Rövidesen bemutatkozik a Rally Café Racing

Új csapat alakult. Amikor korábbi együttesek szűnnek meg, vagy alakulnak át, akkor jó nyilvánosságra hozni egy tényt, hogy egy új ralicsapat is született. Mert a Rally Café Racing ilyen.

Még pólyába van tekerve, még táplálni kell, de él és létezik. És alapítóik és tagjaik reményei szerint, gyors, és egészséges fejlődésnek indul, mert ezért hozták létre.

Itt nem pénz és navigátor kérdések voltak az alapok, hanem elvi dolgok. Mikor egymásnak feszültek a több évtizede a honi ralisportban jelen lévő Maricsek Miklós, és a közel évtizedes kihagyás után visszatérő Kósa András által képviselt nézetek, hamar megegyezés született.

És itt, közös csapatdöntés eredménye, hogy a regnáló ORC bajnok Maricsek Miklós és Bán Viktor páros mellett, a tehetséges és ügyes Szauer Gergő, Rácz László kettős folyamatos versenyeztetése legyen biztosított. Erre bólintottak rá, vagy tizenöten.

Vannak konkrét, határozott célok, de ezek nem másodpercekben mérhetőek. Itt egy építkező, több éves program indul útjának, amely alapján azokat a célokat szeretné elérni a csapat, amit alapként fektetett le, magának… Nincs kényszer, és azonnali megfelelés, viszont komoly tervek, igen…

És ezt a teljes létszám tudja betéve, hisz minden tagja a terv komoly része. Elindult a munka, sokkal inkább már az összeszerelés, hisz a két technika adott. Két Mitsubishi. Egy megpróbálja megvédeni tavalyi ORC abszolút győzelmét, az öcskös a kisebbik, pedig az ORB-ben ficánkolna.

A műhelyben a csillogó, nikkelezett csavarok százai tanúsítják, itt bizony aprólékos munka folyik, gondos kezekben. A semmiből épül újjá az R4-es és az N-es.

Most már éjt nappallá téve dolgoznak, no nem azért, mert késés lenne a dologban. Hanem, mert az első közszereplés már Orfűn lesz. A csapat mindkét kocsija az éles próbaüzemelésen jelen lesz. Ez lesz az első mérföldkő az új csapat működésében.

Minden más majd kicsit később, hisz lesz hivatalos bemutatás. Nyugalom van, jó hangulat, és várakozás. Ami legjobb ebben, olyan mint egy családi vállalkozás…

A Rally Café Autósport Magazin februári száma már kapható! 

 

Post2