Az idei versenynaptárunk, avagy az én kezem megint belelóg a bilibe…

Most már úgy néz ki, végleges a 2020-as bajnoki naptár, legalábbis az első és második osztály számára. Személy szerint örömmel fogadom, hogy nyolc futam szerepel az ORB/ORC programjában. Reméljük, mind megrendezésre kerül és egy színvonalas, remek futamokat hozó bajnokság elé nézünk. Tudom mekkora erőfeszítés a rendezők részről tető alá hozni, akár csak egy versenyt is, de emellett egy megjegyzést, kérlek engedtessék meg nekem.

A végeleges naptár elkészítésének és közzétételének határideje idén január 31-e. Ezt egy hónappal korábbra kéne tenni, az előző év végére. Ugyanis nem mindenki versenyez, vagy szeretne versenyezni zsebből és ehhez akkor támogatókat kell keresnie. Ehhez az elképzeléseket, hogy egyáltalán esély legyen arra, hogy siker koronázza, nem most kell beadni. Viszont látva a terveket ill. a végleges naptárt, vannak jelentős változások. Amikor koldulás közben sikerül valakikkel megállapodnod, ekkor és ekkor 5-6 futamra, abból ilyenkor már nehezen hozol ki nyolcat… A minket körülvevő ralis országokban mindenhol egy hónapja kész a 2020-as naptár. Szóval kérem ezt jó szándékkal fogadni és már az idei év második felében tervezni a 2021-et… Mert sok versenyzőnek és még több szurkolónak is így kell tennie, aki alkalmazottként dolgozik, viszont szeretne ott lenni az eseményeken, amit mi is nagyon szeretnénk…  Ez a cél, nem?

És akkor nézzük mi vár ránk 2020-ban:

Március 27-29. Eger rali     Rali1, Rali2, Rali3, Historic

Április 17-18. Miskolc rali  R1, R2, Hist

Május 22-24. Ózd – Salgó rali  R1, R2, R3, Hist

Június 19-21. Mecsek rali  R1, R2, Hist és Mitropa kupa

Július 11-12. Fehérvár – Veszprém rali murva  R1, R2

Augusztus 07-09. Zalaegerszeg murva R1, R2

Október 10-11. Vértes rali  R1, R2, Hist

November 06-08. Rally Hungary Nyíregyháza ERC, R1, R2, Hist

 

Szép naptár, nem? Pici hiányt abban érzek még, hogy a kettős helyszínekkel megjelölt futamoknál jó lenne, ha időben jeleznék, hogy mely településeken lesz a fix szervizpark. Mert a csapatok számára ez nem mindegy. A logisztikát szervezni időben kell, hisz több futam érinti a nyaraló szezont. Én például már alig tudtam Zalaegerszegre szállást foglalni. Az Őrség közelsége is nagy vonzerő… Szóval mind a nevezők, mind a szurkolók érdekében kéne némi tájékoztatást adni, hogy aztán tömegével látogassatok el a versenyekre.

Mert reméljük ez lesz. A mezőny alakul, a kérdés szinte már csak az, ki nem megy R5-ös autóval, ill. a combosodó ORC-ben hányan harcolnak a legjobb helyezésekért. Neveket hallani innen és onnan is. Egy biztos, tökös év lesz szerintem. Biztos vagyok benne, hogy kemény feladatok várnak minket Egerben, Miskolcon és Nógrád megyében is. Biztos jó pályák lesznek, és reméljük látogathatóak is Veszprém környékén. Zalaegerszeg kakukktojás, de ha már murva, rossz nem lehet majd. A Vértes ralin valószínű a tavalyi fehérvári verseny remek aszfaltjai köszönnek majd vissza. Az ERC futamunkkal kapcsolatban kisebb változtatásokra biztosan kell számítanunk, de az tuti, hogy idén és verejtékes egy futam lesz.

Nem véletlenül hagytam külön a Mecsek ralit. Egyrészt itteniként a szívem csücske. Másrészt hallom, hogy egy orfűi rendezvény miatt már aggódtok. Nos, szerintem meg baromi jól megfér egymás mellett a kettő. Amikor ott zenélnek, nem valószínű, hogy pályán autó lesz, amikor meg megy  a rali, legfeljebb erre ébred, aki képes rá…  A Mecsek viszont elképesztő variálási lehetőségeket kínál, és egy strandszezonban Orfűt nélkülözve is képes lehet az év legkeményebb versenyét megrendezni. Persze lehet, én lógatom megint a bilibe a kezem, de kis szervezés és olyant lehetne mutatni a Mitropa mezőnynek is, amiért eljönnének ide.

Miről is van szó? Csak gondolkodtam. Mert ugye sok pénz nincs rá, mégis költséghatékonyan, hogyan lehetne óriási kihívás elé állítani a mezőnyt? Egyben kiszolgálni a nézőket is! És biztonsági szempontból is kivitelezhetővé tenni a futamot. Nos, én ezt összesen három, változatos gyorsaságiból megoldanám. Igen, háromból…  És ilyen nem mostanában volt, ha egyáltalán már igen… Első nap csak egy gyorsasági lenne, méghozzá háromszor. De az olyan is lenne! Nyárásvölgy – Szágy! Igen, röpke 37 km-es gyorsasági! Nézzétek csak:

Előnyei? Minden szurkoló elfoglalja a helyét egy napra és háromszor láthatja a teljes Mitropa, Rali 1 és Historic mezőnyt. Anélkül, hogy kolbászolnia, rohangálnia kéne, csak egy helyben táborozna az általa kiválasztott legkedvezőbb helyen. Ahová a lezárás előtt bemehet, vagy több ponton közben is. Mi a helyzet a biztonsággal, azaz mentő és rescue?! Egy ilyen hosszú pályán egy nem elég. Igen, ok. Lenne a rajtban, aztán a bakonyai erdészháznál és egy-egy még Bükkösd után, ahogy Goricára fordulnak. Az már rádiózás dolga, hogy ha baj van, melyik indul, nyilván aki legközelebb van… És erre a napra hány időmérő ill, sportbírói csapat kell? Egy! Hány település van elzárva? Egy sem! A Kánban és Goricán nyáron lévő erős 50 ember mozgását meg lehet oldani!

Kérdés akkor, miért ne? 37 kilométeres száguldás egy szuszra, összesen háromszor, közben szervizparkkal. A szurkolóknak is alig kéne várni a pályán és jönne a következő kör. És ez így 111 km gyors egy nap. És verseny, taktika, kihívás  időkülönbségekkel. Nem erről szól a rali? És mi lenne másnap? Két gyorsasági, az egyik kétszer a másik egyszer a nemzetközi mezőnynek az ORB/ORC-nek és Historicnak. Mert végre gondoskodni kell most a Rali2-ről is a második nap. Melyik két gyors lenne a jó? Egy új-régi kis kombinációval. Vasas – Máré vára. A gyors eleje a megszokott Baranya kupás pálya, aztán a hosszúhetényi főútra Zobáknál kis balos után egyből jobbra be, és le egészen Máré váráig, ereszd el a hajamat stílusban… 18,5 km. Ezt kétszer, de úgy a köztes harmadikkal, hogy nincs közben szervizpark.

Mert Márá várától Szászvár felé kanyarodva bő 20 km után ott van Alsómocsolád, ahonnan én a mezőnyt az ismert gyorson, egészen Mecsekpölöske aljáig hoznám. Benne az utolsó kanyarokkal, így is biztonságos lenne a beíró az alján… 15,7 km hosszú. Tehát az első osztály ezen egyszer jönne és vissza azonnal Vasasra. Így a második nap durván 53 km gyors lenne számukra, azaz az első nappal együtt 164 km. Elég? És hány időmérő ill, sportbírói csapat kell másnapra. Az első napihoz még egy… A Rali 2-nek meg mindkét pályán kétszer tökösen átkelni durván 68 km lenne, de ha ez nem elég mehetnek hármat is Máré várán, akkor 87 kilométer lenne az egész…

Úgy gondolom, ha ez megvalósulna, megnyalná a tíz ujját a mezőny és nektek szurkolóknak is könnyebb lenne. A második nap is a rali2-vel, egyfolytában autók jönnének a gyorsokon, csak kapkodnátok a fejeteket… Akkor meg miért nem? Na, erre leszek én is kíváncsi, miért nem?!

 

Kósa András Race1.net

Fotók: Hanyik Szabolcs, Bödecs Krisztián 

 

 

 

 

Post2