Ifj Tóth Janika: Jó móka lesz…

A hírt már tudjátok, hisz megszellőztették, hogy a magyar rali élő legendája, a hétszeres abszolút bajnok Ifj Tóth János a Nyíregyháza ralin ismét versenyezni fog. Nos, a reggeli kutyasétáltatás után rögtön betámadtam Janikát, hogy “na, most mi is ez?”

“Megyek, tényleg versenyezni fogok. Ezért külön hálás vagyok a Peugeot magyarországi importőrének, nagy megtiszteltetés, hogy beülhetek egy Peugeot 208 R2-es autóba. Csökő Zolival fogok indulni. Igazából kicsit népszerűsítenénk ezt a Peugeot kupát, lássák a fiatalok, hogy ez egy jó ötlet, az autók épített, izzig-vérig versenyautók. Szerintem, van ennek a sorzatnak komoly jövője.”– kezdi Janika.

Majd kérdésemre, így folytatja.” Fogalmam sincs mennyire tudom majd vezetni, mert még soha nem mentem első kerekes autóval. Lehet, hogy már egyesbe sem tudom berakni, olyan régen ültem versenyautóban… Vagy rögtön lefulladok a városi prologon. Megmondom őszintén, egyszer Riskó Dani vitt egy kicsit az Peugeot-val, de annyira be voltam TOJva mellette, hogy nem is tudtam figyelni arra, igazából mit csinál, hogyan kezeli… Szóval ez volt az első és eddigi egyetlen élményem az R2-sel, remélem most magamat nem fogom megijeszteni…” – torkollik nevetésbe a csevegésünk.

Majd így folytatja. “Komolyan fogom venni ettől függetlenül. Kíváncsi vagyok, hogy kapok, vagy adok a srácoknak. Talán őket is jobban ösztönzi majd, hogy ott megyünk velük a mezőnyben. Persze, ha valami van, segítünk nekik, még ott verseny közben is. Kérdezhetnek, tanácsokat kaphatnak, aztán lehet a végén majd én kérdezem tőlük, ezt hogy csináltátok… Szerintem jó móka lesz, és tényleg nagyon várom már. Van bennem olyan jól eső kis izgalom, hogy megint versenyezhetek. Találkozunk ott..” – búcsúzom Janikától. Hisz még éppen rohangál, intézi a dolgait, hogy aztán már csak a közelgő visszatérésre tudjon összpontosítani.

Janika a kispadról ismét a mezőnybe… A képen Bathó Zolival. 

Gyertek nézzétek ti is a helyszínen jövő hétvégén az I. Nyíregyháza ralin.

Kósa András Race1.net

Fotók: címlap Komjáti Krisztián idén a Mecsek ralin a Bajnokkal, és Mikolcz László. 

Post2