Az SP rendszámokkal kapcsolatban…

Folytatjuk a beszélgetésünket Csepela Tamással. A tisztán látás végett most az SP rendszámokkal kapcsolatos tévhitet szeretnénk oszlatni. Egyrészt megítélése, használatát tekintve nem biztos, hogy jól értelmezik páran, másrészt nemsokára elvileg újabb változások következhetnek.  Ebben segítene az MNASZ rali technikai referense, a Sporttanács tagja. 

“Van ennek egy előzménye. Mindenki emlékszik a “P” rendszámokra és azok versenyautókon való használatára.  Ezt az akkori kormányunk megszüntette úgy 2006-2007 körül. Ez az intézkedés alaposan érintett pár szabályt, törvényt. És ebben érintett volt a mi sportágunk is. Nos, mintegy három éves előkészítő munka után megszületett az “SP” rendszámmal kapcsolatos törvényi szabályozás, amely 2011 óta van érvényben. Ennek bevezetéséhez természetesen a vámtörvényeknek, áfatörvényeknek is a módosítására volt szükség.” – kezdi a téma elemzést Csepela Tamás.

“Alapvetően az emberek fejében tévhit van. Az SP rendszám versenyek, hivatalos tesztek is a felkészülések idejében biztosítja a sporteszköz használatát. Nos, a mi szakágaink közül kettőt is alaposan érint, hisz mind a rali, mind pedig a tereprali versenyek során a sporteszközök közúti közlekedésben is részt vesznek. Éppen ezért a törvény megalkotásának idejében oda kellett figyelni olyan költségek megkímélése érdekében a sportolóinkra, mint a regisztrációs díj, áfa, illeték és adómentesség. Csak az okmányirodai díjak megtérítése maradt a felsoroltak közül. Úgy gondolom ez egy sporteszköz tekintetében már méltányos.” – jelenti ki a Technikai referens. 

“Mert ugye az SP rendszámos sporteszközök nem forgalomba helyezett járművek, hanem ideiglenes forgalomban tartásban lévő sporteszközök. Ez a kacifántos elnevezés a helyes. És ez így adómentes. Ellenben a három betűs rendszámot viselő autókkal, amelyek ettől még versenyautók is lehetnek, adózás alá eső gépkocsik. Ez is egy alapvető különbség. A biztosítók itt folyamatosan éves díjtarifa mellett kérik a biztosítás összegét, míg az SP rendszámos sporteszközök estében nem küldenek csekket… Mert ideiglenes forgalomban tartásban vannak. Ha éves díjat számolnának fel, az általános szabályok szerint, akkor az átlépi akár a kettőszázezer forintot.” – ismerteti a számokat Csepela úr.

“Az SP rendszámok esetében is gyakorlatilag éves díjat számol a biztosító, de bizonyos intervallumokra osztva. Amelyek gyakorlatilag igazodnak, igazodhatnak a sporteszköz használatához. Ez általában a pillanatnyilag engedélyezett 90 nap mellett, hisz ha jól utánaszámolunk a versenyek és esetleges tesztek idejével, ennél többre  nem nagyon jön ki a használata. Azaz, négynaponta senki nem ül az autójába. A jelenlegi tarifák mellett egy SP rendszámos autó 30 napra szóló biztosítása 6 000 forint. Úgy gondolom ezek a megoldások igen méltányosak és frappánsak.” – érvel Csepela Tamás.

“Ha a hárombetűs variációt nézzük, ugyanúgy kell homológlap, gépkönyv stb. Átalakítási engedély díja, valamint a sporteszköz szakvéleménye mindkét esetben ugyanaz. Viszont az SP rendszámos autónak a szemle díja nincs 2 000 forint, egy autónak, ami hárombetűs a műszaki vizsgáztatása 30 000 forint tájékára rúg. Az okmányirodai költségek az SP-s autó esetében a napló beszerzésének árával növekedik. De nézzük azt is, hogy pl. egy hárombetűs, 30 éves Zsiguli, vagy Lada esetében milyen díjakat, szorzókat használnak, amikor még a pilóta kora is már tiszteletre méltó… Az SP rendszámhoz külföldre ugyanúgy jár a zöldkártya. Szóval összegezve, szerintem egy jó rendszer a sporteszközeink célszerű használatára.” – fejezte be Csepela Tamás.

Muszáj volt ezt a témát is tisztázni, hisz nem mindenki részéről elfogadott még mindig ez a rendszer. Hogy a tervezett változtatások mit hoznak a rendszámmal kapcsolatban, az még a jövő zenéje… Ami működik és jó, ahhoz viszont kár lenne hozzányúlni, éppen ezért az MNASZ kezdeményezés alatt a törvényalkotókkal felveszik a kapcsolatot a felröppent anomáliák elkerülése végett. 

 

Post2