Turán Frigyes: Előrébb lépni

Turán Frici, ahogy a szurkolók, és mi újságírók is szólítjuk, a 2018-as esztendőre a négy alapvető dologból, ami a raliversenyzéshez kell, három marad a régiében. Ő maga, az autó és a gumi. A navigátor személye változik a tavaly évihez képest.

Ez sem teljesen pontos így, hiszen a Mecsek és Mikulás ralin már az idei szezonra választott társ ült mellette. De erről a hiteles információt, Fricitől várjuk. “Először is szeretném Farnadi Áginak megköszönni a tavaly évet. Elképesztően jó navigátor, nagyon élveztem a közös munkát vele. Úgy gondlom, voltak remek eredményeink is. Teljesen baráti hangulatban váltunk el, a jó viszony mindenképpen megmaradt. Sok sikert kívánok neki. Én ebben az évben a teljes szezont Bagaméri Lászlóval fogom teljesíteni. Két közös szereplésen a tavalyi évből már túl vagyunk.” – tájékoztat minket a kérdéssel kapcsolatban Turán Frigyes.

Aztán még kicsit időzünk a tavaly történtek felidézésével. “Azt gondolom az elért abszolút ötödik hely nem az volt, amit én szerettem volna. Ahhoz, hogy a magyar bajnokságban érvényesülni tudjál, bizony mindig a topon kell menni. Nos, ebben gátolt minket műszaki hiba, és én is vétettem, ami benne van a sportban. De úgy gondolom, amikor minden egyben volt, akkor bizony ott tudtunk lenni a legelején is. Ezt bizonyítják a szakaszgyőzelmeim, a két abszolút második helyezésem. Nem minden esetben voltunk szerencsések, de mindent egybevetve, igazából nem szomorkodom, mert versenyképesek tudunk lenni, és ezzel a reménnyel vágunk neki az idei esztendőnek.” – mondja elszánta Frici.

“Idén a magyar bajnokság a prioritás. Kicsit soknak tartom a nyolc futamot, a hat értékelés viszont reális. Úgy gondolom, hogy az itthoni lehetőségek, pénztárcák tekintetében, húzós egy csapat számára ennyi futamra a költségvetés. És, ahogy említettem már, az ügyes fiatalok és az én generációm alkotta mezőny olyan erős, hogy simán van 5-6 pilóta, aki a végső győzelemre is esélyes. Nyomni kell, felkészülni, tesztelni, mert anélkül az éles küzdelemben alul maradsz, ahol tizedekre megy a küzdelem. Európa egyik legerősebb, sokszereplős  bajnoksága a magyar.” – állapítja meg Turán Frigyes. És hiszünk neki, hisz Frici nem is olyan régen a világbajnokság mezőnyébe mérettette meg magát, és ha valakinek, neki bizony van viszonyítási alapja. És ezáltal hitelesnek fogadjuk véleményét is.

“Ott volt pl. a tavalyi Mecsek rali is. Nagyon jó időket autóztunk, élvezetes volt a küzdelem az elején. De ahhoz, hogy próbálj még gyorsabb lenni, bizony kockáztatni is kell. Én is ezt tettem, és Remeterét után hibáztam. Ez benne van, de ezzel is érzékeltetni akarom, nálunk az abszolút dobogóért végig teljes gázon kell harcolni.” – állítja a tapasztalt pilóta. Sokan firtatják a gumikérdést is, nos erre is Fricitől kapunk őszinte, és hiteles választ.

“Én Hankook versenyabroncsokat használok. Azt kell, hogy mondjam a gumi nagyon jó. Mindkét változata, tehát a murva és aszfalt változata is. És ez nem a reklám helye, hanem a tapasztalaté. Meg kell nézni a gyorsaságik eredményeit, a részidőket, a szakaszok hosszának figyelembe vételével is. Teljesen versenyképes termék. Aki nem hiszi, nyugodtan biztosítunk számára tesztet. Úgy gondlom éppen ezért, hogy a beállítások még nagyon fontosak. Ha ezek megvannak a gumi profiljához illően, akkor bizony igazolva lesznek az én állításaim. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy semmilyen minőségi, és defekt problémám nem volt vele. Egy sem…” – cáfolja a pályák mentén elhangzó állításokat Frici.

“Igen, ez a termékcsalád, még nem tekint vissza olyan tradicionális múltra, mint a többi, hisz húsz éve létezik, a raliban konkrétan eddig tíz évet töltöttek, ahhoz képest a fejlődés úgy gondlom lehengerlő. A második legjobb eladási statisztikával bírnak, az ár-érték arány pedig a legjobb. Nem véletlenül vannak ott pl. a DTM-ben, Forma 3-ban, többek között. Folyamatos fejlesztések zajlanak, nagyon komolyan veszik a gyártók a versenysportban való részvételt.” – szolgál hiteles információkkal a bennfentesnek számító Turán Frigyes.

Térjünk a négy taglalt alapvető dologban a harmadikra. Az autó után érdeklődöm. “Köszöni szépen, jól van. Átesett a szokásos téli revízión. Azok a felújítások megtörténtek, amelyek ilyenkor elengedhetetlenek. December óta nem ültem benne, és ez majd 21-én szakad meg, amikor egy egészséges tesztnapot tartunk. Szeretném a korábbi beállításokat még finomítani, újakat is kipróbálnék még, kicsit ötletelnék. A motor az EVO II-es csomagot már megkapta, ott is kis finomhangolásokat zongoráznánk végig, szeretnék teljesen felkészülten érkezni Egerbe.” – jelenti be a gyakorlás tényét Frici.

“Mindig is nagyon szerettem a Fordot. Nem is gondolkodtam mostanában másban. Egyrészt nagyon meg vagyok vele elégedve, az EVO II-es csomag által a konkurenciák ellen is felveszi a harcot. Másrészt, van egy nagyon komoly támogatóm a Ford Petrányi személyében, ahol minden segítséget, támogatást megkapok, szakmailag is sokat segítenek, úgyhogy ebben a “Ford házasságban” remekül érzem magam…”

Végül elérkeztünk a negyedik tényezőhöz, magához a versenyzőhöz. Fricit arról kérdezem, mivel lenne elégedett idén. “A végső győzelemért szállok harcba, ez egyértelmű. Versenyenkénti lebontásban a dobogókat tűztem ki célul, és ezek összesített eredménye adja majd az év végi helyezésemet. Mint említette, a hat verseny értékelését reálisnak tartom. Remélem hat olyan értékelt eredményünk lesz, ami a lehető legjobb helyezéshez lesz elég.”– kapjuk a zárszót Fricitől.

Várjuk mi is a rajtot, és az élménydús autózást. Mert Turán Fricire sok minden mondható jellemzésként, de azt már a szurkolók elismerik, hogy ő bizony mindig tövig nyomja a gázt, és ez nemcsak gyors, hanem néha látványos is. Mint a rali. Ezért szeretjük – mindkettőt…

 

Kósa András Race1.net

A képeket Turán Frigyes facebook oldaláról válogattuk. Minden készítőnek külön köszönjük a munkáját! 

Post2