WRC és ERC gondolatok a 2020-as naptárak ismeretében

Tulajdonképpen ismertek a WRC és ERC sorozatok 2020-ra tervezett futamai és helyszínei. Én nem teljesen vagyok boldog a naptárak láttán. Nyilván az én véleményem édeskevés a változtatásokhoz, vagy az éppen most eszközölt módosítások újragondolásához. De írom soraimat aggódva, mert úgy érzem, kicsit kezdjük elveszíteni mindkét sorozatot. Mire is gondolok pontosan?

Nos, azt nyugodtan leszögezhetjük, hogy akár világbajnokságról, vagy Európa-bajnokságról van szó a mezőny tagjainak döntő többségét mindig európai pilóták és az ugyanitt székelő csapatok adták. Éppen ezért a futamokra kilátogató többszázezres nézőközönséget is az öreg kontinensen regisztrálták versenyenként. Ezen több évtizedes történelmet jelentő tények ismeretében szomorúan nézek a WRC 2020-as naptárára.

Több olyan futam kikerült, amelyeknek tradíciói voltak ebben a sorozatban. Gondolok Korzikára és Spanyolországra. Ugyanakkor, lehet csak számomra, pár értelmetlen futam került be. Már tavaly, idén és jövőre is. Mielőtt leírom az általam megkérdőjelezett helyszíneket, előre bocsátom, az ott induló létszámok egyből magyarázatot adnak kétkedésemnek. Mexikóban 23 autó nevezett, Argentínában 25, míg Törökországban 28 páros. A helyi elittel együtt! Ugyanakkor kikerült Korzika a 95 nevező párossal, és mindenféle kupáival, és ugyanez a helyzet a hétvégén rajtoló spanyol futammal is.

Az éves Pro WRC2 nevezők számából látható, mennyien kíváncsiak az egész földbolygót lefedő sorozatra az R5-ös autót futtató csapatok közül. De a négy nevező mellé még alkalmilag 19-en neveztek a WRC2-ben most az utoljára látható Catalnyua ralira. Idén Mexikóban egy(!) Pro WRC2-es és négy WRC2-es nevező volt. Nem elgondolkodtató számok? Nekem azok.

Azt mondták ott fent, hogy Korzikára bonyolult a logisztika… Mert Kenyába és Új-Zélandra könnyebb és olcsóbb lesz… Na, ne! Nem tudom, hogy milyen kereskedelmi érdekek fűződnek a jövő évi naptárhoz, de nem vagyok benne biztos, hogy ez mindenki számára világos lenne, ha megpróbálnák megindokolni sokszázezer versenyre utazó európai szurkolónak. Korzikára Európa több pontjáról lehet behajózni, az előszezoni időszakban fillérekért vannak a minőségi szállások. Csak egy példaként hoztam fel.

De tehetném ezt úgyis, hogy a mexikói, chilei és argentin futamokat vetésforgó módszerrel, minden évben a háromból csak kettő kerüljön megrendezésre, ha ez miatt egy patinás európai futamot kellett dobni. De így lennék Kenyával, Japánnal és Új-Zélanddal is trióban. Amikor van olyan csapat, aki két pilótát tud csak autóval ellátni, annak mitől lesz költségvetése így körbe ugrálni a földet?! Tehát ésszerűbb naptár mellett inkább növelni kéne a gyári csapatok számát és gyártókként minden futamon 4-4 autóval szerepeltetni őket. Ne gondolja senki, hogy ez drágább, mint egy ilyen csapatot szőröstül-bőröstül Chilétől Kenyán keresztül Japánba és onnan Új-Zélandra utaztatni…

És kifakadásom oka az is, hogy ezeket az autókat, ki tudja meddig hallgathatjuk az öreg kontinensen WRC futamon, mert lehet egy-két év és jönnek a villanyautók… Szóval nekem ez a WRC naptár megfájdította a szívemet.

1. Monte Carlo Január 23-26.
2. Svéd Február 13-16.
3. Mexikó Március 12-15.
4. Chile Áprilsi 16-19.
5. Argentina Április 30 – Május 3.
6. Portugál Május 21-24.
7. Olasz Június 4-7.
8. Kenya Július 16-19.
9. Finn Augusztus 6-9.
10. Új-Zéland Szepteber 3-6.
11. Török Szeptember 24-27.
12. Német Október 15-18.
13. Wales Október 29 -November 1.
14. Japán November 19-22.

 

És akkor itt az ERC. Az idei állandó szereplőkből látszik, hogy ezeket a kiadásokat sem bírja mindenki. Vannak pár országban jó kezű pilóták, akik az anyagi dolgok miatt nem engedhetnek meg egy ERC sorozatot, így viszont lassan megeszi a fene az egészet. Itt is ésszerűen kéne növelni a futamok számát, és mínuszolással engedni kicsit a mozgásteret. Én legalább 10 futamot raknék a naptárba. Ott van a belga Ypres rali, vagy a francia Antibes futam, csak dobna a színvonalon.

Mert azon el kéne gondolkodni, ha már a WRC-nek sok Korzika, akkor az ERC-nek mitől jó az Azori-szigetek, amely Budapest és New York között van távolságra félúton, vagy a Marokkó partjainál lévő Kanári-szigetek és még egy sziget, Ciprus. Én nem elvenném innen a futamokat, de aki egy értékelhető évet szeretne az ERC-ben, annak azért adnék több választási lehetőséget. Lehetne szorzókkal újból szabályozni, de amíg a költségeket nem veszi komolyan figyelembe a promóter, addig szépen olvad a létszám… Mert ez tény.

Kezd veszíteni vonzerejéből és ez azért szomorú, mert végre ismét itthon is láthatjuk őket. Én meg olyan mezőnyt élveznék igazán, mint 20 évvel ezelőtt Bulgáriában, vagy az Antibes ralin. Vagy legyen akkor ERC Korzikán és a Semperit ralin is. Annyi, de annyi lehetőség lenne, és nem tudom mi az oka, hogy ilyen silány, de egyben költséges a naptár. Ez újabb fejtörés számomra. No, röviden ennyi, ragozni nem érdemes, mert sajnos nem mi döntjük el. De, hogy ezt más nem látja? Vagy nem akarja…

1. Azori-szigetek 2020.03.26-28
2. Kanári-szigetek 2020.05.07-09
3. Liepaja Rally 2020.05.29-31
4. Lengyel Rally 2020.06.26-28
5. Róma Rally 2020.07.24-26
6. Barum Rally 2020.08.28-30
7. Ciprus Rally 2020.10.09-11
8. Rally Hungary 2020.11.06-08

Kósa András Race1.net

Post2