MotoGP: Elsőként a Ducati mutatkozott be

A MotoGP gyári csapatok közül elsőként, hétfőn bemutatkozott a Ducati. Bolognában volt a show, ahol merész, de nem alaptalan kijelentéssel kezdték az olasz csapat vezetői a találkozót. Nyerni szeretnének 2018-ban a világbajnokságon!

Ott volt a helyszínen a teljes vezetőség. A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domencali, a Ducati Corse vezérigazgatója, Luigi Dall’Igna, a Ducati Corse sportigazgatója, Paolo Ciabatti és a csapatvezető, Davide Tardozzi is felszólalt a rendezvényen. Őket pedig a két gyári pilóta Andrea Dovizioso  és Jorge Lorenzo követte.

Először Dall’Igna vezérigazgató úr ragadta magához a mikrofont és szólt a jelenlévők felé: “A 2017-es év hihetetlen volt számunkra, többször nyertünk, és harcoltunk a világbajnokságért” – erősítette meg az olasz. “Hihetetlen érzelmek voltak, és a rajongóink és követőink mindannyian boldogok voltak amiatt, amit véghez vittünk. Ezért tartozok annyival a versenyzőknek, és a Ducatinál dolgozó férfiaknak és nőknek, hogy mindenkinek megköszönjem munkájukat és erőfeszítéseiket. És folytatnunk kell a munkát; még javulnunk kell, minden olyan ponton, amely még fejleszthető. “

Ezután Dall’Igna beszélt a motorról és a versenyzőkről. “A motorok fontosak, de a versenyzők is. Az új fejlesztésű modellünk, erősebb lesz a tavalyinál. De, hogy pontosan milyen lesz, az majd sepang, vagy egy-két forduló után fog kiderülni. Dovizioso, az a versenyző, aki annyi érzelmet adott nekünk, hogy az utolsó futamig harcban volt, hihetetlen szezont produkált, de nem csak 2017-ben – hanem még a 2016. utolsó szakaszában is. Nagyon sok pontot szerzett számunkra. Tehát ez nem egyszeri eredmény volt, és biztos vagyok benne, hogy hihetetlen teljesítményt nyújt majd  2018-ban is. Jorge Lorenzo, ötszörös világbajnok, és néhány nehézség után, a kezdeti eredményeket követően egyre  jobb és jobb volt. Az utolsó versenyen közel volt a győzelemhez, és biztos vagyok benne, hogy ő lesz a 2018-as világbajnoki cím főszereplője. “

Claudio Domenicali vezérigazgató abban biztos, hogy a Ducati készen áll a kihívásra. A vezérigazgató megerősítette a versenyzők és a csapat felállását:

“Hihetetlen, és kiváló teljesítmény volt Andrea Dovizioso tavalyi munkája.” – mondta a vezérigazgató. – Megmutatta nekünk, hogy valódi tehetség, és talán alábecsültük őt korábban. Hat versenyt nyert, és biztosak vagyunk abban, hogy készen áll ugyanazon teljesítmény ismétlésére. Jorge Lorenzo az év vége felé már nagyon gyors volt. Nehéz volt az elején hozzászoknia a Ducatihoz, a stílus eltérő volt a korábbitól, de megmutatta nekünk, hogy olyan nagyon gyors lehet.”

A teszteket követően az első futam március 18-án Katarban lesz.

Kósa András Race1.net

Forrás: Ducati twitter

 

Post2