A tyúkokat este az ólban számolják…

Nem kis kellemes meglepetés ért minket, magyar raliszurkolókat a hétvégén. Persze egyből a fanyalgóknak is táptalaj lett László Martin és Zsiros Gabi ERC3-ban elért harmadik helyezése a Róma ralin. Mert ugye egy ilyen nem várt meglepetés sokaknak okoz emésztési zavarokat ott az epe és a máj környékén… Pedig ami a tény, ők nyerték nekünk ezt a helyezést, ahova 19-en neveztek…

“Köszönöm a gratulációt, már itthon fogadhatom. Hétfő este 11-kor értünk haza Pécsre, mert kedden reggel már munka volt.” – fogadja hívásom Martin. ” Titkos vágyunk életem első ERC futamán egy 5-8-ig hely volt, az RC4-be nevező bő harminc autó között meg az első tízbe szerettem volna kerülni. Nos, kis túlteljesítés következett be a bronzéremmel, de az RC4-ben pont tizedikek lettünk. Természetesen tisztában vagyok az időkülönbségekkel, de életem első ilyen versenyén én elégedetten értem a célba.”

“Nagyon kellemes élményeim vannak a futamról. Először az a Róma parádé fogott meg nagyon, hogy rendőri felvezetéssel Róma nevezetességei előtt vonultunk fel, és az emberek tapsoltak nekünk, fotókat készítettek és nem azon szitkozódtak, hogy mit keresünk itt a főváros szívében?! Hatalmas élmény volt, büszkén araszoltam én is Zsiros Gabival, no meg a Ford Fiesta Rally4-gyel.” – emlékezik vissza most is büszkén László Martin.

“Hogy mi lesz a következő ERC futam? Nyíregyházán biztos indulunk, de azon kívül még szeretnénk legalább egy külföldi futamon menni. Hogy melyik jöhet szóba, azt még nem tudom. Mérlegelünk, meg tervezgetünk, de egyik sincs közel. Mi egyelőre csak aszfaltos versenyben gondolkodunk. Ami biztos, hogy bő két hét múlva Kulcsár Dániellel rajtolok Miskolcon. Nagyon jó az itthoni mezőny is, jó lesz csatázni egyet a srácokkal.” – osztja meg velünk legközelebbi programját a fiatal pécsi pilóta.

“Nagyon szeretném megköszönni Zsiros Gabi segítségét. Olyan rutinnal rendelkezik, hogy mind a pályabejáráson, mind a futamon nagyon nagy hasznát vettem, nélküle ez a helyezés nem jött volna össze. Nagyon profi a hozzáállása és ez kellett nekem életem első ilyen futamán. Alig várom az újabb közös ERC szereplés lehetőségét” – zárja ma esti villáminterjúját Martin.

Nagy gratuláció a srácoknak, mert ez került a jegyzőkönyvbe: ERC3 3 helyezett a Róma ralin László Martin és Zsiros Gábor Magyarország…

Kósa András Race1.net

Post2