Mexikó Rali Vb, szombat 14-19 szakaszig

Ahogy tegnap este abbahagytuk párhuzamos tudósításunkat az eseménnyel kapcsolatban, azonnal bekövetkezett az amit a legkevésbé sem szerettünk volna, de így volt vele legalább a  fél ralis világ.

A versenyben addig vezető Loeb, Elena páros defektet kapott a tizennegyedik gyorsaságin, és kereket kellett cserélniük. Nos, ezzel minden álmuk odaveszett, a miénk is, de folytatni tudták. Igaz, ezzel a bő két perces hátránnyal, akkor már az abszolút ötödik helyre estek vissza. Van ma még 46 kilométer gyorsasági, három részre osztva, de úgy beálltak a különbségek, hogy itt újabb pontokat majd a power stage zárószakaszon lehet szerezni.

Erre hajaz majd a vasárnap a versenybe visszaálló Ott Tanak is.  Borsos Péter barátunk beszélt a szervizzel, és tudja a műszaki hiba pontos okát, bizony a turbó miatt vakarják a fejüket. A taktika mára az  lesz Tanaknál, hogy az első kettő szakaszt végig kocogja, majd az utolsón repeszt egyet, hogy ing, gatya leszakad róla, hátha öt pontos hoz a konyhára…

Tanak a turbója helyett is szív egy mély levegőt a power stage előtt, aztán GO!!!

Péter barátunk beszélt Elfyn Evans navigátorával is, Daniel Barrittal. Elmondta, hogy ők biztosan nem indulnak már, mert nagyon rossz bőrben van. Nagyon beütötte a fejét, és egyáltalán nem érzi jól magát, még a hazautazás is érdekes lesz számára. Sajnos, a sokat remélt futamtól, így kell búcsúzniuk, hisz ők ketten Elfynnel igen hatékonyan tudnak haladni murván…

Barritt a Wales rali serlegével (jobbra) 

Akkor mit mondjuk a regnáló világbajnokról, aki szépen csöndben átvette a vezetést, és megnyugtató előnnyel várja a vasárnapi záró három erőpróbát. A tizennégyes szakaszon Ogier és Ingrassia olyan keményen kelt át, hogy a Loeb-öt sújtó defekt mellett, egyszerűen Sordot is átugrotta, hisz fél percet adott neki. És innentől csak hizlalta előnyét. Még újabb két szakaszgyőzelmet szerzett, és vasárnap a 35,9 másodperces előnyét kell beosztania.

A Rally Café Autósport Magazin februári száma még kapható

Amit Kris Meeke, Paul Nagle páros ellen kell megtartania. A Citroen kettőse két gyorsot nyert meg, a tizenhetesen Sordoval holtversenyben, míg a tizennyolcason ők voltak a leggyorsabbak. Ha Meeke hozza a második helyet, akkor mind ő maga, mind a munkaadója maradéktalanul elégedett lehet vele. Kis reménysugár lenne az év hátralévő részére.

Dani Sordo sem úszta meg defekt nélkül. Igaz kisebb időhátrányt szenvedett el, mint Loeb, de az első helyért vívott pozíciótól el kellett búcsúznia Carlos Del Barrioval. Hátrányuk 46,8 másodperc, és ez a harmadik helyet jelenti számukra. Igaz mögöttük a csapattársuk 41,6 másodpercre van.

Mikkelsen és Jaeger stabilan hozta a top5-ös időket, sőt az utolsó esti tizenkilences gyorson még győzelmet is arattak. A csapat joggal lehet velük elégedett. A versenyben a negyedik helyen állnak, és ha nem hibáznak, ott is maradnak.

Vasárnap a power stage lesz a legizgalmasabb szakasz. Ott többen a maximálisan elérhető 5 pontért szállnak majd harcba, hisz nagyon nincs más választásuk másképpen szaporítani az egységeket. A más említett Tanak, Neuville és Latvala is biztos ott tesz fel mindent egy lapra… Ma 15 óra 18 perckor kezdenek a fiúk…

A WRC2-ben a Tidemand, Andersson regnáló világbajnok páros ráér meseautózni, hisz közel hat perccel vezetnek Greensmith, Parry kettős előtt. Igaz, az abszolútban ők ketten a hetedik, és nyolcadik helyen állnak, és Latvala a kilencedik Greensmith mögött + 52,8 másodperccel. lehet megpróbálja visszaverni a brit a finn támadását? Végül is pontokért megy a harc…

fotók: Versenyzők, csapatok twitter oldala 

Post2