Bacsa Tamás és Hanyik Gergely egyike a mi palántáinknak

Ekkora örömről szívesen számolunk be. Pedig a srácok nem a korzikai Vb futamra készülhetnek, de még csak az Azori-szigetekre sem, hanem Egerbe. Oda is “csak” a másodosztályú mezőnybe, de ez is a Bacsa Tamás, Hanyik Gergely párosnak a főnyereménnyel ér fel. Mert ralizhatnak…

Azt csinálhatják, amit a legjobban szeretnek, és amiért kuporgatják a saját, no meg a szponzoraik forintjait. Tamás tavaly még az ORC mezőnyben navigált, Kronome Ákosnak mondta az igét. Év végén barátsággal elváltak, hisz Tamás vezetni szeretne. És most már neki fognak diktálni, Hanyik Gergely személyében.

“Már azt is csodaként éltük meg, hogy a Szilveszter ralin a Ladámmal tudtunk indulni. Gergő a tanű rá, mikor célba értünk, én teljesen elérzékenyültem. Nem konkrétan az eredmény miatt, hanem hogy átélhettem ezt. Persze az, hogy a második legjobb Ladások lettünk, minden képzeletet felülmúlt. Úgy gondlom a két pécsi srác, Kálmánczi Balázs, és Schmidt Balázs mögött végezni közvetlenül, jó eredménynek számít. Sokan gratuláltak is, szurkolók, vetélytársak. Azt az érzést elmondani nem lehet…” – éli most is át teljes odaadással Tamás.

“Azóta csak azon álmodoztunk Gergővel, hogy tudjunk indulni, és milyen jó lenne, ha ez a Rali2-ben történhetne meg velünk. Most pedig kijelenthetem, hogy készen állunk az Eger ralira. Pár hete, még azt sem tudtuk, hogy tartozni fogunk egyáltalán valamelyik egyesülethez. De most már büszkén mondhatom, hogy az MR Racingnél befogadtak minket, és ezért hálásak vagyunk Maricsek Miklósnak. Nagyon jó érzés valahova tartozni, és ezt most mi is megkaptuk, éltünk vele.” – osztja meg velünk büszkén Bacsa Tomi.

“Ma, örömmel mondhatom, megtörtént a kocsi gépkönyvezése is. Biztosítás, minden rendben. Végre kicsit tudtam is vele körözni, hisz éppen most lett kész. Dolgoztunk Gergővel éjszakákon át, ráadásul ő nem is itt lakik a szomszédban. De ez nem volt akadály, ha a céljainkat el akarjuk érni. A kocsit jónak találtam, még kicsit finomítunk majd rajta, de úgy érzem, ha majd kell, szedni fogja a lábát…” – mondja mosolyogva Tomi.

“Tudod az elsődleges cél, a biztonságos célba érkezés. Nyilván majd menet közben látjuk, hogy a tempónk mire elég, és biztonságosan tudunk majd esetleg ég gyorsítani. Nagyon nem vagyunk eleresztve ezzel, azzal, de ott leszünk a rajtnál. A gumik nagyobb részét bő két éve Szauer Gergőtől kaptam ajándékba. Tudtuk, hogy egyszer jó lesz valamire, hát most majd lekoptatjuk őket Egerben… Ja, és ezt tehetjük mind, Gergővel egy pályán, ami aztán különösen boldoggá tesz…” – osztja meg velünk titkait Bacsa Tamás.

“Szeretném a kocsit ésszel beosztani, a folyamatos gyorsulás híve vagyok. Persze versenyezni megyek, de mindent próbálok úgy beosztani, hogy kicsit ott motoszkál már a fejemben, hogy a miskolci nevezési díj is megvan, már csak a többit kell előkeríteni, meg pár gumit… De nagyon remélem, hogy ez a két verseny összeáll mindenképpen, a többit majd meglátjuk utána. Sajnos mi, nem tudunk egész évbe gondolkodni, most még, aztán majd kiderül. Mi ezt a két szereplést is szeretnénk megbecsülni, és a lehető legjobbat nyújtani.” – fogadkozik Tamás.

“Szóval nekünk már az is kellő motivációt ad, ha majd megnézzük a nyilvános egri nevezési listát, és ott lesz Gergővel a nevünk. Szeretnénk majd a végeredmény kifüggesztésénél is ott lenni, és sőt átgördülni a céldobogón. Mi erre hajtunk most, minden más a mezőnytől is függ, mert nem tudjuk, hány remek vetélytársunk lesz a rajtnál. Rövidesen kiderül, mi ott leszünk.” – zárja igazi boldogsággal a hangjában Tamás.

És ennek a beszélgetésnek a hangulata, örömre okot adó tartalma, teljesen magával ragadott engem is. Akik így tudnak örülni egy rali2-es rajtnak, akik így babusgatják a Ladájukat, ilyen becsben tartják, és ilyen alázattal készülnek, na ők megérdemlik, hogy írjak róluk. Tudom nemcsak ők vannak így ezzel, éppen ezért Egerben keblemre ölelem képletesen az egész másodosztályú, és vasárnap a MARB futam részvevőit, mert ők a mi palántáink. Üdvözlet mindenkinek, aki ott lesz a rajtnál, mint Bacsa Tamás és Hanyik Gergely.

A srácok köszönik a segítséget a Precedentnek, az Optimit kft-nek, az Inter Plant kft-nek, a Vektor Printnek, a Tiszák kft-nek, a Balog és fia gumiszerviznek , és Daró családnak , és a teljes saját csapatuknak. 

Kósa András Race1.net

A képeket Bacsa Tamástól kaptuk, a készítőiknek külön köszönetet mondunk. 

Post2