I. Nyíregyháza rali – interjú Adamovits Márkkal

Még ötöt kell aludni és kezdődik az év legfontosabb raliversenye, az I. Nyíregyháza rali. Több okból is döntő fontosságú az esemény. Egyrészt eldől, idén ki lesz az abszolút magyar bajnok, sőt több kategóriában erre itt kapunk választ, majd eldől az is, hogy 2019-ben hazánkba látogat e az ERC mezőnye, azaz mi rendezhetjük majd az Európa-bajnokság zárófutamát, reményeink szerint… Ebben bízva vágott neki az Adamovits Márk vezette szervező csapat, és most őt magát Márkot kérdeztem, hogy állnak a szervezéssel, és mire számíthatunk a versennyel kapcsolatban.

“Ez a verseny óriási falat, és mint ERC kandidáló futam, mindent elkövetünk a sikeres rendezés érdekében. Óriási apparátussal folyik a munka, és magas létszámmal, mintegy 600 kolléga összehangolt, hathatós tevékenységével fog lebonyolódni jövő hétvégén. Hogy még számokkal fokozzam, érzkeltessem, mekkora összefogás árán jön létre az esemény, elmondom hogy 53 Önkormányzatot érint az I. Nyíregyháza rali és 110 kilométer útszakasz lesz lezárva gyorsaságiknak.”kezdi Márk a megaszámokkal.

“A versenyt nyitó városi szuperspeciál szakasz is hatalmas feladat lesz. Nyíregyháza városát tartjuk fel kicsit majd péntek délutántól. El kell, hogy mondjam, az ötlet óta mindenki a megoldáskeresésen dolgozott, és ez sikerült is. Nyilván lesznek olyan helyi lakosok, akiknek ez problémát fog okozni, előre is megértésüket kérjük, de nem lesz sokkal másabb, mint bármilyen rendezvény okozta ideiglenes korlátozások. De az eddig visszaérkezett információk alapján túlsúlyban vannak azok, akik megértik és fontosnak tartját ezt a futamot Nyíregyháza számára.” világosít fel Adamovits Márk.

“Már most mondom, hogy a szuperspeciál megtekintése INGYENES lesz a nézők számára. A városi pálya mentén csak a kijelölt helyeken tartózkodhatnak nézők, de hogy ezeket mindenki megtalálja, szinte minden ponton egy kollégánk fog segíteni, és minden érdeklődő szurkolót útba fog igazítani. Ezért kérek mindenkit, hogy a rendezők utasításait fogadják el, és tartsák be, hogy minél zavartalanabbul tudjuk a város szívében a gyorsaságit lebonyolítani, mindannyiunk örömére.”kér a fegyelmezett összefogásra a szervező bizoottság vezetője.

“Nagyon hálás vagyok az Észak Erdő Zrt.-nek, mert már hónapokkal ezelőtt megszületett a megállapodás a tulajdonukban lévő utak használatával kapcsolatban. Muszáj volt több szakszt is beiktatni a programba, hisz egy gyorsasági egy ERC futamon csak kétszer lehet. Viszont a gyorsasági kilométereknek pedig 200 km felett kell lenniük. Így minden tekintetben sokkal több kilométer vár már most  minden nevező versenyzőpárosra. De lassan mindennel készen állunk, hogy várjuk, reményeim szerint, a jelentős számú szurkolósereget.”  – tájékoztat Márk.

“Próbálunk több ötlettel is kedveskedni, lesznek komplett szolgáltatásokkal bíró nézőhelyek, ezen belépők árai a verseny honlapján ide kattintva megtekinthetők. Aztán több olyan barátomat kértem most fel előfutónak, akik egyrészt, éles szemekkel haladnak majd a mezőny előtt, és jelentik, ha valami olyant észlelnek, ami gyors intézkedést igényel, még az első versnyautó rajtja előtt. Tehát az ő feladataik azokkal az utcai autókkal most kifejezetten erre korlátozódnak. És ha valahol, kis igazítást igényel a dolog, meggyőződésem, hogy őket elfogadják a szurkolók, és hamar orvosolni tudunk mindent.” indokolja az idei előfutók névsorát Márk.

“De annak is örülök, hogy például a Peugeot kupa szervezői, több nagy nevet is bedobtak az utolsó futamra, és nagy visszatérők ill. közkedvelt pilóták is indulnak majd az említett sorozatban, emelve a szinvonalat. Ehhez mi még kivetítőkkel is hozzájárulunk, élő közvetítés lesz a verseny ideje alatt, tehát nemcsak pénteken, hanem a Kossuth téren szombaton és vasárnap is láthatóak élőben gyorsaságik Nyíregyházán. Megteszünk mindent, hogy olyan körítése legyen az eseménynek, amely egy leendő ERC futamon elvárható.” ígéri Adamovits Márk.

“Végül elmondanám, hogy a szombat, vasárnapi gyorsasági szakaszokra 2500 forint a belépő. Tehát aki már szombaton megváltja, annak nem kell vasárnap is fizetnie. Kérek mindenkit, hogy a verseny honlapján a Nyíregyházarally.hu oldalon tájékozódjon arról, hogy hova szeretne menni, és az szabadon megtekinhető vagy sem. Az erdészeti utak látogatása korlátozva lesz, ezért kérem a félreértések miatt, hogy időben mindenki utánanézve tervezze meg a kilátogatását a gyorsaságikra.” fejezi be Adamovits Márk a beszélgetésünket.

Nevezési lista 

Kósa András Race1.net

A képeket köszönjük Komjáti Krisztiánnak, Molnár Flórának és a Hadik Rally Temanek. 

Post2