Szilveszter rali 2019, avagy eredjünk Kalle nyomába…

Remélem annyira csitultak a Szilveszter ralin történtek után a hullámok és az indulatok, hogy akit érdekel, figyelmesen elolvassa, amit ezzel kapcsolatban szeretnék veletek ismertetni. Ez nem igazán történt meg az elmúlt napokban, bármit is posztoltam, mert mindenkit csak az indulatok vezéreltek. Kezdett engem is, éppen ezért nem írtam eddig ezzel kapcsolatban semmit. Mert senki nem értelmezte volna reálisan. Pedig az én megjegyzéseim és a ti indulataitok között jelentős fáziskésés volt.

Ott voltam csapatommal a Szilveszter ralin, ott sétáltam köztetek és veletek. Szorítottam és kértem is videóblogjaimban, hogy gyertek minél többen. Nem a megszokott létszámban, de azért csordogált az érdeklődök hada. Éppen ezért hallottam, hogy mi a véleményetek már az első szombati kör után a magyar élpilótákról. Aztán a második, hosszabb kört követően, szintén. És én erről beszélek, beszéltem. Arról, amit ott hallottam és olvastam kommentekben a saját oldalamon itt, és kollégáim más internetes bejegyzései alatt. Ez elszomorított. Mert, ahogy már írtam, nem úgy kell magasztalni a világ jelenlegi legnagyobb tehetségét, regnáló WRC2 világbajnokát, hogy közben megalázzuk saját honfitársainkat.

Mert ez történt! Ugyanis a Szilveszter ralin az első két gyors, az élmezőnynek biztos, lement, durván délután kettő óráig. Nézzétek vissza addig a bejegyzéseket. Így kifújták, úgy kifújták, szánalmas és még sorolhatnám. Ami aztán beindította a közutálatot az Vincze Ferenc posztja volt, ami pontosan 15 óra 35 perckor jelent meg, tudtommal. Íme  képileg is.

Látjátok az időt a bal felső sarokban, és azt, hogy előtte 6 perccel tette ki. Nekem ezzel kapcsolatban egy megjegyzésem van. Amikor a boxunk előtt, a második kört követően, indulatosan ment el, és beszéltünk szűk egy percet négyszemközt (üdvözlés, BÚÉK stb.) és nekem is megjegyezte, amit gondol, nem vettem komolyan. Ha tudom, hogy valóban most a Toppékhoz megy, lebeszéltem volna róla. Nagyon jó a kapcsolatom a regnáló bajnokunkkal, és kifejezetten kedvelem is. De, most valóban nagy hibát követett el. Tudom, hogy bánja már, de most viselnie kell a következményeit. Nem szeretnék ezzel kapcsolatban már semmit mondani. Talán annyit, jó lett volna, ha a csapatából valaki leállítja…

Tudjátok, én egyengetem Bacsa Tamás és Hanyik Gergely pályafutását, és teremtem elő, amiből akár egy kilométert is megtehetnek. Nálunk ez nemcsak ebben merül ki, hanem igyekszem odafigyelni a srácok megnyilvánulásaira, bizonyos dolgokhoz való viszonyulásaikra. Vannak dolgok, amelyek őket is megérintik, de egyrészt megmondom nekik, mi az, aminek mindenképpen a csapaton belül kell maradnia, másrészt, ha jogos a kritika, hogyan kell azt feldolgozni. Ezek is hozzátartoznak ahhoz, hogy jó, és kedvelt sportoló legyél. Vincze Feri már abszolút bajnok, de még fiatalember. Szólni kellett volna neki…

Viszont van az éremnek egy másik oldala is. Nálunk nincs egyetlen profi autóversenyző sem a raliban. Mindenki amatőr. Versenyek között dolgozik. Vagy a saját vállalkozásában, vagy rosszabb esetben alkalmazottként. Ez tény. Most láttunk élőben egy fiatalembert, akinek az a dolga, hogy autóversenyezzen. 19 éves, de nem most kezdte. Jelenleg a világ a lábai előtt hever. Világbajnok lett a WRC2-ben, és most annyi pénzért vezet majd a Toyotának, hogy a 2020-ra eső jövedelméből, poraiból támasztanánk fel a magyar ralisportot. De nincs ezzel semmi gond, mert megérdemli. És ti is megérdemeltétek Kedves Szurkolók, hogy élőben lássátok őt. Igen, így is lehet menni egy R5-ös autóval. Így van, a világ legjobbja megmutatta. Nektek és nekünk is.

Tudtuk, hogy ez lesz, csak azt nem értem, ettől miért lett minden magyar élpilóta szánalmas? Hangsúlyozom a szombati első két kör alatt történtekről beszélek! Nem utána, amikor mindenki elvesztette józan ítélőképességét, JOGOSAN! Az már egy másik tészta. Hogy miért kérlek a józan teljesítmény megítélésre benneteket? Mert azt kell mondanom, szakmai szemmel és az adatok tükrében, hogy a magyar élemzőny és pár tehetséges pilótánk ZSENIÁLISAN vezet! És persze feszültek lesznek, ha ilyen megnyilvánulások érik őket a semmiből, mint szombaton napközben. Én sem értettem, de nagyon beindult. Pedig nézzünk pár, cseppet sem elferdített tényt. És most nem szeretnék sablonos lenni. Tessék itt egy lista.

Ez a tavalyi Wales rali második gyorsaságija. Csak találomra választottam, hogy a gyors hossza nagyjából megegyezzen a Hungaroring belső hosszabb távjával. Nézzétek ki, mennyit kapott Kallétól és milyen autókkal, milyen támogatással és tapasztalattal a hátuk mögött?! És nézzétek meg a Szilveszter rali második gyorsaságijának eredménylistáját… Szerintetek bárki kiröhögte Norvégiában Ostberget, Veibyt vagy a világbajnok Solberget a tízedik és kapott ideje miatt? Értitek miről beszélek? A magyar autóversenyzőknek is van lelke, ők is hús-vér emberek. De biztos, hogy ez egy kulturált szurkolás?

Menjünk tovább. Kalle Rovanpera 2019-ben az év 365 napjának közel a felét autóban töltötte. Verseny, teszt, pályabejárás. Nem tudom a magyar pilóták pontos adatait, de a sajátunkét tuti. Bacsa Tamás 2019-ben pontosan 19 napon ült versenyautóban. Ebben minden benne van, teszt, és meghívásos versenyek is. Kalle Rovanpera 2019-ben konkrétan száguldással, több mint 10 ezer kilométert ment. Vb-futamok gyorsai (mindegyik 300 km felett van/verseny) és rengeteg teszt, már most a Toyota WRC-vel is! Kiszámoltam, hogy az én kis Tacskóm pontosan 998 km-t tett meg a Mitsubishik különböző típusaival versenytempóban. Vincze Feriék, Turánék, vagy Herczigék adatait nem tudom.

Menjünk tovább. Nézzünk egy éles gyorsot, ahol mindenki nyomta. Szombat második gyors 11,1 km. Kalle Csomós Mixinek 14,5 másodpercet adott, azaz kilométerenként 1,3 másodpercet. A gyorsasági átlagsebességéből kiderül, hogy ez azt jelenti, hogy 1000 méteren Kalle 32-33 métert adott Mixinek. Értitek? Két “csuklósbusznyi” távolságot, mindössze. Egy olyan magyar srácnak, aki most másodszor ült Skoda R5-be! Kalle meg azokat a napokat nem tudja felsorolni, amikor nem abban aludt éppen az elmúlt két évben! Egy ilyen kacskaringós, legalább fele részben szűk, technikás pályán 32-33 métert. Barátaim! A mi pilótáink némelyike zseniálisan vezet a körülményeket figyelembe véve! És ha nem szakmázunk és saját magunkat is becsapjuk, mert csak irigy és kárörvendő magyarok vagyunk, nem is érdemlünk ennél többet. És másoktól sem…

Próbáljunk már néha elfogulatlanul számolni, elemezni, ahogy teszik ezt profi csapatoknál és tehetségkutató programokban. És csak akkor kritizáljunk, ha az alapos és indokolt. Ettől még elismerhetjük a profikat és meghajolunk előttük, de nem kell ledegradálni sem a legjobbjainkat a futott teljesítményükkel. Nektek se esne jól, ha ti ülnétek az autóban. Apropó! Mi 5 vendéget autóztattunk a Szilveszter ralin. Szeretik a sportot, támogatnak minket. Némi fogalmuk van a raliról. De amit kaptak a kocsiban, az mindent felülmúlt, mondták ők… Kvázi, higgyétek el, amíg nem ültök be élesben egy ilyen autóba, nem teljesen mérvadó a kritikátok. És ezzel nem megbántani szeretnélek titeket, csak mértéktartásra és elfogadásra kérni.

Szívem szerint mindenkit vinnénk egyszer élesben, hogy érezzétek és elismerjétek, magas szinten menni, már nem gyerekjáték. Az meg végképp nem, hogy ilyen tempó mellett még javuljál tizedeket kilométerenként. És mégis pár pilótánk remekül megy 20-25 nap versenyzéssel is egy évben! Csak vegyétek észre! Ha Kalle 2020-as fizetését felajánlaná szakágunknak 2-3 pilótánkért már görögtüzeket gyújtanátok pár nemzetközi versenyen a jövőben. És ez nem álom, felelőtlen ígérgetés, ez szakma, elemzés, matek és fizika. De nincs rá fedezet…

Szóval örüljünk annak is, ami van. Most éppen annak, hogy itt volt Kalle Rovanpera nyúlnak… És megtiszteltetés volt utána szaladni. De az is az volt, amilyen kedvesen aláírta Tacskó jobb lábán versenycipőjét, és elismerően bólintott futott idejeire. Higgyétek el, jó évünk volt! Izgalmas bajnokság, ERC futam, magyar győzelemmel Turán Frigyesnek és Bagaméri Lászlónak köszönhetően. Nem mellesleg, gyakorlatilag világbajnokot adtunk a WTCR sorozatnak Michelisz Norbert személyében. Nem vagyunk ügyetlenek, csak magyarok… Változtassunk már rajta! Könyörgöm.

 

Üdvözlettel

 

Kósa András Race1.net

fotók: Molnár Gábor, Bagyánszki Máté, Bödecs Krisztián

Post2