Vincze Feri: Nem tudok leállni, kell az adrenalin…

Az újdonsült magyar abszolút bajnokot hétfő délután értem utol, de a beszélgetésünk végül estére tolódott. Ugyanis Vincze Ferenc nem volt elégedett a szervezetében tomboló adrenalin szinttel, muszáj volt motocrossozni, és egyszerűen nem tudott leszállni róla… Így a beszélgetést csak a mai nap folyamán olvashatjátok.

“Így van, levezetésként mindenképpen motorozni szerettem volna ebben a szép időben. A barátaimmal, akik között van igazi motocross versenyző is, elmentünk kicsit még csapatni. Van egy KTM 250-es motorom, kétütemű, 60 lóerős… Nagyon szeretem, és ezzel feszegetem a határaim, de azért óvatos vagyok. Ugratok vele, de nem cifrázom a levegőben… De azért nem kell lebecsülni a mocit, mert bizony megrángatja a kezem rendesen, szóval fogni kell a lovakat itt is. De ez most jól esett, ellenkezőleg a Mecsek ralival. Ott, hogy ilyen óvatósan, persze a célszerűség jegyében, kellett mennem, annyira nem volt élvezetes… De ez a motorozás most kárpótolt. – indokolja hétfői programját a 28 éves magyar abszolút bajnok.

“Meg az igazság az, hogy jót tett a fejemnek, hogy kiszellőztettem… Azért a csapattal, szüleimmel megünnepeltük még Pécsett a bajnoki címet. Kezdtük egy pizzériában, majd egy szórakozóhelyen reggel öt óráig engedtük ki a gőzt. Jó volt önfeledten ünnepelni. A csapat minden tagja megérdemelte, ott volt a családtagjaim mellett Korda Erik csapattulajdonos is. Voltak őszinte gondolatok, megnyilvánulások, de ez erről kellett, hogy szóljon. Elpilledtem hajnalra rendesen, kicsit hosszúnak tűnt az út vasárnap délután Pécsről hazafelé… De ma már minden rendben.” – meséli nevetve Ferike.

“Örülök, hogy a szüleim is rettentően büszkék rám. Ez sokat jelent számomra, hisz 28 évesen értem el oda, ami az elsődleges cél volt akkor, amikor ebbe a sportágba belefogtam az ő támogatásukkal. Ha jól tudom sikerült azt elérnem, amit többek között Ifj. Tóth János, vagy Kiss Ferenc abszolvált, hogy ennyi idősen már abszolút bajnokok lettek. Benik Balázs 24 évesen elért címét sajnos nem tudtam megdönteni… De arra büszke vagyok, hogy harmadik R5-ös szezonomban, már bajnoki címet ünnepelhetek. – mesél őszintén gondolatairól Feri.

“Bacigál Igorral nagyon jól ment a közös munka. Talán Fehérvár után kezdtük érezni, hogy ez idén összejöhet. Hisz addig sorban jöttek a győzelmek, de a veszprémi defektes futam megmutatta, elbizakodottságra még nincs okunk. De az év elején, aztán menet közben is úgy alakult egy-két közvetlen vetélytársunk eredménye, hogy az Ózd-Salgótarján futam után már tudtuk Pécsett elég akár egy negyedik hely is. Folyamatosan követtük a többiek helyzetét, nekünk nem kellett csipkedni magunkat. De egy defekt, vagy műszaki hiba mindig előjöhet, de problémamentes volt a mecseki futam. Nagyon kellemes érzés volt megérkezni a főtérre…” – emlékezik vissza, most már bajnokként a Korda Racing pilótája.

“Közeli terveim között egyértelműen a nyíregyházi ERC futam szerepel. Szeretnék mindenképpen indulni, és 110%-ot nyújtva felmérni jelenlegi tudásom, hogy mire elég az ERC toppilótái ellen. A tavalyi szereplésem ott nem igazán sikerült jól, de bízom benne, hogy idén egy lendületes, felszabadult állapotban méltóképpen tudok teljesíteni, immár regnáló magyar bajnokként. Ez a célom, és már holnap kezdem ebben a szellemben a ráhangolódást a futamra. Fontos számomra, hogy a távolabbi terveimnek vannak e reális alapjai…” – dobja fel a labdát Ferike, amire én azonnal lecsaptam.

“Jól érzed, most első gondolataim nem az itthoni címvédés körül forognak a jövő esztendőt illetően, hanem minél több nemzetközi futam teljesítése lenne a cél. ERC versenyeken szeretnék részt venni, ezen dolgozunk. Ha nem jön össze, akkor persze itthon szállnék harcba az újabb abszolút címért, és legrosszabb esetben meg otthon fogok ücsörögni a bajnoki hétvégék alatt… Mert itthon semmi sem biztos, minden előfordulhat, de nagyon remélem, tudom egy R5-ös autóval az álmaim tovább szövögetni…” – beszélt terveiről Feri a Race1.net olvasóinak.

És ha már az álmok kerültek szóba, a jóízű alvás, nos akkor, ahogy a telefonban, most itt nyilvánosan is figyelmeztetem bajnokunkat egy ígéretére, amelyet itt KELL közölnünk majd a race1.net oldalán, hisz erre nekem fogadalmat tett Vincze Ferike. Annyi engedményt tettem a szimpatikus szécsényi pilótának, hogy rágyúrhasson kicsit. Aztán lecsapok a ti legnagyobb örömötökre…

 

Kósa András Race1.net

fotók: Csölle Dániel, Komjáti Krisztián, Bödecs Krisztián

Post2