WTCC, Nürburgring – Michelisz nyerte az időmérőt

Tegnapi látványos jelenete inkább minket ijesztett meg, mint Norbit. Ugyanis ma Michelisz Norbert ellenállhatatlan volt a “Zöld Pokolban”, és harmadik próbálkozására a legjobb időt futotta, és ezzel megnyerte az időmérő edzést, így holnap a főfutamon a pole position-ból indulhat.

A két zengős autó A. Panis és Nagy Dániel ebben a sorrendben az utolsó két helyet foglalja a rajtsorrendben.

Michelisz melllett Nicky Catsburg rajtol az első sorból a Volvóval. Robert Huff a harmadik, míg a ponttáblázatot vezető Tiago Monteiro a negyedik pozícióból vág neki a 28 kilométeres körnek.

Az első futamon egy Volvo vághat neki elsőként a “Zöld Pokolnak” az argentin Nestor Girolami. Az időmérőn egyben ő mutatta be az egyik legveszélyesebb manővert, lecsúszva a pályáról egy teligázas szakaszon, bőszen fűnyírásba kezdett, de szerencséjére négy keréken maradt az autó. Bennani is elhagyta a pályát, a sportbírók már szaladtak, sokat láttak ilyent, de most a marokkói centikkel, de el tudott fordulni a korlát előtt, és végül nyolcadik lett.

Az első futam holnap 11 óra 15 perckor, a főfutam 12 óra 15 perckor rajtol. Mindkét versenyen 3 kört tesznek meg a 28 kilométeres pályán.

Mind az M4 és az Eurosport is élőben közvetíti a futamot.

 

 

Post2