Ralikrossz Ob, RabócsiRing: Veszélyben Spitzmüller Csaba indulása

Hétvégén, pünkösdkor rendezik az országos ralikrossz bajnokság harmadik futamát a RabócsiRingen. Óriási nevezési szám, több mint 120 versenyző jelezte részvételi szándékát. De kérdés, hogy mindenki ott is lesz? Spitzmüller Csaba indulása erősen kétséges!

Nem egy jó hangulatban lévő pilótára csörögtem rá csütörtökön délelőtt. A kölcsönös üdvözlés utána Csaba azonnal kifakadt.” Képzeld, a múltkori problémák után nyilván próbálgattuk az autót, és ebből kifolyólag meghibásodott a motor. A hiba felderítése után azonnal megrendeltük  múlt héten az alkatrészt Svédországból. El is indították, de gyakorlatilag nyoma veszett.” -kezdte egy szuszra a ralibajnok pilóta.

“Egy ideig tudtuk követni a csomag útját, aztán nyoma veszett. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a  céggel, de a lényeg, hogy még sehol a nélkülözhetetlen alkatrész. Így pedig a Skodával indulni nem lehet, el nem tudom mondani mennyire pipa vagyok. Eddig sem volt szerencsénk,de most azt kell hogy mondjam, nem ez a legideálisabb felkészülési folyamat egy versenyre…” – adta hírül az elkeseredett versenyző.

“Több vonalon szervezkedünk. Kutatjuk a csomagot, és már mindenre felkészülve egy “B” verziót is elindítottunk. Azon kívül, hogy a csomag megérkezne, akár holnapig bezárólag, még össze is kéne rakni a kocsit, kicsit kipróbálni stb. Ezért menet közben másik autó után is néztünk” – folytatta az őrült szervezkedésről Spici.

” Egy régi Mitsubishi EVO VI-os van csak a tarsolyban, hiszen 8 nap múlva Norvégiában verseny, és nem nagyon lehet szabad autóhoz férni. Ez a kocsi arra jó, hogy induljak, jó állapotban van, de a dobogó csoda lenne vele, márpedig én elviekben úgy készültem, hogy pünkösdkor megkezdjem a felzárkózást a bajnokságban” – fejezte be az S-Motorsport versenyzője. Spicivel abban maradtunk, hogy holnap visszatérünk a témára. Azonban Mózer Attilával készült interjúnkból kiderül, most már biztos, hogy Spici a Mitsubishivel indul. 

fotók:Spici.hu, Spici facebook

Post2