Ahol a bociknak és nem a lóerőknek köszönhető, hogy raliznak…

A komlói Baranya kupán ismerkedtem meg egy nagyon kedves, szimpatikus csapattal. Igazából alkatomból kifolyólag sejthették, hogy a gyomromon át levesznek a lábamról, és így is lett. A Nádudvari krémtúró megtette hatását, de nem árulom el, hány meggyes ízűt ettem meg… Elég legyen annyi, hogy itt a cikk a Szombati Rally Team eddigi eredményeiről.

Szombati István a pilóta, aki a rali2-ben terelheti az igen mérges hangú BMW-t. Igen a “bocis” autót… Pisti sem ma kezdte, így vagy 11 évet lapozunk vissza a képzeletbeli falinaptáron. “Bizony régen volt már. Ahogy megszereztem a jogosítványom, otthon már faragtam is barátaimmal az első versenyautómat. Szó szerint, hisz a VW Golf II-es kocsiba a motoron kívül még mi hajlítottuk a bukócsövet is. Ez a 140 lóerős “szörnyeteg” volt az leső versenyautóm.” – kezdi nevetve Pisti.

“Ahogy elkészült, már neveztem is a friss jogsimmal az első szlalomversenyre. Derecskei srácként a környékbeli erőpróbákon próbálkoztam. Nyíregyházán, Debrecenben ott voltam a libakergető versenyeken. A sorozatnak Jobb33 volt az elnevezése, és én itt bontogattam a szárnyaimat. Több dobogós helyezés mellett, futamgyőzelmeket is arattam, így igazán meghozta a kedvem a komolyabb versenyzéshez.”– vall első sikereiről a derecskei srác.

“Három-négy év után szántam el magam arra, hogy az amatőrök szentélyébe Kunmadarasra menjek először versenyezni. Itt is még a Golffal indultam. Nyilván nem az én autóm volt a legerősebb a mezőnyben, itt azért egész jó gépekkel is indulnak már. A nagy autók között is megálltam a helyem, végül első futamomon a középmezőnyben végeztem. Nagyon tetszett, hogy itt már viszonylag hosszabb pályán tudtam menni, és navigáltak nekem. Egy biztos, végérvényesen megfertőződtem a ralival, a hangulata, a körítés, a sok néző magával ragadott.” – mesél őszintén akkori, döntő élményeiről  Pisti.

“Így komolyabb lépésre szántam el magam, és megvásároltam Bokor Zsolt BMW versenyautóját. Ennek már hat éve, és azóta ezt a paripát nyüstölöm. A következő évben már ezzel tértem vissza Kunmadarasra, tehát “nagy autóval” és rögtön az első versenyen abszolút 3. helyezést értem el. Nem okozott gondot a korábbi első kerekes meghajtásról a hársóra váltás, sőt élveztem, hogy a bő plusz 60 lóerő hogyan csapatja kicsit a hátulját…” – mondja tiszta átéléssel Szombati István.

“Elmentünk egy Szilveszter ralira akkor, azzal a szándékkal, hogy teljesítsük a versenyt, mert a következő évben így volt lehetőségünk majd benevezni az akkori Rally Túra versenyekre. Emlékszem kutyahideg volt, olyan – 20 fok, próbáltak sózni a versenyen, de az sem használt. Nagyon emlékezetes futam volt, minden percét élveztem, és végül sikeresen célba értünk, ezzel megteremtve a lehetőséget a feljebb lépéshez.” – tájékoztat büszkén Pisti.

“Az Eger rali volt az első erőpróbánk a Rally Túrában. Hamar átestem a tűzkeresztségen, no meg az út melletti árkon, mert sikerült kiegyenesíteni egy jobb3-at.. Hiába volt gyakorlatom a pályakezdésnél a Jobb33-ban , itt ez sok lett… Szépen összetörtük a “Bömit”, az eleje kapott. De a következő versenyre már megcsináltuk, és folytattuk a szezont, egyáltalán nem szegte a kedvem az esés, benne van, megtapasztaltuk milyen is az…”– nevetünk egy jó rajta.

“Egészen a 2013-as esztendő végéig túráztam, aztán egy rövidebb kihagyás következett. Majd 2015-től kezdődően többé-kevésbé rendszeres tagja vagyok a rali2-es mezőnynek. Volt, amikor nem tudtam teljes szezont menni, és ez így nyilván az éves eredményeimet befolyásolta. De tavaly sikerült a kategóriában a dobogóra állni, aminek én nagyon örülök. Ez ad motivációt ahhoz, hogy induljak, a lehetőségekhez képest a lehető legtöbb futamon ott legyek.” – árulja el István.

“Idén eddig a két murvás futamot kihagyva három versenyen vettünk részt. Egerben mindjárt egy harmadik hellyel nyitottunk, és az abszolútban hetedikek lettünk Szabó Gyulával. Fehérváron egy kategória negyedik helyezés jutott, míg Komlón a második helyre futottunk be. Sajnos a végén egy váltóhiba hátráltatott, de a cél volt a cél, hisz a kategóriatársak is sajnos nagy számban kiestek. De így összességében elégedett voltam az eredménnyel, kell majd az év végi összesítésbe ennek a másfélszeres futamnak a pontjai. A Hankook gumik sem okoztak csalódást, Bacsa Tomi sok jót mesélt róla már korábban.”- zárja a komlói futam értékelését István.

“Szeretnék stabilan versenyezni. A helyzet az, nem mindig jut időm a civil elfoglaltságom mellett az alapos felkészülésre. Tisztában vagyok a képességeimmel, valószínű nem én leszek a következő hétszeres abszolút bajnok, éppen ezért a jobb eredmények érdekében a felkészülés elengedhetetlen lesz, azt látom. Nagyon élvezem a versenyek légkörét, jó a hangulat a versenyzőtársaim között is, no és az, amikor ennyi ember előtt forgolódhatsz a prologon, mint Komlón, az egy felemelő érzés. Ennél nagyobb inspiráció nem kell egy versenyzőnek.”– állítja Szombati István.

“A boci pedig azért van az autón, mert a család szarvasmarhákkal foglalkozik, tejelő marhákat tartunk, és beszállítói vagyunk a Nádudvari cégnek, ahol a finom tejtermékek készülnek. Ígérem, ha legközelebb is találkozunk vendégem vagy ismét egy (…) krémtúróra, meggyes biztos lesz nálunk…” – fejezzük be az interjút nevetve. Ez ám a megvesztegetés, de én könnyen elcsábultam… Semmi jónak nem vagyok elrontója…

A párost még kedvelik és segítik:

– Kasz-Farm Kft.

– Nádudvari Élelmiszer Kft.

– Dairy-Dáv Kft.

– Agrifirm

– Inter-Mix Kft.

– Ecolab

– Szerviz Max Kft

– Gyökeres Imre gumi szervíz

 

Kósa András Race1.net

A képeket Szombati Istvántól kaptuk, készítőiknek köszönjük a remek és kitartó munkát a komlói hőségben. 

Post2