperccel. Botka  ideje nem rossz, Velenczei mögé sorolják vele. Hadik András ideje végül 2,9-cel rosszabb Turán szakaszgyőztes idejétől, és így ők helyet cserélnek összetettben. Így Herczig közvetlen üldözője Turán lett most, de nagyon szoros az eleje.

13.24. Most már Ifj Kiss Lászlóé a legjobb idő, ő 4,8-cal gyorsabb volt Fefénél.

13.20. Az incidens után Kiss Feri kicsit ráugrott a gázra. Ez önmagához képest tíz másodperc javulás, és mag mögött tart 4 versenyzőt eddig a szakaszon.

13.08. Autómentés zajlik, előfutó kocsit hoznak ki. 

12.49. A Katlan rajtja 3 perc múlva lesz.

12.48. A pontos állást itt találjátok meg.

12.40. Hadik Andris is csak besorolni tudott, így Herczig szakaszgyőzelemmel kezdte a második kört, amivel az élre ugrott összetettben. Hét tized van közöttük. Turán és Ranga van lőtávolban, öt másodperc környékén, Vincze már tíz felett jár. Botkáék ideje a középmezőnyre elég, de összetettben sok a plusz 20 másodperces büntetés a szerelés után…

12.38. Bizony Norbi ideje jónak néz ki, egyelőre Velenczei Ádám , és Ranga Peti is csak mögé sorakoztak, viszont mindketten Turán elé. Sőt Frici előtt  még Vincze Feri is helyet kért.

12.35. Uhh, eddig! Herczig Norbert nyomott egy kövér gázt, no meg egy 4,58.4-et…

12.33. Egyelőre Turán Frigyes 5,03.6-os ideje tartja magát, ami ugye öt és féllel jobb, mint amit az első körben teljesített itt.

12.26. Itt valami nem stimmel. Osváth a Mitsubishivel is ötöt adott Kiss Ferinek… Feri elfékezte magát, de folytatni tudta komolyabb károk nélkül.

11.35. És akkor a szervizt kihasználva hallgassuk mit mond Ifj. Ranga László a Race1.net olvasóinak.“Lényeges, hogy a mostani szervizelés alatt, gumikat nem lehet cserélni. Maximum, csak azt a kettőt, amit cipelsz pótkerékként a kocsiban.” kezdi a részleteket Laci.“És az sem biztos, hogy most én felraknám ezeket, bár nem mentem a pályákon. Ugyanis ez egy kemény talaj, amit most a mezőny letakarított. És érzésem szerint ezen, a kissé kopottas gumi a kisebb bütykeivel, nagyobb tapadást biztosíthat. Ha kicsit mélyebb még a pálya, hangsúlyozom én nem mentem rajta, akkor viszont előre kell felrakni a két pótkereket” – mondja Laci a taktikát. Aztán folytatja a beszélgetésekkel.” Igen a tesómmal, Petivel beszéltem, és mondja, hogy kicsit elspórolta a második felét, de meg akarta nézni a pályákat. Most biztos, hogy rálép a gázra, jól érzi magát a kocsiban. Nyilván a mezőny is gyorsulni fog, de bízom Petiben, szerintem jól fog menni. Aztán váltottam pár mondatot Kiss Ferivel is. Kicsit megilletődötten kezdett a bajnok a tegnapi események után, el is van keseredve kissé, de most is gyorsulni fog, nem akar ennyire lemaradni, kezdenek az érzések visszajönni nála 12 év kihagyás után” – árulta el Laci a Race1.net-nek.

11.10. Az újabb kör 12 óra 15 perckor rajtol. Addig a statisztikusok itt böngészhetik a részleteket.

10.55. Bizony Frici idejét még Hadik András sem tudta túlszárnyalni, igaz csak hét tizedet kapott. De ez pont arra volt jó, hogy kéz a kézben vezessék a versenyt kettő gyorsasági után. Hogy ehhez a baráti viszonyhoz mit szól Vincze Ferenc, nos alig 3 tizedmásodperce van átgondolni. Herczig Norbi a taktikán éppen két és fél másodperccel gondolkodhat tovább, és biztos nem nyugszik bele negyedik helyébe. Ranga Peti tanulgatja a pályát, ez négyesre sikerült, pont ennyit kapott, meg egy kicsit. De mi lesz, ha kiváló tanulónak bizonyul? Botka Dávidéknál a Citroen hajtásával volt gond. Dávid, ha nem gyorsultok, esküszöm leveszem a képet az oldalról!  Kiss Ferenc bevallotta, elspórolta ma az ugratót a katlanban. Fefe! Ezt tegnap kellett volna! És akkor nem zizegő térdekkel nyomnád, ez így 27,5 másodpercedbe került. Megvolt a főpróba, jöhet az előadás!

10.50. Lassan evickél ki a mezőny a katlanból. Ez eddig Turán Frigyesnek sikerült a legjobban. Még Herczig Norbit is meglepte 2,7 másodperccel. Ideje 5,20.1   

10.23. A következő szakasz, a Rallye Katlan 8,5 kilométere, 10 óra 28 perckor rajtol, addig eredményeket itt tudtok böngészni.

10.15. Az első szakaszon mind a tizenöt páros beért, akik tegnap kvalifikálták magukat. A leggyorsabb Vincze Ferenc volt a Skodával, éppen négy tizeddel, mint Hadik András a Forddal. Herczig Norbert, mint bajnoki címvédő 9 tizedet gyűjtött össze, és ezzel harmadik, de nagyon rajta van Ranga Péter, csak két tizedre mögötte. Közte és Turán között ismét megy a harc, hisz azonos időt futottak. Velenczei Ádám, már 2,6-ra van Vinczétől, míg Botka Dávid is gyűjtögette a másodperceket, éppen 5, 5-öt. Kiss Ferenc másodikként gyakorlatilag pályát takarított, de a tegnapi malőr is még a nadrágban volt. Egyelőre 14,6 másodperc a hátránya, de beindul az “öreg”, erre mindenki mérget vehet.

10.10. Nos, az első tíz a célban, eddig mindenki, és Turán Frigyes a leggyorsabb. Az Ő ideje 5,09.0, de most jönnek akik tegnap a legjobban teljesítettek a kvalifikáción. Herczigh Norbi máris 2 tizeddel gyorsabb.

09.55. Az első gyors folyamatban. Acsád- Szeleste 9,5 km. 

09.45. Ifj Ranga László (itt nem indul) meglátásai a rajt előtt: ” Itt mindenképpen a guminyomással kell játszani. Én 1,7 és 1,9 közé nyomnám” – kezdi az első gyors széléről Laci a Race1.net olvasóinak.“Az elején spórolni kell a tempóval, még elég kavicsos a pálya. Én inkább a második körben lépnék a gázra. Ugye ez annyira nem durva terep, de itt is fogynak majd az autók, és szerintem a  legfontosabb, hogy mindig elérj a szervizpontra. Én így osztanám be az első kört”– majd kitért testvérére is Peti meglepően jól ment tegnap, pedig itt még nincs tapasztalata. Én az élmezőnybe várom, és remélem figyelni fog, de minden szervizelésnél úgyis beszélgetünk majd”– mondta el Ranga Laci, akivel az első szerviz alatt beszélgetünk újból.

07.22. A mai napon, élő eseménykövetésünkben segítségünkre lesz Ifj. Ranga László szakmai meglátásaival. 

07.20. Az első gyorsasági 09 óra 51 perckor rajtol

07.00. Szép napot mindenkinek! A tegnapi kvalifikáció arra szolgált, hogy az első tizenöt páros a kvalin végzett helyezési sorrendje alapján, a mai indulási sorrendben, helyet válasszon magának. Nézzük, a választások utáni rajtsorrendet a mai napra:

1. Osváth Péter – Répás Zoltán Mitsubishi
2. Kiss Ferenc – Patkó Gergely Ford R5
3. Trencsényi József – Verba Gábor Skoda R5
4. Matics Mihály – Zejda Viktória Mitsubishi
5. Lovász Pál – Kürti Tamás Hyundai i20 R5
6. Ifj. Kiss László – Béres László Ford R5
7. Kazár Miklós – Ferencz Ramón Ford R5
8. Turán Frigyes – Farnadi Ágnes Ford R5
9. Bodolai – László – Popovics László Ford R5
10. Herczig Norbert – Bacigál Igor Skoda R5
11. Velenczei Ádám – Szedő Csaba Hyundai i20 R5
12. Ranga Péter – Szőke Tamás Skoda R5
13. Vincze Ferencz – Bazsó Attila Skoda R5
14. Botka Dávid – Szenner Zsolt Citroen
15. Hadik András – Kertész Krisztián Ford R5

 

Post2