Adamovits Márk: mindig legyen valami kis újítás

Adamovits Márknak, nem biztos, hogy könnyű tele volt. Hisz az általa rendezett Eger rali volt a tavalyi év szezonzáró futama, és idén már márciusban ezzel indul a 2018-as ralibajnokság. Így óvatosan, türelemmel kerestem a rendezőt, de Márk vidáman fogadta hívásomat. Ugyanis minden készen áll, várják a nevezéseket.

“Bizony így van, ezt erősíthetem meg. Talán sokan észrevették egy véglegesített, sorszámmal ellátott kiírással találkoztak. Ahogy véget ért a tavaly novemberi futam, már ezen dolgoztam. És időben, minden sínen van, úgyhogy várjuk a nevezéseket.” – kezd bele szinte kérdezés nélkül Adamovits Márk.

A Rally Café Autósport Magazin februári száma már kapható…

Majd így folytatja.” Minden évben szeretnék kisebb újításokat, változtatásokat eszközölni, úgy gondolom, ez idén sem lesz másképpen, de erről kicsit később. A lényeg, hogy pénteken a szokásos rajtceremóniával kezdünk majd. És itt kell elmondanom, hogy ahol a versenyeimet rendezem, egyre jobban érzem, hogy a helyi Önkormányzatok támogatnak ebben. Eger ezért is újból egy nézőcsalogató bajnoki nyitány lesz, megígérem.”

A tavalyi győztes Vincze Ferenc – Bazsó Attila páros biztosan ott lesz…

“Persze ez így önmagában nem elég. Kellenek a résztvevők is, de nem aggódom. A napokban volt mifelénk gépkönyvezés, és rengetegen jöttek, hozták a verdájukat. Nos, én a létszám tekintetében sem vagyok pesszimista. Persze tudom, vannak akik idén másban gondolkodnak, de elhihetitek, lesz bőven R5-ös és egyéb autó is. Sőt én sokat várok a márkakupától is, nagyon jó ötletnek tartom.” – folytatja a Race1.net olvasóinak.

“Én legalább nyolc darab Peugeot 208 R2-es autót várok. És egy ilyen létszámmal, már élvezetes csatát lehet egymás ellen vívni ebben a kupában is. És ez mindenképpen jót tesz a mezőnynek, hogy az alacsonyabb kategóriában is szép díjakért nagyot meccselhetnek a nevezők. Nem tudom pontosan mi lesz az “N” csoporttal, de az idei ORC is izmosodik, az biztos. Tehát összességében én jó versenyeket remélek, és remélem nem tévedek majd.” – osztja meg a várakozásait a rendező.

Vincz Feri barátjáról is csiripelik már, hogy ismét érkezik a Hyundai R5-tel…

“Az biztos, hogy a szombatot és a vasárnapi napot szinte teljes mértékben kihasználjuk majd. Reggeltől estig mennek a versenyzők, és hogy a nézők sem lankadjanak, vasárnap az egyik gyorsaságin párhuzamosan megrendezzük a helyi MARB futamot is. Ez nem titok, hogy a Borsodnádasd – Balaton közötti szakasz lett. Akik itt táboroznak le, azok egész nap majd kapkodhatják a fejüket. Úgy gondlom ez már egy jó  ötlet, meglátjuk, hogy fogadják a szurkolók. “ – közli Márk, akinek szívügye egyébként is a régióban versenyző MARB-os mezőny

“Természetesen CEZ futamként külföldi indulókra is számítunk. Ebből a szempontból a viszonylag korai kezdés nem biztos, hogy rossz, talán többen tesztversenynek is felhasználják a futamunkat. Az időpontnak pedig oka van, hisz a húsvét és a választások miatt inkább előrébb kellett hozni, mint kitolni az első futam időpontját. Viszont így március második felében nagyon kockázatos lett volna a magasabb fekvő mátrai pályákat is a programba rakni. Ezért választottuk a szélesebb, és az esetleg jól takarítható szakaszokat.” – mondja mosolyogva.

Turán Frici is imádja a helyi gyors pályákat, tavaly második helyezést ért el. 

“Aki bármelyik pályát hiányolja erről a versenyről, az szerintem megtalálja majd kedvenceit a Miskolc, az Ózd-Salgó és a Zemplén ralin. Hisz itt ebben a régióban ebben a sorrendben idén négy bajnoki futamot fogok rendezni. Úgyhogy szeretettel várunk mindenkit, már sokat nem kell aludni. A szerelőknek meg egyébként sem, ha időben a rajthoz akarják tolni a verdákat…” – nevetjük el magunkat, és tesszük ezt zárszónak.

Igen, pont erre gondoltunk, pedig ez a kocsi is rajtolni fog…

Eger rali, egyben első magyar bajnoki futam 2018. március 23-25. A kiírás itt található. 

 

Kósa András Race1.net

 

Post2