Vincze Ferenc: Most már ki merem mondani

Bő három hét múlva éles helyzetben, bajnoki pontokért robog majd a hazai ralibajnokság mezőnye. Hallani ezt, azt, de a Race1.net inkább azzal szeretne foglalkozni, ami biztos. Márpedig a Vincze Ferenc, Bazsó Attila párosnál, az összetétel, az indulás, a háttér és a csapat is mind, mind biztos. És az is, hogy az aranyérmeért szeretnének küzdeni.

fotó: Borsós László

“Igen, egyértelmű a célom, hogy az eddigi dobogós helyezéseket, egy év végi bajnoki címre cseréljem. Nem is lehet más, és ebben Attila a társam, és a csapatom is, az S Motorsport maximálisan támogat. Nagyon jó érzés volt a napokban átvenni az abszolút harmadik helyezésért járó díjat, de éppen akkor gondoltam arra, hogy ez idén mindenképpen egy fényesebb serleg legyen.” – kezdi őszintén a beszélgetést a szécsényi pilóta.

fotó: Hanyik Gergely 

“Tavaly azért volt bennem némi félsz még, mert azért a “libegős” Mitsubishi után, egy ízig-vérig versenyautónak megépített R5-aö autóval kellett összeszoknom. Nos, ehhez jócskán vissza kellett nyúlnom a gokartos múltamba, de ez azért segített. Talán ennek is volt köszönhető, hogy viszonylag hamar, a magyar mezőny közvetlen elejében autózhattunk. Aztán futamgyőzelemmel zártuk az évet, persze a krónikához hozzátartozik, hogy két élmenő társam már nem indult azon a futamon.” – ismeri el sportszerűen Ferike.

“Tudom, és hallom én is, hogy ki az aki idén biztosan nem indul itthon, kire lehet esetleg végig a teljes szezonban számítani, de igazából nem ezzel kívánok foglalkozni. A magyar mezőnyben mindig is sok jó pilóta volt, így biztosan állíthatom, idén is nagy küzdelem lesz az abszolút bajnoki címért. És én ebben az utolsó pillanatig harcban szeretnék lenni, sőt elhódítani.”

A Rally Café Autósport Magazin februári száma már kapható

Így állok oda már az Eger rali rajtjához is. Hadik András is, aki tavaly egy hajszállal maradt le a címről, biztosan megtesz mindent a győzelemért, de én Velenczei Ádámtól is nagyon jó időket várok. Szóval nem lesz ez egyszerű, ebben egészen biztos leszek.” – osztja meg velünk gondolatait Vincze Ferenc.

“Mint említettem a kocsival úgy érzem sikerült megbarátkoznom. Télen szépen átesett a kötelező revízión, így  a csapattól, ahogy mindig, egy remek autót fogok kapni a rajtra. Előtte azért teszteljük kicsit, nekem is kell a kilométer, hogy visszarázódjak. Ez elengedhetetlen. Attilával való munkakapcsolatom is jól alakult év közben. Az elején még kicsit izgultunk, aztán nagyon jól összecsiszolódtunk, úgyhogy alig várjuk már a rajtot mindketten.” – tájékoztat Feri az autón belüli hangulatról.

“Nagyon kellemes élményekkel zártuk a tavalyi évet Egerben, úgyhogy most oda visszamenni évnyitóra, egy bizsergetős érzés lesz. A pályák feldolgozása nem gondolnám, hogy nehézséget okozna majd, ismerem őket nagyjából, de ahhoz, hogy hibátlanul tudjál egy R5-ös autóval teljesíteni, bizony komoly munkát igényel. De ez a rali, én ezt szeretem, és mindent meg fogok tenni az eredményes szereplés érdekében. És ez már annak a mentális felkészülésnek is a része, amire én sok  figyelmet fordítok.” – vallja be őszintén Ferike.

“Szükségesnek érzem, úgy gondolom enélkül a mai világban, éles helyzetek megoldására elengedhetetlen. Én például elég nyugodt vagyok versenyek előtt, mégis a futamok ideje alatt este nehezen alszom. Ezen mindenképpen javítanom kell, mert a pihenés, regenerálódás nagyon fontos. És nekem este, mikor ledőlök a szálláson, nem akar kikapcsolni az agyam. Gondolkodom, variálok, elemzek, és erre most gyúrnom kell, hogy menjen a nyugodt alvás is. A második, vagy harmadnapi reggeli koncentráltságon egyből látszik, ha nem jól pihentél.” – mesél módszeréről Feri, akivel zárjuk rövid beszélgetésünket.

Így, mivel ennyire őszintén taglalta ezt a részt, most nem tolmácsoltam annak a több tagú hölgykoszorúnak a kérését, akik majd egy pizsamás képet kérnek Vincze Feritől. De most megígérem, ha Ferike idén megnyeri az abszolút magyar bajnoki címet, akkor tuti elkészül ez a fotó, és a továbbítás mellett, elsőként fogjuk közölni. Biztos vagyok benne, hogy Vincze Ferivel álmai teljesülése mellett ezt akkor simán meg fogjuk oldani… Úgyhogy egy szurkolói csoport már őszintén drukkol a Vincze Ferenc – Bazsó Attila páros végső győzelméért.

Kósa András Race1.net

A külön nem jelölt képek Vincze Ferenc és az S Motorsport facebook oldalról valók, vagy saját fotók.

Post2