Ifj. Ranga László: Végre újra R5-ös Skodában a Baranya kupán

Sokan szeretik, és kíváncsiak mindig a hatszoros abszolút bajnok Ranga László fiaira, hogy a magyar ralisportba örökre bevésett nevet, hogyan képviselik tovább a srácok. Nos, a tavalyi igen izmosnak tűnt felállások év végén szertefoszlottak és idén csak elvétve látjuk a fiúkat. Peti már letette névjegyét idén is Szombathelyen, hisz beugorva is egyből dobogós helyen végzett, de Laci idén még nem jutott igazi bizonyítási lehetőséghez. Most elérkezett az ő számára is az idő.

“Igen, örömmel jelentem be, hogy most már biztos indulok a Baranya kupa nemzetközi versenyen egy Skoda Fabia R5-tel. Az idényt indító orfűi tesztverseny régen volt már, akkor ültem utoljára R5-ös autóban. Kilométergyűjtés, és magamat karbantartó szándékkal, kisebb futamokon mentem egy N-es Mitsubishivel, de most jön az, amire már nagyon vártam” – kezdte egy szuszra Lacika.

“A versenynek Fodor Ádámmal vágok neki, aki már ült mellettem tavaly Santa Domenicán. Most úgy alakult Janek elfoglaltsága miatt, hogy Ádámmal indulok. Jó barát, precíz és ügyes navigátor ő is a fiatalabb generációból, abszolút megbízom benne, tehát itt ezen a futamon legkevésbé a navigátor személyével kell foglalkoznom. Abszolút a versenyre, a feladatokra kell csak koncentrálnom majd.” – tájékoztat minket az idősebb Ranga.

“Nagy élmény lesz ismét a Mecsek útjain száguldani, és ennek megfelelően is szeretnék teljesíteni. Egyértelmű, hogy célunk legalább egy dobogós helyezés elérése. Többen jönnek R5-ös atóval is, és úgy gondolom, hogy ezeken a pályákon pl. Kovács Anti hagyományosan jól megy, nem véletlenül nyerte tavaly a Mitropa kupa komlói futamát. De tuti, hogy Szauer Gergő is rápattan a gázra, az elejére várom őket is Lacival.” – méltatta a többieket is sportszerűen Laci.

“Éppen azzal a kocsival megy Gergő, amivel én múlthéten a vasasi MARB futamon versenyeztem és előtte Bakonyán is. A helyzet az, hogy az N-es Mitsubishivel mintha könnyebb lenne gyorsan menni, a Skoda nem enged meg annyi határt, mint a Mitsu. Érdekes tapasztalatok voltak ezen, de most nekem itt “skodásan” kell vezetni. Csak nem lesz nagy gond visszaszokni…” – neveti el magát Ranga Laci.

“A három megadott gyorsaságiból, amelyek a programban szerepelnek, nekem egyértelműen a Nyárásvölgy – Hetvehely a kedvencem. A vasasi pályán most mentem először múlthéten. Az alsómocsoládin meg inkább kapni, mint adni lehet. Ott aztán nagyon precízen kell menni, főleg a szűk első felén. De a nyárásvölgyi pálya egészen Hetvehelyig nekem bejön, és ez miatt továbbra is bizakodó vagyok. “ – osztja meg gondolatait velünk.

“A versenyen ott lesz velem a tesóm, Peti koordinálja majd az egészet. ( “én rendelem majd a pizzát” – veti közbe Petike az interjú során). Taktikai dolgokat mindig megbeszéljük, akár ő, akár én versenyzek. A végső döntés persze mindig azé, aki éppen vezet. De a szakaszokat együtt elemezzük ki, megbeszéljük, hogy támadunk, vagy lassítunk. Most azt mondom, támadunk…” – fejezzük be a rövid péntek délelőtti diskurzust a srácokkal.

“4sajtos, vagy zöldséges, esetleg csípős legyen?”

Kósa András Race1.net

A képek a Ranga Motorsport facebook oldal és MGR Images. 

Post2