WTCC, Nürburgring: Michelisz pokoli szerencséje?

A Honda magyar versenyzője nagyon el volt keseredve a magyar futam után, ahol a balszerencse diadalmaskodott, és ami után csapattársa Tiago Monteiro kétszer annyi ponttal állt az élen, mint a baranyai fiú. És lám, mekkora rendező az élet, egy verseny a Zöld Pokolban és minden újra milyen szép…

Kellett ehhez Norbi remek teljesítménye, szerencséje, és Monteiro balszerencséje. Michelisz tavaly itt egy második és egy harmadik hellyel jelezte már, hogy nincs nagy baja azzal, ha a pokolban kell mennie… Most sem volt és egy tegnapi edzés elsőséggel jelezte, bizony ő szeret az ördöggel kibabrálni, és hol máshol tenné ezt mint a Nürburgringen a legendás 28 kilométeres aszfaltcsíkon.

Az első futamban a tizedik helyről indult, és hármat előrelépve, a hetedik helyen végzett. Ehhez kellett csapattársa Monteiro defektje, aki ha nullázni is kényszerült a futamot olcsón megúszta, nem úgy a Volvo pilótája Nestor Girolami, aki szintén egy defektből kifolyólag a korlátnak csapódott. Mindketten az utolsó körben szenvedték el az esetet. De a Volvo Thed Björk révén így is győzelmet ünnepelhetett, két Citroen előtt. Mehdi Bennani a második, míg Rob Huff a harmadik helyen ért célba. Micheliszt a hetedik helyen intették le.

A fő futamon Norbi a pole-ból rajtolhatott, de ez nem sikerült, Catsburg mellet Huff is Norbi elé került egy pillanatra, azonban az első  kanyarkombinációban az első kettő koccant és Norbi ezt kihasználva a második pozíciót foglalta el és így indultak a 28 kilométeres körre. Monteiro autóját nem sikerült időre megcsinálni, ezért a boxutcából eredt a mezőny után. Ráadásul a portugálnak abban sem volt szerencséje, hogy ez a mezőny rajta kívül csak 14 autót számlált volna( Girolami el sem tudott rajtolni a sérült Volvo miatt), hanem a komplett ETCC sereget is maga elé kellett engednie. Itt ugyanis együtt indították őket.

Gyakorlatilag a mezőny beállt a rajt után kialakult sorrendbe és így vonatoztak három körön keresztül. Néha Huff riogatta Norbit, őt meg Björk, de ezen kívül semmi más nem történt. Mindenki a gumik reakcióira figyelt, és imádkozott, hogy célba érjen. Nos ez éppen a zengős versenyző Nagy Daninak nem sikerült, az utolsó körben nagyot esett, erős becsapódás volt a szalagkorlátba. Dani jelenleg is vizsgálat alatt van, hírek később.(György Anett az ETCC-ben érdekelt zengős hölgy pilóta is bukott, ő is kórházban, de jól van…) Dani már maga mondja el, mi történt:

Norbi a pokol tornácán, de egy második hellyel jön haza

A célba Catsburg, Michelisz, Huff sorrendben érkeztek a fúk, és Norbi számára ez a hétvége még nagyon értékes lehet, hisz Monteiro az időmérőn szerzett kettő pontján kívül a futamokon meg egyet sem szerzett. Így Norbi hátránya 61 pontról, 31-re csökkent az éllovas 8most már) Catsburggal szemben.

A boldog győztes Catsburg

fotók, videók:WTCC, Castrol Honda twitter

 

Post2