Vincze Ferenc: Kettőből kettő…

Jobban nem is kezdődhetett volna a szezon Vincze Ferenc számára. Mindkét idei bajnoki futamot megnyerték Bacigál Igorral. A Korda Racing Team Skodája eddig különösebb probléma nélkül vette az akadályokat. Kedden este erről beszélgettem a szécsényi bajnokaspiráns pilótával.

“Reménykedtem a szezonkezdet előtt a jó kezdésben. Azt is megmondom őszintén, hogy a győzelemre inkább Egerben láttam nagyobb esélyt, mint Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen mégiscsak több pilótának hazai pálya. Ezért nem ide adtam volna a kisebb oddsokat, ha már fogadási hasonlattal élhetek. Azért úgy gondolom a tavalyi győztes Hadik Andrásnak itt most is nagy sansza lehetett volna, de sajnos hamar kiállt műszaki hiba miatt. Turán Frici pedig nagyon jól megy a Miskolc környéki pályákon is, tehát szó sincs itt papírformáról…” – kezdi sportszerűen Vincze Ferenc.

“De úgy álltam a versenyhez, hogy jó lenne itt is nyerni. Nagyon nehéz futam elé néztünk, és az is lett. A változékony idő még nehezített az egy nap alatt teljesítendő 154 kilométeren. De így lehetett taktikázni, és mi ebben most nem nagyon tévesztettünk. A gumiválasztásnak most nagy jelentősége volt. Hisz egy körben bő 50 kilométert mentünk, és mint kiderült szinte négy különböző felületű pályán. Bükkszentlászón szinte nem volt nedves, Mályinkán már voltak ilyen részek, Sátán állt a víz a pályán, míg Lyukóbánya is vizes volt.” – taglalja Ferike.

“Úgy gondolom, jó választás volt a vizes gumi. Ugyan az első gyorson kaptunk, de aztán a kör végén a hasonló taktikával bíró Turán Fricivel kicsit elszakadtunk a mezőnytől. A második körben is maradtam a vizes gumik mellett, holott tudtam, ez lehet akkor már kockázatos lesz. De azt mondtam, ha váratlanul megint leszakad, akkor az rosszabb lesz. Nos, ekkor már nem volt anyni víz a pályákon, el is fogytak szépen a gumik a végére. Aztán jött a harmadik, mindent eldöntő kör.” – emlékezik vissza a Korda Racing pilótája.

“Oda már négy intermédia gumit raktunk fel. Igaz pont ennyi volt már csak, úgyhogy tartaléknak egy vizes került a csomagtartóba. Mit ad Isten, rögtön defektet kaptunk Bükkszentlászlón… Az utolsó három gyorsra 3:1 arányban voltak a gumik. Azon imádkoztam, hogy az összegyűjtött előnyből maradjon a végére, de sikerült 16 másodpercet megőrizni. Nem mondom, hogy nem volt izgalmas számunkra az utolsó három pálya. A poweren még így is harmadik lettem, jött még ott is pár pont, úgyhogy tényleg elégedettek vagyunk.” – vont mérleget Ferike.

“Szóval így lett meg az idei második győzelmünk. Bacigál Igorral már hibátlan az összhang az autóban. Az elmúlt futamok alatt megismertük egymást, tudjuk kinek mi a rigolyája, és így a versenyeken maximálisan tudunk összpontosítani. Korda Erik csapata telitalálat, a fiúk mindnet megtesznek értünk, az autó remek, ez már egy kiforrott modell. A beállításokkal is boldogulunk, nagyon jól mozgott az autó mindkét futamon. Úgyhogy kellő önbizalommal várjuk a folytatást, június elején Székesfehérváron.” – zártuk Vincze Ferenccel a rövid értékelést.

Kósa András Race1.net

Fotók: Vincze Ferenc facebook oldala 

Post2