Ollé Sasa is bemelegíteni megy Horvátországba

A népszerű Ollé “Sasa” is begyújtja a rakétákat. Lányával Rebekával, szintén a horvátországi Kumrovecben állnak rajthoz hétvégén. Sasával most délután beszélgettünk, miközben már közelített a Balaton végéhez. Már utaznak a külföldi szállásuk felé, hisz holnap már pályabejárás következik.

“Én még nem voltam Kumrovecben. A horvát helyszínek közül már Porecben és Santa Domenicán indultam, és nagyon tetszett, de a szlovén határ mellé most jövünk először. Ugyan a pályák, ahogy néztem videón, inkább hasonlítanak a bükkszentkeresztire, de mivel nem lesz Orfű márciusban, ezt választottuk felkészülésnek. Nagyon várom a pályabejárást holnap, abból már okosabb leszek.” – kezdi Sasa utazás közben adott interjúját.

“Az autó nem EVO, nem tudom miért így jelent meg a nevezésben. Ez a tavalyi autó, igaz új motort és új futóművet kapott. Az EVO előtti autó utolsó fejlesztéseit kapta meg. A motorról határozottan állítom, hogy dinamikusabb, a futóművet még tesztelni kell, de éppen ezért jöttünk. Én már úgy vagyok vele, nekem nem kell az EVO. Ötven év felett járok már és főleg aszfalton én már nem merek olyan dolgokat elvállalni, mint a fiatalok. Ezt be kell látnom, és így ez a kocsi ebben a formában nagyon megfelel nekem.” – jelenti ki őszintén azért a látványos autózástól sem mentes pilóta.

“Aszfalton biztos nem fogok már kockáztatni. Túl vagyok pár nagyobb esése, nagyon nem kívánok már többet. Úgy vagyok vele, ha az idei mezőnyben otthon az első tízben tudok majd autózni, azzal már elégedett leszek. Azonban a murván, ami a kedvencem, nem engedek az ötből… A célom, hogy otthon is a top5-ben legyek a két hazai murvás futamon. De ehhez most az autót kell behangolni. Kezdjük aszfalton itt Kumrovecben. Igazából én az évnyitó Eger ralit is kedvelem, az előtt meg itt nyomni mindenképpen hasznos lesz.” – vélekedik Sasa.

“No, szóval holnap ismerkedünk a pályákkal. Kis csapadékot is mondanak, ami nekem tetszik. Én egyébként Hankook abroncsokat használok. Én bátran nyúlok a közepes keverékhez, mert az is jól bemelegszik már ezen a hőfokon. Itt sem lesz olyan gyenge a mezőny, ahogy elnéztem. Tesztfutamként tekintünk rá, de azért az első ötben ott szeretnénk lenni. Abban biztos vagyok, hogy egy remek versenyt rendeznek majd ismét a horvát barátaink.” – fejezte be Ollé Sasa.

Reményeink szerint, holnap már személyesen találkozunk a magyarok csoportjával Kumrovecben.

Kósa András Race1.net

 

Post2