I. Pécsi Hegyiverseny Emléktalálkozó

Szombaton, azaz szeptember 26-án megvalósul az, ami 50-60 nappal ezelőtt még csak ötletként került szóba a 2. Szuhanyik László emléknapon. Akkor vetette fel Pirisa Zoltán Szuhanyik Balázs számára, mi lenne, ha… És kérem rekordidő alatt tető alá hozták az urak, úgy, hogy több autó lesz kiállítva, mint ahány nap eltelt az ötlet óta. Balázzsal beszélgettem kettő nappal a rendezvény előtt.

“Pirisa Zoli felvetésének nagyon örültem. Már korábban is gondoltam rá, miközben édesapám emléknapjait szerveztem, hogy valami hasonlót kéne csinálni. Az első lépés az volt, hogy először felvettük a kapcsolatot az aktív hegyiversenyzőkkel, hogy lássuk a véleményüket. Nos, a fogadtatás a vártnál is kellemesebb volt. Ezután az időpontot, hozzájuk igazítva kellett kijelölni, hisz szinte mindenki külföldön űzheti csak ezt a szakágat. Mivel most volt egy horvát futam, így a szombati 26-i dátum nagyon sokaknak megfelelt az aktív pilóták közül.” – kezdi Szuhanyik Balázs a részletekkel.

“Amikor a dátum realizálódott azonnal felvettük a kapcsolatot az Erdészettel, Rendőrséggel, Biokommal és mindenhol maximálisan támogattak minket, így az engedélyek pozitív elbírálása megtörtént. Onnantól szerveztük a résztvevőket, akik nem várt mennyiségben jeleztek vissza. 70 autónál tartunk, ennyi lesz kiállítva. Úgy gondlom, ez ott a Remeteréten igazi látványosság lesz. Mindenféle kategóriából jöttek jelentkezések. Bővíteni kellett a helyszínt, és nyolcan bizony kemény munka árán, de rendbe tettük úgy  a környéket, hogy elférjünk.” – meséli örömmel a szervezők egyike, Balázs.

“A rendezvény látogatása ingyenes. Lehet már kora délelőttől jönni, a megnyitót 11 óra körül tervezzük. Az egykori versenyek szervezőjét és egyik résztvevőjét kértük meg erre, Jelen Istvánt és Selmeczi Györgyöt. Délben egy sajnálatosan bekövetkezett elhalálozás miatt megemlékezés lesz, Bongót búcsúztatjuk és hajolunk meg emléke előtt. A látogatóknak egészen négy óráig lehetőségük lesz különböző kategóriákban szavazni a meghirdetett autó szépségversenyre, amelynek kihirdetése 18 órakor lesz.” – tájékoztat Balázs.

“Ezt követően is szabad maradni, hisz szól majd a zene, lehet beszélgetni és a büfé is egész nap rendelkezésre áll majd. Korabeli hegyiversenyek filmjeit vetítjük egész nap. Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálja majd a neki való szórakozást. Az idősebbek nosztalgiázhatnak majd, a mostani korosztály gyönyörködhet az autókban, a gyerekeknek pedig kedvet csinálunk ahhoz, hogy a jövőben kiemelten figyeljenek az autósportra. Ez az igazi célunk ezzel az emléktalálkozóval. Reméljük sokan örömüket lelik benne.” – zárja reménykedve Szuhanyik Balázs.

A helyszínt a Ranga László úton, vagy a Lapis felől, vagy Orfű irányából lehet megközelíteni. A versenyautók a remeteréti kavicsos parkolóban lesznek kiállítva. Parkolás a Ranga László út elején a buszmegálló mögötti nyugati oldali erdei parkolóban lehet, vagy a közlekedési szabályokat betartva az említett utak szélén. A koronavírus miatti intézkedéseket a szervezők kérik betartani a helyszínen. Mindenkinek jó szórakozást!

Kósa András Race1.net

Post2